Ing. Věra Chobotová vedoucí oddělení koncepce a rozvoje školství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Advertisements

Transformuje Kraj nebo kraj ?
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Cíl a identifikace výzvy
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
MAP – Místní akční plán ORP RK
Krajská inkluzivní koncepce
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Pracovní setkání středních škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Ing. Věra Chobotová vedoucí oddělení koncepce a rozvoje školství Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Středočeským krajem říjen 2018 Ing. Věra Chobotová vedoucí oddělení koncepce a rozvoje školství

Personální obsazení Oddělení koncepce a rozvoje školství Ing. Věra Chobotová, vedoucí oddělení oblast projektové činnosti Ing. Věra Chobotová (investiční projekty EU, projekty z národního dotačních programů) Mgr. Miloslava Jamníková (neinvestiční projekty EU, předfinancování projektů Erasmus+) Bc. Dominika Rybenská (financování projektů, ekonom oddělení) ? (financování projektů) oblast primární prevence Ing. Pavla Hemerková oblast koncepce Mgr. Nikola Skálová od 1. 11. 2018 tým projektu Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje PaedDr. Mgr. Pavel Schneider (vedoucí projektu) Mgr. Tereza Štvánová (finanční a projektová manažerka) Bc. Anna Štvánová (manažerka aktivit) Pavel Krejča (koordinátor aktivit) tým projektu Implementace krajského akčního plánu Středočeského kraje Ing. Jolana Blažíčková, MBA (projektová manažerka) Ing. Hana Brožová (finanční manažerka) Bc. Jana Bohatová (metodik projektu) Mgr. Tereza Javanská (garant aktivity) PhDr. Miluše Kaldararová (garant aktivity) Mgr. Markéta Průšová (administrátor projektu)

Směrnice č. 154 o projektovém řízení projektů Středočeského kraje a jeho příspěvkových organizací Příspěvkových organizací se týká část čtvrtá. V příloze č. 2 je formulář projektového záměru. Povinnost vést veškerou dokumentaci k projektu v elektronické i listinné podobě (složka projektu) v přehledném uspořádání a způsobem umožňujícím jejich okamžitou kontrolu.

Povinnost informovat Odbor školství o finančních, věcných a časových změnách projektu s dopadem na realizaci projektu, což znamená mj. zasílat změnová rozhodnutí o poskytnutí dotace! Zapojení ekonomů a účetních do projektového týmu – důsledkem jejich nezapojení je mj. chybné rozdělení výdajů na investiční a neinvestiční (chybné zařazení pořizovaného majetku) a s tím spojené dodatečné změny nejen směrem k poskytovateli dotace, ale i Odboru školství. Pokud se tak stane, kontaktujte prosím Bc. Rybenskou (rybenska@kr-s.cz).

Směrnice č. 155 o financování projektů spolufinancovaných z fondů EU/EHP a národních zdrojů Formulář žádosti příspěvkové organizace o poskytnutí prostředků na spolufinancování a předfinancování – příloha č. 4 této Směrnice; u výše prostředků vždy zohledňovat aktuální stav realizace projektu; žádost zasílat Bc. Rybenské. žádost → rozpočtové opatření → schválení Radou kraje → zaslání prostředků (cca 5 týdnů) Pokud žádost nezpracovává účetní, pak je nutné ji o žádosti informovat. Účetní neví, jakou částku má zaúčtovat na přijaté investiční nebo neinvestiční prostředky nebo zda se jedná o předfinancování či kofinancování; prostředky jsou zasílány dle požadavku ředitele.

Zásobník projektů – na internetových stránkách Středočeského kraje

  Povinnost zpracování Závěrečné zprávy projektu

Integrovaný regionální operační program K žádosti o platbu dotace musí být mj. přiložena smlouva o zřízení účtu zřizovatele – pro její zajištění kontaktujte Bc. Rybenskou (rybenska@kr-s.cz). Po přijetí pokynu k platbě dotace do systému IS KP14+ od poskytovatele dotace prosím o zaslání tohoto avíza e-mailem Bc. Rybenské společně s printscreenem čísla účtu příspěvkové organizace, které je nastaveno v IS KP14+ pro zaslání dotace (záložky žadatel/subjekty/účty subjektu).

Integrovaná teritoriální investice Pražské metropolitní oblasti Stále některé školy nepředaly podklady pro veřejné zakázky; za podklady k veřejným zakázkám (včetně interního formuláře) zodpovídá ředitel/ka školy. Operační program Výzkum, vývoj, vzdělávání Šablony II pro MŠ, ZŠ, ZUŠ, SVČ, ŠD a ŠK Výzva trvá do června 2019. Po podání žádosti na MŠMT prosím pošlete vyplněný Projektový záměr pouze elektronicky Mgr. Jamníkové (jamnikova@kr-s.cz). Po obdržení Rozhodnutí o poskytnutí dotace prosím o jeho zaslání pouze elektronicky Mgr. Jamníkové (jamnikova@kr-s.cz).

Plánovaná výzva Šablony II pro SŠ a VOŠ Příslušné informace a formulář Projektového záměru viz dopis ze dne 27. 3. 2018 zveřejněný na Portálu PO. Rada kraje je čtvrtletně informována o příspěvkových organizacích zapojených do výzvy a o výši získaných dotací. Plánovaná výzva Šablony II pro SŠ a VOŠ říjen 2018 – plánované vyhlášení Avíza o parametrech výzvy listopad 2018 – plánované vyhlášení výzvy a zahájení příjmu žádostí o podporu prosinec 2019 – plánované ukončení příjmu žádostí o podporu příklady podporovaných aktivit: koordinátor spolupráce školy a firem tandemová výuka DVPP (témata: čtenářská matematická gramotnost, mentoring, cizí jazyky, kariérové poradenství, inkluze, stáže pedagogů ve firmách, školní asistent, školní psycholog, sociální pedagog, speciální pedagog, asistent učitele cizích jazyků, technický pracovník – navázáno na Strategii digitálního vzdělávání)

Erasmus+ Termín poskytnutí platby na předfinancování projektu uvedený v usnesení Rady kraje a následně v Zásobníku projektů je závazný a stejně tak termín vratky do rozpočtu zřizovatele uvedený v usnesení Rady kraje. Odůvodněná změna termínu poskytnutí platby uvedeného v Zásobníku projektů je možná pouze v rámci čtvrtletní aktualizace Zásobníku projektů, kterou schvaluje Zastupitelstvo → počítat s časovou prodlevou. Po vyhlášení Výzvy 2019 pro Erasmus+ budou sděleny prostřednictvím Portálu PO informace o možnosti předfinancovat projekt z rozpočtu zřizovatele a o termínu zasílání žádostí.

Implementace Krajského akčního plánu Středočeského kraje (IKAP) Realizace: 1. 4. 2018 – 31. 3. 2020 Zapojené subjekty: 15 středních škol zřízených Středočeským krajem Vzdělávací institut Středočeského kraje – Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Pedagogicko-psychologická poradna Středočeského kraje, Kolín, Jaselská 826 Středočeské inovační centrum, spolek Výzkumný ústav pro podnikání a inovace, z. ú. Krajská hospodářská komora Střední Čechy 28 spolupracujících středních škol, které se účastní rozvojových aktivit (školení, workshopy, semináře).

Rozpočet projektu celkem: 145 586 510,47 Kč (dotace Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání 138 307 160,00 Kč, spolufinancování Středočeského kraje 7 279 350,47 Kč). Dne 13. 9. 2018 byl podepsán právní akt (do poloviny srpna probíhala vyjednávání ohledně zapracování úprav do projektové žádosti v souvislosti s požadavky hodnotící komise a Řídícího orgánu OP VVV) a dne 27. 9. 2018 přišla záloha na realizaci (30 % způsobilých výdajů), v realizaci je rozpočtové opatření, které umožní převody alikvotu na projektové účty partnerů. Informování partnerů na pravidelných setkáních a prostřednictvím sdíleného prostoru na Google drive, kde jsou k dispozici veškeré relevantní dokumenty, vzory a šablony formulářů, pravidla komunikace i pravidla OP VVV.

Na 29. 10. 2018 je naplánováno setkání osob zodpovědných za reporting – bude důkladně vysvětlena metodika včetně vzorových příkladů. Pro úspěšnou realizaci projektu je nutná spolupráce všech zapojených partnerů. Ne všichni partneři spolupracují tak, jak by měli. V případě nespolupráce je možná výměna partnera.

Primární prevence Příspěvek na realizaci preventivního programu školy v roce 2018 a vzdělávání oblastních metodiků primární prevence Na základě červnové výzvy byla rozdělena částka 1 025 046,00 Kč mezi 34 příspěvkových organizací Středočeského kraje, které o příspěvek projevily zájem. Finanční prostředky je nutné vyčerpat a vypořádat nejpozději do 31. 12. 2018. Příspěvek lze použít na aktivity, které jsou v souladu s popisem a rozpočtem uvedeným v žádosti o příspěvek. V případě dotazů kontaktuje Ing. Pavlu Hemerkovou (hemerkova@kr-s.cz). S příspěvkem se počítá i v návrhu  rozpočtu na rok 2019. Vzdělávací semináře pro střední školy se zaměřením na extremismus a radikalismus Nabídka předána prostřednictvím Portálu PO. Termín konání: listopad – 10. 12. 2018

Vzdělávací semináře zaměřené na prevenci kouření Semináře pro žáky 6. a 7. tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií v okresech Mělník, Nymburk a Mladá Boleslav proběhnou v průběhu října a listopadu 2018. Organizují: Dům dětí a mládeže, Mělník, Na Polabí 2854, Dům dětí a mládeže "Na Výstavišti", Mladá Boleslav, Husova 201 a Dům dětí a mládeže Symfonie, Poděbrady, Za Nádražím 56. Školitelem bude organizace certifikovaná MŠMT pro oblast všeobecné a selektivní primární prevence. Konference primární prevence „Zažít prevenci 2018“ Termín: 21. a 22. listopadu 2018 Místo konání: Krajský úřad Středočeského kraje, Zborovská 11, Praha 5 Pozvánka s programem konference již byla rozeslána.

Semináře primární prevence ve školním roce 2018/2019 Ve spolupráci se Vzdělávacím institutem Středočeského kraje. Semináře pro pedagogy, výchovné poradce a školní metodiky prevence. Seznam seminářů a bližší informace naleznete na webových stránkách Středočeského kraje https://www.kr-stredocesky.cz/web/skolstvi/prevence. Semináře jsou plně hrazeny z rozpočtu Středočeského kraje a účastníci neplatí žádný poplatek. Dotační řízení MŠMT na rok 2019 Středočeský kraj podal žádost o dotaci. V případě získání dotace budou mít školy možnost zapojit se do vzdělávacího programu pro pedagogy s názvem Podpora třídnických hodin.  V první polovině roku 2019 by byl realizován třídenní výukový seminář s pracovní dílnou, kde by 30 pedagogů bylo seznámeno s metodikou třídnických hodin zaměřenou na prevenci rizikového chování dětí a mládeže. Ve druhé polovině roku 2019 by proběhly tři navazující interaktivní semináře pro stejnou skupinu pedagogů.

Systém výkaznictví preventivních aktivit škol Z dotace by také měly být hrazeny dva metodické materiály pro školní metodiky prevence, které by byly zveřejněné na webových stránkách Středočeského kraje: Rukověť školního metodika prevence Návrh úprav v preventivním programu školy Systém výkaznictví preventivních aktivit škol Od školního roku 2016/2017 probíhá sběr dat poprvé prostřednictvím on-line „Systému výkaznictví preventivních aktivit ve školách“. Jedná se o systém, který byl vytvořen pro pracovníky škol a školských zařízení na celostátní úrovni (VYNSPI2) a je jednotný pro všechny školy v České republice. Výkazy za školní rok 2017/2018 je nutné vytvořit a uzavřít v Systému výkaznictví nejpozději do 31. 10. 2018. Po tomto termínu se přístup k výkazům uzavře a nebude možné do nich vpisovat. On-line přístup k Systému výkaznictví preventivních aktivit na školách naleznete na adrese www.preventivni-aktivity.cz. Ředitelé škol byli informování dopisem.

Festival základních uměleckých škol Středočeského kraje 13. ročník se uskuteční na jaře 2019.

Děkuji za pozornost. Ing Děkuji za pozornost. Ing. Věra Chobotová vedoucí oddělení koncepce a rozvoje školství tel. 257 280 799 e-mail: chobotova@kr-s.cz