Elektronický dokument úřadu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přístupné dokumenty veřejné správy Moderní dokument s moderními vlastnostmi pro moderní veřejnou správu.
Advertisements

Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Základy redakční práce
Michal Votrubec.  Stroj zpracovávající data zadaná uživatelem.  Nejčastější typy PC: stolní počítač, notebook (laptop, netbook), server, …  Můžeme.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Přístupné dokumenty veřejné správy Moderní dokument s moderními vlastnostmi pro moderní veřejnou správu
Referát č. 15. Hledání textu  Čím delší a obsáhlejší je textový dokument, tím je v něm orientace obtížnější. V takových situacích přijde vhod funkce.
INSPIRE Enviro-i-forum, Technická univerzita Zvolen, Implementace INSPIRE v České republice.
Činnost veřejné správy
Popis systému DBMAN. Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním záměrem.
Skartační řízení elektronicky
Opakování učiva pro 7. ročník
Úvodní slovo Ministerstva vnitra „ fiat lux“ budiž světlo Mikulov, 6. září 2011.
Svaz strojírenské technologie PORADA OBCHODNÍCH ŘEDITELŮ SST Hustopeče
Národní archiv PhDr. Tomáš Kalina, Ing. Miroslav Kunt
SIPVZ – úvodní modul P Počítačová grafika a prezentace metodické poznámky (4 h)
mp4 png pps html doc txt xlsx ppt gif docx pdf avi mp3
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
DIGITALIZACE Datové formáty. Nekomprimované formáty původní algoritmy záznamu datových souborů umožnily pouze jejich převod do digitální podoby:  formát.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
ISSS 2003, Hradec Králové1 Elektronická podatelna Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Opakování učiva pro 8. ročník
Evidence územně správních dokumentů (PDÚ - Proces disponování územím)
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
Atestace Fáres Shima ředitel odboru atestací Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Veškerá data v počítači jsou uložena jako soubory.
Referát č.8 Daniela Venusová.
Národní úložiště šedé literatury (NÚŠL) informace o projektu SKIP Klub vysokoškolských knihoven AMU, Iva Horová.
Novela zákona o svobodném přístupu k informacím David Kotris ISSS Hradec Králové
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Vratislav Paulík ředitel projektů
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Datové formáty Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
MIDAS do praxe Vzdělávací program v oblasti standardizace pracovních postupů v řízení a ve výkonu veřejné správy Štěpán Kafka, Bronislava Horáková, CAGI.
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
Virtuální Středočeský kraj v databázích Středočeské vědecké knihovny v Kladně PhDr. Eva Wróblewská Ing. Eva Recmanová Středočeská vědecká knihovna v Kladně.
Inovace bakalářského studijního oboru Regenerace a výživa ve sportu Možnosti e-learningových nástrojů.
OPERAČNÍ SYSTÉM.
Operační systémy OS.
SOFTWARE I Operační software. BIOS Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci celého počítače Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Informatika Soubory a složky
Mechatronika Portál. P ortál M echatronika Redakční systém Základní funkce: tvorba, modifikace a publikace dokumentů (článků) zpravidla prostřednictvím.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Jakub Strnka. Legislativní rámec  zákon 300/2008 Sb.  o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů  novela zákona č. 499/2004 Sb.  zákon.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
RELSIE spol. s r. o.RELSIE spol. s r. o. RELSIE spol. s r. o., Na Valentince 644/15, Praha 5, Jan Heisler.
Název školyStřední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Zdeněk Šebestík AnotacePrezentace slouží k seznámení se strukturou.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
Představení společnosti
Cvičení 3 Microsoft Word
Soubor, adresář, stromová struktura
INFORMATIKA – složky a soubory
Formáty a koncovky súborov
Aplikačné programy Základné užívateľské programy na prácu s textom a grafikou rozdelenie: TEXTOVÉ EDITORY TABUĽKOVÉ EDITORY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY GRAFICKÉ.
Opakování učiva pro 7. ročník
Usporiadanie údajov na disku
Opakování učiva pro 8. ročník
Helpdesk a jeho využití na KrÚ Vysočina
Atestační středisko pro ISVS
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Opakování učiva pro 7. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

