Luna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Advertisements

Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
* V těchto krásných letních dnech, když tak sedíte v klidu u sklenky vína a díváte se na svůj skleník, tak přemýšlíte, co s tou letošní úrodou. Vždyť.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Zuzana Medveďová Název:VY_32_INOVACE_D Téma:Šest žen Jindřicha VIII. Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
SVĚTOVÉ LIDOVÉ POHÁDKY PŘEDSTAVITELÉ Mgr. Michal Oblouk.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_4_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_SILÁK BIVOJ Název: SILÁK BIVOJ.
NÁVRAT. DO BUDOUCNOSTI NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI podle Bible.
PROČ 28. ZÁŘÍ NECHODÍME DO ŠKOLY – projekt ke státnímu svátku Autor : Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Ing. Jaromír Šmíd Název : VY_32_INOVACE_01_Počátky.
Mgr.Jana Flesarová ZŠ Záhumení Rožnov pod Radhoštěm VY_52_INOVACE_ČLAJS_JF_14 VLÁDA PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ Vlastivěda pro 4.třídu Vzdělávací oblast Člověk.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník Zazpíváme si. ZÁJMENA Co už známe Chválím tě, Země má, tvůj žár i mráz, tvá tráva zelená.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
Český jazyk – 3.ročník, Spojky.
Pohádka. Před dávnými a dávnými časy,
Bůh je moje jistota..
Moje velikonoční prázdniny
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Krystýna Cirhanová studentka sekundy Angličtina v Egyptě-2015
Náš výlet do
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/
Ukázky lidových pohádek, práce s texty pohádek.
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Trhlina ve džbánu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Vyjmenovaná slova po M - homonyma
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace O PERNÍKOVÉ CHALOUPCE Název : VY_32_inovace_13 - ČJ – O perníkové.
ČESKÝ JAZYK 3. roč. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_09
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Nevyhnutelné snášej s klidnou myslí
Několik rad, jak si udělat život krásnější …
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
VYBER SPRÁVNÉ PŘÍSLOVÍ
Žít svůj život naplno.
Viktor Dyk (1877 – 1931) KRYSAŘ.
Včely život v úlu Venclová Slávka Chcete se něco o včelách dozvědět?
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Děti odsouzených rodičů
ČTYŘI SVÍČKY.
VYMĚŇTE CHLAPA ZA KOČKU!
VYMĚŇTE CHLAPA ZA KOČKU!
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Biblické verše....
Přeji Ti sílu všech živlů
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁVRAT.
Citáty . Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Moudra s květinou.
zapni zvuk a klikni si dál
ABY NEBYLO POZDĚ.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
ČTYŘI SVÍČKY.
Označeno za nejlepší roku
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_17_12_vyjmenovaná slova
Jen se tak koukám co zrovna děláš..
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Charlie Chaplin.
ČTYŘI SVÍČKY.
Slovní druhy (hra) VY_32_INOVACE_274_Slovní druhy šablona III/32 Mgr
Tommy's Window Slideshow
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
Požehnané vánoční přáníčko, co potěší každé srdíčko.
Přeji Ti sílu všech živlů
Každý den jsme trochu starší…
Šel jsem na preventivní prohlídku a zjistil jsem,
Transkript prezentace:

Luna

Za dávných časů vládnul zemi rod Roseins Za dávných časů vládnul zemi rod Roseins. Tento rod byl velice bohatý, vznešený a rozumný, ale však nebyl šťastný, nemíval děti a když ,tak matka zemřela a otec odjel a mnohdy se nevrátil. Než děti dospěly, museli zemi vládnout strýcové a ostatní příbuzní. Jediné štěstí bylo, že vždy se rodili synové.

Jednoho dne, když princ Melan dospěl, rozhodl se, žese ožení s princeznou Lusi. Když Melan požádal krásnou Lusi o ruku, její vznešení rodiče neměli námitky. Princ a princezna žili šťastně, ale bez dětí.

Lusi toužila mít aspoň jedno dítě, však marně Lusi toužila mít aspoň jedno dítě, však marně. Ze zármutku si nechala povolat věštkyni, aby jí vyložila budoucnost. Stará věštkyně jí toto vyložila: „Ty toužíš po dětech, ale netušíš, že budeš mít dceru, která bude prokletá: stačí jen aby se dozvěděla své pravé jméno a celá země se promění v křišťálovou horu. Tvá dcera procitne za úplňku a bude do půlnoci volná a když znovu zaslechne svoje jméno, pak procitne celá země“.

Dopověděla věštkyně a dodala: „Jméno jí dej takové,které připomíná noc Dopověděla věštkyně a dodala: „Jméno jí dej takové,které připomíná noc. „ „Luna „ prohodila Lusi a ohlídla se, ale věštkyně zmizela.

Netrvalo dlouho a královně se narodiladcerka Netrvalo dlouho a královně se narodiladcerka .Teprve tehdy prozradila královi to, co jí věštkyně vyložila a dcerku tajně pojmenovali Luna. Nikdo, kromě jejich veličenstva, nevěděl, jak se princezna doopravdy jmenuje. Rodiče jí říkali Růže.

Netrvalo dlouho, z princezny byla krásná dívka na vdávání Netrvalo dlouho, z princezny byla krásná dívka na vdávání. Na zámek bylo pozváno sedm princů, pět králů, devět urozených šlechticů. Král Melan jí vybíral ty nejbohatší nápadníky, však Lusi si přála, aby si Růže, tedy pro nás Luna Vybrala, koho chce.

Luně se žádný nápadník co ji otec vybral nelíbil , protože jí vybral démantového krále, který byl starý a briliantového prince, který byl ošklivý a hrozně pyšný. Ale je tu jeden háček: na námluvy bylo pozváno pět Králů, však přijeli jenom dva.

Královně se zas zalíbil větrný král :měl větrné oblečení větrně modré vlasy, ale stříbro v hrdle , ten se zas zamlouval královně, ale nic neříkala.

Z bratrů králů se Luně však nejvíc zalíbil král měsíce: měl stříbrné oblečení, stříbrné vlasy ,ale zlaté srdce. Když Luna oznámila rodičům,že chce Mesíčníka, Lusi jim přála štěstí a Melan jen namítl , že zlato je drahocenější a také přál jim štěstí .

Měsíčník a Luna usedli do kočáru a letěli do země Měsíčníka Měsíčník a Luna usedli do kočáru a letěli do země Měsíčníka . Když přistáli , Měsíčník provedl Lunu palácem i městem. Dal Luně ten nejkrásnější pokoj a řekl jí „Víš Růže u nás na měsíci má každý jméno takové, co připomíná měsíc: já jsem Měsíčník tohle je Rohlíček, tamto je Moon a tobě dáme jméno královské Růže. Od této chvíle se jmenuješ Luna!

To neměl říkat Luna zmizela a království Melana a Lusi se proměnilo i s nimi i slidem i s Lunou v křišťálovou horu . Na měsíci všichni jen zaslechli podivný smích a královi na stole se objevilo lejstro, na kterém byla napsaná celá kletba ,ale jak království a Lunu vysvobodit tam nebylo.

Král byl nešťastný, tak nevycházel ze zámku ven, s nikým nemluvil, nic nejedl, jen ležel. Jednou, když byl na měsíci svátek , protože byl úplněk, král vyšel z paláce a podíval se na křišťálovou horu, viděl jak z ní vychází Luna a dívá se upřeně na měsíc nevydržel to a vykřikl Luno!!!!!

Luna to zaslechla, křišťálová hora se rozpadla, království procitlo a Luna a Měsíčník měli svatbu.

Netrvalo dlouho,Melan už chtěl ohlásit, že princezna Růže si veme démantového krále, ale tu do sálu vstoupili tři králové : Sluneční, Větrný a Měsíční. Sluneční král měl zlaté oblečení , zlaté vlasy ,ale větrně modré oči .Ten se zamlouval králi, prý že má slunečního zlata víc,než démantový král démantů a že je mocnější, než on a hned slunečního krále začal vnucovat Luně.

A tak skončila pohádka!