MAP Místní akční plán rozvoje vzdělávání v SO ORP Šternberk

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Od integrace k inkluzi Mgr. Jitka Topičová , Chomutov.
Advertisements

Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
IX. Krajská konference k primární prevenci rizikového chování Prima třída PRIMA Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Mgr. Zdeněk Hrnčiřík.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
1. Setkání (nejen) křesťanských pedagogů litoměřické diecéze Myšlenka a smysl setkávání pedagogů „Naši učitelé nesmějí být podobni sloupům u cest, jež.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
K ONSTRUKTIVISMUS Zora Syslová. T RANSMISE VERSUS KONSTRUKCE Transmisivní pedagogika klade důraz na fakta a jejich zapamatování. Konstruktivistická pedagogika.
Asistent pedagoga jako nástroj pro inkluzivní vzdělávání Mgr. Lucie Macků.
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
Inkluzivní vzdělávání pro Olomoucký kraj
Individuálně, ale společně a jinak
MAP Místní akční plán rozvoje vzdělávání v SO ORP Šternberk
Setkání zástupců 1. ročníků
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Dětský domov a Základní škola Liptál
Ing. Kateřina Lichtenberková
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Roční preventivní program a následná práce se třídou a rodiči Ing
Příprava na multikulturní výchovu pro učitele a učitelky MŠ
Plánování ve školní tělesné výchově
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Schůzka fakultních cvičných učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
CÍLE ŠKOLNÍ TĚLESNÉ VÝCHOVY
Mgr. Jana Leitnerová PPP a SPC Semily
Didaktika sportovních činností
Brno „Dítěti můžeme říci dvěma způsoby, co je slepý člověk. Můžeme mu říci, že slepý člověk je člověk, který nevidí. Nebo mu řekneme:“Zavři.
Gymnasium Jižní Město Praha
Návrhy možných inkluzivních opatření pro MAP ORP Litvínov
jak budovat kulturu školy společně
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Kurikulum předškolního vzdělávání (plánování vzdělávací práce)
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
vzdělávání dětí a žáků s odlišným mateřským jazykem
Středisko výchovné péče - ALFA
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Ing. Alice Hříbalová - VP
Dobré jméno otevírá dveře budoucnosti
Předcházející pedagogická praxe a nadějná současnost
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Centra kolegiální podpory
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
Strategické řízení a plánování
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Akční plán - plánované společné aktivity
Šablony I a jejich realizace
Vzdělávací kurzy Rodinného Integračního Centra zaměřené na problematiku poruch autistického spektra
Gymnázium INTEGRA BRNO – pár nápadů a inspirací
Rodičovské kompetence – silní rodiče v našem pohraničí
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
ZŠ Ostrava-Hrabůvka, Klegova 27 příspěvková organizace
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

MAP Místní akční plán rozvoje vzdělávání v SO ORP Šternberk reg. číslo: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000131 Workshop: Příběh pana Tydýta Šternberk, 10. 2. 2017

Prožitkem formujeme osobnost

Programová nabídka Šternberk 10.2.2017

Kdo jsme ? Nezisková organizace, existující od roku 2000 - sdružující současné aktivní pedagogy a lektory - bývalé studenty tvořivé (výchovné) dramatiky na DAMU či JAMU a Pdf Univerzity Palackého Vzděláváme děti, mládež i dospělé interaktivními vzdělávacími metodami - především metodami tvořivé dramatiky. Posláním Sdružení D je posilovat osobnostní růst, rozvíjet sociální a emoční inteligenci, vracet umění do hry … akreditovaná instituce MŠMT čís.: 11 422/2016-1

Jak pracujeme v oblasti prevence ? stupeň – cesta ke spolupráci, hodnotám, fantazii a čtenářství (Klíče, Méďové, Jonathan a R.S.B., Kryštofe, neblbni!, Hustej net, Největší poklad, Kouzelná baterka, Malý malým) 2. stupeň – cesta k ochraně zdraví, růstu sociálního cítění a prevenci rizikového chování (Outsider, Drama s Linkem, Petřin příběh, Jsem v tom sama, Zase já?, Velká změna, Neboj se promluvit, Jsem kdo jsem) 3. stupeň – cesta k formování osobnosti (Cesta zpátky, Artprotest, Kelly a Anna, