Viktor Dyk Nikolas Vicari.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Viktor Dyk KRYSAŘ Jíchová Aneta Jíchová Aneta SEPTIMA SEPTIMA.
Advertisements

OTA PAVEL. Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum:
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1C_02 TÉMA: SLAVNÍ.
Postupně budeš ve vlastivědě poznávat: 1) Jaká je naše vlast teď 2) Jaká byla naše vlast dříve o.
ERIK Einsteini. ERIK Je mi 28 let. Jsem svobodný a bezdětný. Jmenuji se.
Karel Jaromír Erben Kytice O sbírce celým názvem Kytice z pověstí národních vyšla v roce 1853 (téměř dvacet let po napsání „Polednice“)
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká próza a poezie 20. století ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Přísloví a rčení Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
Život Karla IV. Jeho život a kdo to byl Karel se narodil v Praze 14.května roku 1316 Byl to první český král Karel IV byl synem Přemyslovců Elišky a českého.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ Ota Pavel Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
ŽIVOT KARLA IV. Vypracoval: Jiří Vilášek. K AREL IV. Narodil se v Praze Narozen pod jménem Václav V sedmi letech byl poslán za svým kmotrem.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_5_Procvičování pravopisu vlastních jmen.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_29_Číslo.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_12_Věta dvojčlenná, jednočlenná, větný ekvivalent.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
MICROSOFT WINDOWS.
Feudální spoleČnost (středověk) Období 500 – 1400 n. l.
VY_32_INOVACE_10_08_hospodaření domácnosti, příjmy a výdaje
Ivana Zdichyncová.
Bůh je moje jistota..
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
ŠABLONA III/2 Literatura 8. ročník Test osobností „ KDO TO JE. “Mgr. L
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_16 Název Ota Pavel Téma hodiny Autoři druhé.
Školství v 17. a 18. století Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_04_Česká.
Mongolsko - Ulánbátar Projektový den Skupina Mongolsko
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
Základní škola Staré Město u UH
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Karel Čapek NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
Užitečné závaží.
Daň z příjmů právnických osob
Česká poválečná literatura I.
Český jazyk 2 . ročník PŘEHLEDY
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace O PERNÍKOVÉ CHALOUPCE Název : VY_32_inovace_13 - ČJ – O perníkové.
František Hrubín NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Věcné učení Přírodní zajímavosti z našeho okolí
Něco, co mohou napsat jen děti
Hřích 3. vítězit nad hříchem
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.17_Báseň Datum: 25.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_16 poměr stupňovací
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
1. Jsem šťasten, vím, | že Pánu smím v životě náležet, | on silou mou i odvahou, mně neublíží svět, | on silou mou i odvahou, | mně neublíží svět.
VY_32_INOVACE_Jir_I_32 L.Ferlinghetti
Viktor Dyk (1877 – 1931) KRYSAŘ.
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_CERTOVSKE_RYMOVANI Název materiálu:
Skromný člověk Cliccate per sfogliare..
Podpora začínajících učitelů Klíče k úspěchu začínajícího učitele
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
Biblické verše....
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Něco, co mohou napsat jen děti
Zpívá – Lucie Bílá hudba –Leonard Kohen český text –Gabriela Osvaldová
Moudra s květinou.
Transsexualita.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_35_ČJ4
Nejlepší věci života Zamilovat se Bublinková vana Horká koupel
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_17_12_vyjmenovaná slova
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Beseda se s paní spisovatelkou Světlanou Glaserovou
Humor je koření života.
významové poměry mezi souřadně spojenými hlavními větami
VERŠE… 1.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Co je jinak-čtení s porozuměním
ZVUKY A TÓNY.
Nejlepší věci života Zamilovat se Bublinková vana Horká koupel
Transkript prezentace:

Viktor Dyk Nikolas Vicari

Život Narodil se v Pšovce u Mělníka Vystudoval gympl a právnickou fakultu Karlovy univerzity Celý svůj život pracoval jako novinář Za první světové války byl v proti rakouském odboji a byl vězněn

Byl také významný politik - dokonce kandidoval do Říšského sněmu Byl také významný politik - dokonce kandidoval do Říšského sněmu. Z toho vyplývá že byl nacionalista. Uznávaný šachista Zemřel v Jaderském moři na srdeční mrtvici.

Krysař Pohádku o hoře Koppel a o zemi sedmihradské vypravovaly odedávna matky v Hameln svým dětem; činila vrch tajemnější a lákavější. Pohádka vypravovala o sedmi hradech, které obklopují krásné údolí, jemuž není rovno na světě. Sedm hradů brání údolí; v sedmi branách stojí po sedmi rytířích v plné zbroji, aby nedali proniknout do údolí hoři ani žalu. Lidé jsou dobří v sedmihradské zemi! Neubližují si ani se neraní. Není tam hříchu ani viny. Nebe je jasné, nebe je čisté. — Oh, jak je krásně v sedmihradské zemi! Chcete, děti města Hameln, vejíti v tento pozemský ráj? Není nic snadnějšího. Vystupte na Koppel; v propasti, která se tam otvírá, je brána do Sedmihrad. Nutno však jíti tmou a nocí, smutnými a vyčítavými hlasy. Jenomže projdete-li tím vším, jak je vám rozkošně a blaze!

Krysař rozbor Kniha je o krysaři, který přišel do vesnice a dostal za úkol vyhubit všechny krysy svou kouzelnou píšťalou. Ve vesnici se zamiluje do jedné dívky, která je ale těhotná s někým jiným. S krysařem se navzájem milují ale on musí odejít. Po tom co krysař odejde se dívka zabije skokem do propasti. Krysař ji ale miluje tak moc že se do vesnice vrátí a když to zjistí ovládne celou vesnici svou píšťalou a donutí je taky skočit. Skokem se údajně dostanou do bájné země kde potká svou milou. Hromadnou sebevraždu přežije jen hloupý rybář, který najde malé díťe a vydá se hledat mu matku.

Jiná díla Napsal také: Noci chiméry, devátá vlna, anebo, okno,...

Děkuji za pozornost