Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr. Lenka Rasochová Název : VY_12_INOVACE_24_Z_Rasochová_orientační body v krajině, krajina a mapa Téma: Orientační body v krajině, krajina a mapa Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický pokyn
Materiál určen pro žáky 8. ročníku ZŠP. Využitelný pro práci s interaktivní tabulí. Volně navazuje na prezentaci „Orientační body v krajině, krajina a mapa (32_02). Žáci si upevní a prověří znalosti z předchozí vyučovací hodiny zeměpisu. Součástí je test ( také v předtištěné formě), aby žáci mohli samostatně pracovat vlastním tempem. Důraz je kladen na čtení s porozuměním.

3 Prověření znalostí Zapiš správně světové strany (sever, jih, východ,
západ). Jakou mapu používají turisti – podtrhni správnou: automapu turistickou mapu dějepisnou mapu

4 Podtrhni správně - Na turistické mapě je terén znázorněn: vrstevnicemi
Podtrhni správně - Na turistické mapě je terén znázorněn: vrstevnicemi dopravními značkami. Podtrhni správnou odpověď Vrstevnice spojují : nejvýše uložená místa na mapě místa se stejnou nadmořskou výškou nejníže uložená místa na mapě Doplň do vět správný výraz: Čím jsou vrstevnice hustší, tím je svah………………….. Čím jsou vrstevnice řidší, tím je svah……………………. Škrtni nesprávné barvy turistických značek:

5 Zkontroluj si správné odpovědi
Zapiš správně světové strany (sever, jih, východ, západ). Jakou mapu používají turisti – podtrhni správnou: automapu turistickou mapu dějepisnou mapu S V Z J

6 Vyber správně - Na turistické mapě je terén znázorněn: vrstevnicemi
Vyber správně - Na turistické mapě je terén znázorněn: vrstevnicemi dopravními značkami. Podtrhni správnou odpověď Vrstevnice spojují: nejvýše uložená místa na mapě místa se stejnou nadmořskou výškou nejníže uložená místa na mapě Doplň do vět správný výraz: Čím jsou vrstevnice hustší, tím je svah PRUDŠÍ Čím jsou vrstevnice řidší, tím je svah MÍRNĚJŠÍ Škrtni nesprávné barvy turistických značek:

7 Použité zdroje Vlastní tvorba


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr."

Podobné prezentace


Reklamy Google