Výukové a výzkumné centrum v dopravě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
Advertisements

Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
s dopravní infrastrukturou
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE) Regionální výzkumné centrum.
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Experimentální vybavení
Koncepce rozvoje a řízení vědy a výzkumu
Vysoké učení technické v Brně
Diagnostika tlumičů.
Studijní program Stavební inženýrství
Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol KOORDINOVANÉ VZDĚLÁVÁNÍ ODBORNÝCH UČITELŮ Cílem projektu je zvýšit kvalifikaci pedagogického.
MATERIÁLOVÝ A TECHNOLOGICKÝ VÝZKUM
Elektrotechnika (26 – 41 – M / 01) Výpočetní a komunikační technika Automatizace a elektronické systémy v dopravě.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
s dopravní infrastrukturou
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
O nás –Tradiční a nejstarší ústav Fakulty technologické (1969) –Výzkum, vývoj a inovace v oblasti plastů a kaučuků –Vzdělávání v polymerech na všech úrovních.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2010/
Petr Horník školitel: doc. Ing. Antonín Potěšil, CSc.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Exkurze na VFU Brno.
1 TP Interoperabilita Železniční Infrastruktury Praha, Expertní skupina Rozhraní v období Ing. Jiří Jelének VÚKV a.s. Bucharova.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Proudění vzduchu v atmosférické mezní vrstvě Vyhodnocování vlastností proudění s využitím počítače a moderních technologií.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ZKUŠEBNICTVÍ A KONTROLA JAKOSTI 01. Experimentální zkoušení KDE? V laboratoři In-situ (na stavbách) CO? Modely konstrukčních částí Menší konstrukční části.
VĚDECKO-TECHNICKÝ JARMARK UPROSTŘED MĚSTA od 10 hodin Pernštýnské náměstí v Pardubicích Univerzita Pardubice pořádá VELETRH VĚDY Univerzita Pardubice Brána.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Experimentální metody (qem)
Možnosti zavedení integrálního taktového grafikonu v podmínkách ČR Prezentace projektu stránka: 1 K617X1MG Možnosti zavedení integrálního taktového grafikonu.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
České vysoké učení technické V Praze Fakulta dopravní Ústav řídicí techniky a telematiky Dopravní a cestovní informace Petr Bureš.
Setkání zástupců škol a podniků působících v oblasti chemického průmyslu Praha

Role fakulty dopravní na trhu práce spolupráce s praxí kam směřujeme
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
prezentuje prof. Ing. Václav Hlaváč, CSc. Katedra kybernetiky FEL ČVUT
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Silnoproudá elektrotechnika zabývá se řízením toku a přeměn elektrické energie.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Problematika IDS na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D. Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera.
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice Ján Milčák
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dynamika pohybu dopravního prostředku Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Pohyb jednotlivého vozidla a brzdění Předmět: Teorie dopravy Ing. František Lachnit,
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Elektronické systémy brzdové soustavy , Brno Připravil: Bc. Václav Kočí Obor: Management techniky Ústav: Techniky a automobilové dopravy.
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Katedra zbraní a munice
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Silnoproudá elektrotechnika
TECHNICKÁ ÚDRŽBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Moravec. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Prezentace výpočtů pomocí metody konečných prvků (MKP)
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Silnoproudá elektrotechnika
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Aplikovaná elektronika
Jízdní stabilita silničních automobilů.
Transkript prezentace:

Výukové a výzkumné centrum v dopravě (zde lze doplnit jméno přednášejícího)

Obsah prezentace Naše univerzita je ... Naše fakulta je ... Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Obsah prezentace Naše univerzita je ... Naše fakulta je ... Naše centrum je ... Výukové a výzkumné centrum v dopravě 2

Naše univerzita je ... založena v roce 1950 tvořena sedmi fakultami Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Naše univerzita je ... založena v roce 1950 tvořena sedmi fakultami cílem 10 000 studentů a 1 200 zaměstnanců jedinou VŠ institucí v Pardubickém kraji Výukové a výzkumné centrum v dopravě 3

Naše fakulta je ... pojmenována podle Jana Pernera Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Naše fakulta je ... pojmenována podle Jana Pernera založena v roce 1993 cílem 1 600 studentů vzdělávající v bakalářských, magisterských i doktorských programech Výukové a výzkumné centrum v dopravě 4

Naše centrum je ... Výukové a výzkumné centrum v dopravě (VVCD) Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Naše centrum je ... Výukové a výzkumné centrum v dopravě (VVCD) plánováno v letech 2009–2011 vybudováno v letech 2011–2013 rozděleno do sedmi sekcí Výukové a výzkumné centrum v dopravě 5

Kde nás najdete technologický areál Doubravice Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Kde nás najdete technologický areál Doubravice univerzitní kampus Polabiny podklad: mapy Google Výukové a výzkumné centrum v dopravě 6

Sekce VVCD Dynamický zkušební stav Dopravní stavby Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Sekce VVCD Dynamický zkušební stav Dopravní stavby Dopravní prostředky – kolejová vozidla Dopravní prostředky – silniční vozidla Dopravní prostředky – měření a diagnostika Dopravní prostředky – elektrotechnika, elektronika a zabezpečovací technika Materiály a mechanika Výukové a výzkumné centrum v dopravě 7

Dynamický zkušební stav Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Dynamický zkušební stav Výzkum statických a dynamických vlastností reálných konstrukcí Výzkum únavové pevnosti materiálů i konstrukcí Simulace provozního namáhání Zkoušky materiálových vlastností při rychlosti do 15 m/s v tahu Výzkum vlastností odpružení vozidel Výukové a výzkumné centrum v dopravě 8

Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Dopravní stavby Stanovení pevnosti betonu v různých klimatických podmínkách, ultrazvukové diagnostiky Vlastnosti opotřebení materiálu (stárnutí, extrémní teploty) Výzkum podélných nerovností vozovky Výzkum geotechnických vlastností v plném rozsahu Nedestruktivní diagnostika dopravních staveb – georadar Výukové a výzkumné centrum v dopravě 9

Dopravní prostředky – kolejová vozidla Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Dopravní prostředky – kolejová vozidla Výzkum v oblasti adheze kolejových vozidel Výzkum a vývoj měřicích zařízení pro kontakt kola a kolejnice Hodnocení adhezivního a abrazivního opotřebení Výukové a výzkumné centrum v dopravě 10

Dopravní prostředky – silniční vozidla Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Dopravní prostředky – silniční vozidla Výzkum jízdní dynamiky a stability silničních vozidel Výzkum v oblasti olejů a maziv Výzkum adhezních a deformačních vlastností pneumatik Výukové a výzkumné centrum v dopravě 11

Dopravní prostředky – měření a diagnostika Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Dopravní prostředky – měření a diagnostika Měření síly, zrychlení, dráhy, délky, úhlu, mechanického napětí a hluku Výzkum vlastností tlumicích a pružicích prvků vozidel Výzkum hlukových vlastností vozidel Výukové a výzkumné centrum v dopravě 12

Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Dopravní prostředky – elektrotechnika, elektronika a zabezpečovací technika Výzkum pohonných systémů (motorů) Výzkum spalovacího procesu a přenosu energie na vozidlo Výzkum řídicích systémů vozidel Výzkum v oblasti energetiky a přenosu energie na pohybující se vozidlo Výukové a výzkumné centrum v dopravě 13

Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Materiály a mechanika Výzkum adhezivního a abrazivního opotřebení materiálu Výzkum mechanických vlastností materiálů Strukturní a fázové analýzy Makro- a mikrofraktografické analýzy Výukové a výzkumné centrum v dopravě 14

VVCD poskytuje ... moderně vybavené laboratoře a učebny Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera VVCD poskytuje ... moderně vybavené laboratoře a učebny propojení vědy a výuky spojení teorie a praxe spolupráci se společnostmi působícími v oboru Výukové a výzkumné centrum v dopravě 15

Výukové a výzkumné centrum v dopravě fb Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Kontaktujte nás www.upce.cz/dfjp/vvcd  vvcd@upce.cz  +420 466 038 506  Výukové a výzkumné centrum v dopravě fb Výukové a výzkumné centrum v dopravě 16

Děkuji za Vaši pozornost! (zde se může dopsat jméno a kontakt na přednášejícího)