Elektronický dokument úřadu Jan Houžvička Výkonný ředitel ATS Relsie http://www.relsie.cz/ 2min Staňte se nepostradatelnými pro VS

ats@relsie.cz http://www.relsie.cz/ Agenda Vlastnosti elektronického dokumentu a požadavky na ně z pohledu předarchivní péče. Diskuse 5 min Standardizace ISVS je proces, jehož cílem je optimalizace a zefektivnění chodu veřejné správy. Proces atestace není složitý proces a není třeba ho zbytečně komplikovat! Procesy standardizace a atestace nejsou složité procesy a není třeba se jich obávat. Jde jen o to mít ve správný čas správné informace 27.12.2018 ats@relsie.cz http://www.relsie.cz/

ats@relsie.cz http://www.relsie.cz/ Formáty el. dokumentu Textové (ODF, TXT, DOC, PDF …) Tabulkové (XLS, WLS, TC6 …) Databáze (Oracle, Informix, Lotus …) Obrázky (BMP, JPG, TIF, GIF, CDR …) Video a zvuk (MP3, MPEG2, DivX …) a další 5 min Standardizace ISVS je proces, jehož cílem je optimalizace a zefektivnění chodu veřejné správy. Proces atestace není složitý proces a není třeba ho zbytečně komplikovat! Procesy standardizace a atestace nejsou složité procesy a není třeba se jich obávat. Jde jen o to mít ve správný čas správné informace 27.12.2018 ats@relsie.cz http://www.relsie.cz/

ats@relsie.cz http://www.relsie.cz/ Metadata el. dokumentu Spojení metadat a dokumentu je: nezbytné různě řešitelné pro řízení dokumentu daty 5 min Standardizace ISVS je proces, jehož cílem je optimalizace a zefektivnění chodu veřejné správy. Proces atestace není složitý proces a není třeba ho zbytečně komplikovat! Procesy standardizace a atestace nejsou složité procesy a není třeba se jich obávat. Jde jen o to mít ve správný čas správné informace 27.12.2018 ats@relsie.cz http://www.relsie.cz/

Požadavky na el. dokument dlouhodobě čitelný formát zajištění spojení vzhledu a obsahu Off-line řízení dokumentu sblížení filosofie papírového a el. dokumentu využití norem/standardů 5 min Standardizace ISVS je proces, jehož cílem je optimalizace a zefektivnění chodu veřejné správy. Proces atestace není složitý proces a není třeba ho zbytečně komplikovat! Procesy standardizace a atestace nejsou složité procesy a není třeba se jich obávat. Jde jen o to mít ve správný čas správné informace 27.12.2018 ats@relsie.cz http://www.relsie.cz/

ats@relsie.cz http://www.relsie.cz/ Diskuse Navržená témata k diskusi: výběr formátu pro předarchivní péči co by měl dokument „umět“ Off-line řízení – realita nebo fikce 5 min Standardizace ISVS je proces, jehož cílem je optimalizace a zefektivnění chodu veřejné správy. Proces atestace není složitý proces a není třeba ho zbytečně komplikovat! Procesy standardizace a atestace nejsou složité procesy a není třeba se jich obávat. Jde jen o to mít ve správný čas správné informace 27.12.2018 ats@relsie.cz http://www.relsie.cz/

Děkuji za pozornost ! jan.houzvicka@relsie.cz www.relsie.cz Jan Houžvička, výkonný ředitel jan.houzvicka@relsie.cz www.relsie.cz tel. +420 257 212 115 tel. +420 602 365 395 2 min Závěr, rozloučení, upozornit na příjezd kolegy, poznají nás podle trik. Vyzvat k diskusi