Božská lékárna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Advertisements

Žlázy s vnitřní sekrecí
Soustava žláz s vnitřním vyměšováním
Lidské zdraví a potrava - pokračování
ŽLÁZY S VNITŘNÍ SEKRECÍ
Oběhová soustava Adam Klimeš.
Mozek Aleš Jůn, Dominik Šíba.
Božská lékárna.

„EU peníze středním školám“
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Úžasný pohled do minulosti civilizací byl potvrzený moderní vědou o výživě. Ukazuje se, že to, co bylo jednou nazvané „Doktrína znamení“, bylo neuvěřitelně.
UKAZUJE SE, ŽE CO JEDNOU NAZVANÉ „ DOKTRÍNA ZNAMENÍ „, BYLO NEUVĚŘITELNĚ VÝSTIŽNÉ. JDE O TO, ŽE KAŽDÁ POTRAVA MÁ VZHLED, KTERÝ SE PODOBÁ TĚLESNÉMU ORGÁNU.
Řízení lidského organizmu
VYLUČOVACÍ a ROZMNOŽOVACÍ SOUSTAVA
VY_52_INOVACE_PŘ Lidské tělo,test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
Hormonální řízení.
VITAMÍNY A MINERÁLY.
NÁDOROVÁ ONEMOCNĚNÍ.
Žlázy s vnitřní sekrecí
Rozmnožovací soustava
Hormonální řízení.
Řízení lidského těla Filip Bordovský.
SOUSTAVA VYLUČOVACÍ Vylučovacím ústrojím savců jsou párové ledviny
SMYSLY ČLOVĚKA.
Rozmnožovací soustava
POHLAVNÍ SYSTÉM ŽENY.
Rozmnožovací soustava 5. ročník
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Co víme o lidském těle? Předmět: Předmět: Přírodopis Ročník: Ročník: devátý Klíčová slova: Klíčová slova: kost, sval, krev, hormon, vitamin Autor: Autor:
DOMINIKA SVOBODOVÁ 4. UBZ LS 2006 PRAHA
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
NERVOVÁ SOUSTAVA 2.
Riskuj Lidské tělo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Monika Dudová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Stránská Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Př - výživa a zdraví TEMA:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ Š TĚTÍ, O STROVNÍ 300 A UTOR : M GR. Š TĚPÁNKA B ERANOVÁ D ATUM : Č LOVĚK A JEHO SVĚT, ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ. N ÁZEV MATERIÁLU.
KREV – OBĚHOVÁ SOUSTAVA - tělesná tekutina, která u zdravého dospělého člověka tvoří 7 % tělesné hmotnosti (asi 5 litrů) - krev se neustále obnovuje, každý.
Poznej druhy zeleniny Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_74_ Poznej druhy zeleniny Šablona III/2.
Mozek. Co je to mozek? - je řídící integrační orgán nervové soustavy člověka -kontroluje veškeré tělesné funkce - činnost srdce - trávení - pohyb - řeč.
BIOLOGIE ČLOVĚKA (opakování) Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Vývoj jedince Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_17_Vývoj jedince Téma: Přírodověda.
Člověk Korunování krále v Edinburgu ve Skotsku. Homo sapiens - člověk moudrý pohybuje se vzpřímeně dorozumívá se řečí charakteristická je rozumová inteligence.
VY_32_INOVACE_PŘČL.12 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková Datum vytvoření: leden 2012 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Přírodopis.
POZNÁŠ ? Anotace: Materiál je určený pro práci s interaktivní tabulí.
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_33_01_rozmnožování člověka.
Žlázy s vnitřním vyměšováním - endokrinní soustava U/60
VY_32_INOVACE_14_PR_SOUSTAVA ŽLÁZ S VNITŘNÍ SEKRECÍ
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
AUTOR: Mgr. Marcela Veisová
Žlázy s vnitřní sekrecí II.
Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_PŘÍRODOPIS
Oběhová soustava Krev.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
LIDSKÝ ORGANISMUS OBĚHOVÁ SOUSTAVA.
ŽLÁZY S VNITŘNÍ SEKRECI
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Zdeněk Ogrodník NÁZEV: Žlázy s vnitřní sekrecí TÉMATICKÝ CELEK: Biologie.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název: VY_52_INOVACE_PR_17 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Výukový materiál VY_52_INOVACE_20_ OPAKOVANI_BUNKA
Božská lékárna.
Transkript prezentace:

