Co je program Mládež v akci?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

MLÁDEŽ v AKCI program EU pro neformální výchovu a vzdělávání.
Reg. č. CZ.1.07/1.2.00/ od do
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
ECVET v Programu celoživotního učení
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
PardubiceNK ČR - Školení projektových manažerů Mládež v akci.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
YOUTHPASS (Pas mládeže) externí spolupracovníci ČNA.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu neformálního volnočasového vzdělávání mládeže.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
YOUTHPASS Pas mládeže Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro dobrovolníky)
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Co je program Mládež v akci?
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (účastníkům).
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dům zahraniční spolupráce Mládež v akci. Erasmus + - Mládež v akci 2 Klíčová Akce 1 (1.1, 2.1, 3.1, 4.3) Klíčová Akce 2 (1.2) Klíčová Akce 3 (1.3, 5.1)
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Workshop partnerství TTnet ČR Program ERASMUS+ Kostelec nad Černými Lesy, Mgr. Helena Slivková.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Rozvoj výuky cizích jazyků
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Co je program Mládež v akci?

Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Komu je program Mládež v akci určen Komu je program Mládež v akci určen? -mladým lidem -studentům ALE TAKÉ -pracovníkům s mládeží -vedoucím oddílů -pracovníkům středisek volného času A ZÁROVEŇ -občanským sdružením -obecně prospěšným společnostem -neformálním skupinám

Co můžete v rámci programu Mládež v akci realizovat Co můžete v rámci programu Mládež v akci realizovat? - výměnu mládeže - dobrovolnou službu - projekt v místí komunitě - seminář nebo školení - a mnohem více!

Například: - Skupina mladých z malé obce si vybuduje skatepark Například: - Skupina mladých z malé obce si vybuduje skatepark. - 18-ti letý český mladík pracuje s dětmi ve volnočasovém klubu v zahraničí. - Zkušení vedoucí letních táborů si na mezinárodním semináři předají své zkušenosti. - Češi, Poláci, Němci a Rakušané obnovují budovu historického statku v Ústí nad Labem.

Struktura programu MvA Akce 1 – Mládež pro Evropu Akce 2 – Evropská dobrovolná služba Akce 3 – Mládež ve světě Akce 4 – Systémy na podporu mládeže Akce 5 – Podpora evropské spolupráce v oblasti mládeže

Akce 1 – Mládež pro Evropu Akce zaměřená na výměny mládeže, mobilitu a iniciativy mladých lidí. Akce 1 je rozdělena do 3 dílčích akcí: 1.1 Mezinárodní výměny mládeže 1.2 Iniciativy mládeže 1.3 Projekty participativní demokracie

Akce 2 – Evropská dobrovolná služba Evropská dobrovolná služba (dále jen „EDS“) – umožňuje mladému člověku nebo skupině mladých lidí pracovat po dobu až 12 měsíců v neziskové organizaci v zahraničí. Individuální EDS (1 dobrovolník) a skupinová EDS (2 až 100 dobrovolníků).

Akce 3 – Mládež ve světě Akce propagující výměny a spolupráci s regiony nacházejícími se za hranicemi EU. Akce 3 je rozdělena do 2 dílčích akcí : 3.1 Spolupráce se sousedními partnerskými zeměmi 3.2 Spolupráce s ostatními partnerskými zeměmi světa

Akce 4 – Systémy na podporu mládeže Akce je zaměřena na podporu osob pracujících s mládeží a na rozvoj kvality programu na evropské úrovni. Akce 4 je rozdělena do 8 dílčích akcí: 4.1. Podpora organizací působících v oblasti mládeže na evropské úrovni 4.2. Podpora Evropského fóra mládeže 4.3. Vzdělávání a vytváření sítí mezi pracovníky s mládeží 4.4. Podpora inovace a kvality 4.5. Informační aktivity pro mladé lidi a pracovníky s mládeží 4.6. Partnerství 4.7. Podpora struktur programu 4.8. Zvyšování přidané hodnoty programu

Akce 5 – Podpora evropské spolupráce v oblasti mládeže Cílem akce je prohloubit evropskou spolupráci v oblasti mládeže. Akce 5 je rozdělena do 3 dílčích akcí: 5.1 Setkání mladých lidí a činitelů odpovědných za mládežnickou politiku 5.2 Podpora aktivit zlepšujících znalosti o mládeži 5.3 Spolupráce s mezinárodními organizacemi

Zuzana Tvrzská – RK Liberecký kraj Děkuji za pozornost. Zuzana Tvrzská – RK Liberecký kraj zuzana.tvrzska@losonline.eu +420723507526