Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Včely život v úlu Venclová Slávka Chcete se něco o včelách dozvědět?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Včely život v úlu Venclová Slávka Chcete se něco o včelách dozvědět?"— Transkript prezentace:

1 Včely život v úlu Venclová Slávka Chcete se něco o včelách dozvědět?
Ano. Tak se dívej.

2 Obsah Typy včel Vývoj Podě-kování

3 Popis včely Co je to včela mami?
Sociální, blanokřídlý hmyz opylující rostliny. Hnědo-žlutá barva těla a úzké černé nožičky. Třída: hmyz Insecta Řád: blanokřídlí Hymenoptera Čeleď: včely Apoidea Rod: včela Apis Druh: včela medonosná Apis mellifica Vysvětlíš nám to? Ano dětičky moje. Tady to je.

4 Typy včel Život ve velkých skupinách nejčastěji v úlech.
Jsou tří druhy včel: A jaké jsou typy včel? Královna Neboli matka. Klade vajíčka. Trubci Jsou samečci, kteří oplodňují královnu. Dělnice Starají se o královnu a sbírají pyl. Jsou tři a tady se o nich něco dozvíte.

5 Vývoj 1.Vajíčko Je bílé podlouhlého tvaru. Naklade ho matka do plástve. 2.Larva Má bílou barvu. Vylíhne se z vajíčka, ale nepodobá se včele. 3.Předkukla Vnější části těla se začínají podobat včele. 4.Kukla Trvá 5-8 dní, kukla se při tom nehýbe. V tom to stádiu se přeměňují orgány. 5.Dospělec Vyléza z buňky po vykousání jejího víčka. A jak se vlastně vyvíjíme? Otakárku přestaň se mě ptát a radši si přečti to co se tady píše.

6 Zajímavosti Tak já začnu. Vím, že včely tancují. Dělají to, aby upozornily ostatní včely o novém zdroji potravy. Jak to dělají? Bzučí křídly a vrtí zadečkem. Tak a teď vy. Já jsem vám toho řekla už dost. Co víte zajímavého o včelách? To já zase vím, že včely nemají moc dobrý imunitní systém a tím pádem jsou náchylnější k nemocem. A proto jsou velmi čistotné a mají „hygienické návyky“ např. čistící pud a desinfekce propolisem.

7 Zdroje Z těchto stránek. Mami a odkud jsi čerpala?
Z těchto stránek. Mami a odkud jsi čerpala?

8 Poděkování Děkuji vám, že jste si tuto prezentaci prohlédli. A doufám, že se vám líbila. Vytvořila: Slávka Venclová Datum:


Stáhnout ppt "Včely život v úlu Venclová Slávka Chcete se něco o včelách dozvědět?"

Podobné prezentace


Reklamy Google