AUTOR: Mgr. Erika Hovorková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdroje Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace CYKLISTA Tento Digitální učební.
Advertisements

Dopravní výchova 1. stupeň ZŠ
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_ 16_ Místo, kde žijeme Dopravní značky (SADA ČÍSLO 2)
09.1 Chodec v silničním provozu
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k procvičení pravidel.
Dopravní výchova Mgr. Petra Polášková.
121.1 Dopravní výchova - chodec
Zdroj obrazového materiálu
DOPRAVNÍ ZNAČKY 3. ročník
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace DOPRAVNÍ ZNAČKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
Odkryj správnou dopravní značku a najdi pod ní písmeno.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_175.
Umíte se chovat na silnici?
VY_32_INOVACE_01_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_ bezpečná cesta do školy (dopravní značky) AUTOR: Mgr.Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Blízké okolí školy I. Šablona : V/2 Sada: 3 Ověření ve výuce: Třída: 1 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Cesta do školy VY_32_INOVACE_11 Sada 8 Místo, kde žijeme Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Příkazové Zákazové Upravující přednost Výstražné RISKUJ DOPRVANÍ ZNAČKY
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS2 TEMA: Dopravní značky (čtenářská gramotnost)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_01_ Dopravní značky
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_16_PRVOUKA
NeRiskuj.
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_High numbers
VY_32_INOVACE_44_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
Autor: PaedDr. Jana Čechová
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova 1045
VY_32_INOVACE_43_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_20_CHOVÁNÍ CHODCE TÉMA: CHOVÁNÍ CHODCE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Cesta do školy NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Bezpečně na silnici VY_32_INOVACE_20_03
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_18_Třídění odpadu_2
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_35_Závěrečný test
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_17_Třídění odpadu_1
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_76_PRV1
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_07_Hodiny
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_15_Lidské tělo II.
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Konstantinovy Lázně, okres Tachov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_2_Dopravní výchova - chodec ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2004

Člověk a jeho svět - Prvouka Anotace Prvouka pro 2. ročník ZŠ Prezentace na interaktivní tabuli Pomůcky: učebnice, okopírované pracovní listy uvedené v prezentaci, dopravní značky Inovace – práce s interaktivní tabulí motivuje žáky, vybízí je k aktivitě Metodické pokyny: spojování a přiřazování obrázků k textu, dokreslování, pozorování, popis obrázku 2011/2012 Člověk a jeho svět - Prvouka

Obleč mě bezpečně, vybarvi.

STEZKA PRO CHODCE A CYKLISTY obr.1 obr.2 Jak se značky nazývají? Čtverec u značky vybarvi stejnou barvou s pojmenováním. STEZKA PRO CHODCE A CYKLISTY STEZKA PRO CHODCE

PO CHODNÍKU SE CHODÍ VLEVO/VPRAVO/UPROSTŘED. NA CHODNÍKU SMÍŠ/NESMÍŠ PŘEKÁŽET OSTATNÍM. PŘI CHŮZI PO CHODNÍKU NEMUSÍŠ/MUSÍŠ STÁLE SLEDOVAT PROVOZ. PO CHODNÍKU SE MŮŽEŠ/NEMŮŽEŠ POHYBOVAT NA KOLEČKOVÝCH BRUSLÍCH, ALE NESMÍŠ/SMÍŠ OHROZIT CHODCE. Věty přečti, správný výraz podtrhni, špatný škrtni.

PRÁCE NA SILNICI PŘECHOD PRO CHODCE ZÁKAZ VSTUPU CHODCŮ Vyber a spoj správný výraz se značkou. PRÁCE NA SILNICI PŘECHOD PRO CHODCE ZÁKAZ VSTUPU CHODCŮ

NA SKATEBOARDU MUSÍŠ/NESMÍŠ JET PO CHODNÍKU VPRAVO. PŘI CESTĚ NA HŘIŠTĚ NEMUSÍŠ/MUSÍŠ DODRŽOVAT PRAVIDLA PROVOZU PRO CHODCE. PO SILNICI SE CHODÍ VPRAVO/VLEVO. PŘI CHŮZI NA SILNICI SMĚJÍ JÍT NEJVÝŠE TŘI/ČTYŘI/DVA CHODCI VEDLE SEBE. Věty přečti, správný výraz podtrhni, špatný škrtni.

DŘÍVE NEŽ CHODEC VSTOUPÍ DO VOZOVKY SE NEMUSÍ/MUSÍ ROZHÉDNOUT. NA PŘECHODU PRO CHODCE CHODÍME VPRAVO/VLEVO. NA CHODNÍKU SMÍŠ/NESMÍŠ ZBYTEČNĚ ZDRŽOVAT CHODCE. Věty přečti, správný výraz podtrhni, špatný škrtni.

Co znamenají tyto pokyny policisty. Přiřaď správný název Co znamenají tyto pokyny policisty? Přiřaď správný název. Pokud chybí policista ke slovu, dokresli. VOLNO POZOR STŮJ

Citace obr.1: autor obr.2: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:CZ-C07a_Stezka_pro_chodce.png Obr.3: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:CZ-C09a_Stezka_pro_chodce_a_cyklisty.png obr.4,5,6: www.ofice.microsoft.com