Božská lékárna

Lidské oko, zřítelnice, duhovka... Radiální linky připomínají oko Mrkev vypadá jako Lidské oko, zřítelnice, duhovka... Radiální linky připomínají oko A nakonec, věda potvrdila že mrkev dokáže výrazně zlepšit zrak a krevní oběh.

Rajče je červené a uvnitř má čtyři komory Srdce má čtyři komory a je červené. Všechny vědecké výzkumy prokázaly že rajčata, které obsahují lykopen Jsou opravdu nezbytné pro Srdce a krev.

¨Hroznové víno svým tvarem připomíná srdce Každá bobule vína připomíná krevní krvinku Poslední výzkumy ukazují že hroznové víno je výživné A revitalizuje srdce a krev.

Ořech vypadá jako mozek, levá a pravá hemisféra, Mozková kůra - upper cerebrums a mozeček - lower cerebellums.  I vrásky a záhyby na ořechu se podobají mozkové kůře. I ořech je užitečný Dokáže vytvořit víc jak tři tucty neuronů nutné pro funkci mozku

Péčuje a zachovává funkce ledvin. Fazole má tvar ledviny. Péčuje a zachovává funkce ledvin. A vypadají přesně na ledviny.

Celer, čínské bílé zelí a rebarbora vypadají jako kosti. Kosti jsou tvořeny z 23% sodíku a tyto potraviny mají 23% sodíku. Pokud nemáte dostatek sodíku ve své stravě, Tělo je vezme z kostí, člověk se „sníží", a kosti se oslabí. Tyto potraviny dají kostem to co potřebují.

Avokádo, lilek a hrušky „se starají" o zdraví a funkci dělohy a děložního čípku u ženy a podobají se ženskému orgánu. Výzkumy ukazují, že když ženy konzumují jedno avokádo týdně, stabilizuje jejich hormony, zabrání nadměrné hmotnosti po porodu, a ochrání je před rakovinou děložního čípku. Trvá to přesně devět měsíců, než se dá avokádo jíst, Od květu až do dozrání; Existuje více než 14.000 chemických fotolytický výživných složek, z nichž každý odpovídá jednomu z těchto plodů (Moderní věda zatím prozkoumala a pojmenovala asi 141).

Fíky jsou plné zrníček a jsou zavěšeny ve dvojicích, když rostou Fíky jsou plné zrníček a jsou zavěšeny ve dvojicích, když rostou. Fíky zvyšují pohyblivost spermií a podporují jejich množení, bojují také proti mužské neplodnosti.

Brambory vypadají jako slinivka břišní a dokážou vyvažovat glykemický index při cukrovce.

Olivy pečují o zdraví a o funkci vaječníků.  

Pečují o zdraví prsů a o pohyb limfy uvnitř i vně dutin. Pomeranč, grapefruit a jiné citrusové plody připomínají žlázy prsů žen ... Pečují o zdraví prsů a o pohyb limfy uvnitř i vně dutin.

Cibule vypadá jako buňky našeho těla Cibule vypadá jako buňky našeho těla. Výzkum ukazal, že cibule napomáhá k čištění všech tělesných buněk. Provokují také slzení a tím pročistí epiteliální vrstvu oka. Dalším spolupracovníkem je česnek který pomáhá zadarmo odstranit radikálně nebezpečný odpad z těla.

Zašlete prosím tyto poznámky svým přátelům aby i oni je mohli využít.