Photography & Presentation Jos Mic

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vatikán.
Advertisements

VATIKÁN.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_007_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Zpracovala Mgr. Andrea Žylová DUM/VYDMUCHOV/ŽYLOVÁ/ČLOVĚK A PŘÍRODA /006.
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.2 Polská republika Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Románská architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Itálie Téma: Česká republika jako součást Evropy Číslo projektu:
Česká republika – Praha VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_Česká republika Praha Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace.
Karlštejn VY_32_INOVACE_13_33 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Texty jsou vlastní.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_01_NJ Téma: My a naši sousedé Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
PRAHA. Praha je hlavní město České republiky. 14 největší město v EU. Leží na severu od středu Čech na řece Vltavě. Rozkládá se na 496km 2, a má
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
UNESCO UNESCO je Organizace pro výchovu, vědu a kulturu založená při OSN v roce 1946 v roce 1972 přijalo UNESCO Úmluvu o ochraně nejvýznamnějšího světového.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_M6_03 Sada DUMMatematika 6 Předmět Matematika Název materiálu Sčítání a odčítání do bez přechodu desítek.
VY_32_INOVACE_Z7.18- Evropa Autor: Mgr.Marcela Daníčková Datum vytvoření: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor:
VY_32_INOVACE_Fi_III_12 Název Svrchovanost státu Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Hana Hilscherová Název:VY_52_INOVACE_Z Téma:Vatikán Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
VATIKÁN VY_32_INOVACE_08 Sada 4 Místo, kde žijeme Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
DUM I. / 1. Brno Bc. Zdeněk Klíma. Brno Vyberte správnou možnost Brno je menší/větší než Praha Brno má více/méně obyvatel než Praha Brno se nachází na.
Existuje mnoho historicky významných míst v Istanbulu, který byl kdysi kolébkou civilizace. Hrady a zámky zaujímají významné místo mezi těmito historickými.
VY_32_INOVACE_Fi_III_19 Název Státní zřízení a formy vlády Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS 8 Název : PŘÍRODNÍ PODMÍNKY EVROPY - ČLENITOST POBŘEŽÍ.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_ANEŽKA ČESKÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Výchova k občanství Právní základy státu - znaky státu.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
ŘÍMSKO-KATOLICKÁ CÍRKEV
Rakousko Dominik Šváb.
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
ČESKÁ REPUBLIKA a státy světa.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-06-Zlínský kraj-krajské město.
Památky Kladna. Památky Kladna Zámek Původně tvrz označována jako Hořejší 60.léta 16.stol vystavěná trojkřídlá patrová stavba Západní křídlo- kaple.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Sídla.
NĚMECKO VY_32_INOVACE_06-25 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Regionální dějiny Památky Uherského Brodu.
Pravoslavná církev Vytvořeno dne: 29. září 2012 Anotace:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Název školy:Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_10_Londýn_ig2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Iveta.
Anotace Žák se seznámí s problematikou teorie státu Autor
ČESKO-BRATRSKÁ CÍRKEV EVANGELICKÁ
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VELEHRAD Jonáš Uřičář IX.B
Andorra Vatikán San Marino
Náboženství v ČR.
Rozmach Španělska a boj Nizozemí za nezávislost
Česká republika jako součást Evropy
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Jižní Evropa Slunečný jih Evropy.
PROJDĚME SE OKOLÍM CHRÁMU SVATÉHO VÁCLAVA V OLOMOUCI.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT III/2 EU OP VK 01/11
Vatikánské zahrady tvoří park, který zaujímá více než polovinu území městského státu Vatikán (23 hektarů)
VRCHOLNÝ A POZDNÍ STŘEDOVĚK
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_17_IV_Z9_Světová_nej…
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
5.D HUSITSTVÍ.
VY_ 32_ INOVACE _18_10_křesťanství
Obrázky z fotogalerie 3 Autor prezentace : Herbert Novotný.
Transkript prezentace:

Photography & Presentation Jos Mic Vatican Museum Photography & Presentation Jos Mic Sound please

Vatikán Vatikán (oficiálně Městský stát Vatikán) je nejmenším nezávislým státem světa (0,44 km², 921 obyvatel) tvořícím enklávu uprostřed Říma. Je sídlem Svatého stolce, nejvyšší autority katolické církve. Zřízením jde o absolutistickou teokracii, v čele tohoto státu stojí římský biskup neboli papež. Vlastní území Vatikánu zahrnuje baziliku sv. Petra a Svatopetrské náměstí s Apoštolským palácem, přiléhajícími budovami a Vatikánskými zahradami. Dále k Vatikánu náleží ještě exteritoriální území se zvláštním statutem, mezi něž patří patriarchální baziliky sv. Jana v Lateránu, sv. Pavla za hradbami a bazilika Panny Marie Větší a papežské letní sídlo v Castel Gandolfo.

The End of the show "Vatican Museum" Papežský znak HEZKÝ DEN:-)