Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pohádka. Před dávnými a dávnými časy,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pohádka. Před dávnými a dávnými časy,"— Transkript prezentace:

1 Pohádka. Před dávnými a dávnými časy,
za sedmero horami a sedmero řekami, žil král, který měl krásnou dceru. Ale právě tady byl problém, čehokoli se princezna dotkla, vše roztálo. Mohlo to být železo, dřevo, plast, … A proto se jí všichni muži báli a princezna se nemohla vdát.

2 Král přemýšlel, jak pomoci princezně.
Problém konzultoval s mágy i čaroději z dalekých zemí. Jeden čaroděj králi řekl: ”Pokud se tvá dcera dotkne jedné věci, která neroztaje, pak bude zachráněna.” Král byl šťasten! Příštího dne nechal král vyhlásit: „Muž který přinese věc, které když se princezna dotkne a neroztaje, dostane princeznu za ženu a půl království k tomu. Pokud se mu to však nepodaří, bude o hlavu kratší.“ Přihlásili se tři princové, kteří přijali tuto výzvu.

3 První princ přinesl velmi tvrdou titanovou tyč,
domníval se že je velmi tvrdá a nemůže roztát. Princezna se jí dotkla ... a tyč roztála. První princ byl sťat. Druhý princ přinesl obrovský diamant, domníval se, že diamant je nejtvrdší na světě a nemůže roztát. Princezna se ho dotkla ... a diamant roztál. Druhý princ byl také sťat. Třetí princ přišel a řekl princezně: ”Strč mi ruku do kapsy a dotkni se toho co tam najdeš...” Princezna to udělala a zčervenala.

4 Otázka: VY ČUŇÁCI !!! Našla něco tvrdého, dotkla se toho svou rukou...
... A ONO TO NEROZTÁLO!!! Král byl štasten, celé království bylo šťastné, konala se velká svatba... ... a pokud nezemřeli žijí tam všichni šťastně dodnes. Otázka: Co našla princezna v kapse princových kalhot?           (zde máte správnou odpověď)     Pochopitelně to byly bonbóny M&M's. Ty totiž roztají v ústech a ne v dlani.  Na co jste zase mysleli? VY ČUŇÁCI !!!


Stáhnout ppt "Pohádka. Před dávnými a dávnými časy,"

Podobné prezentace


Reklamy Google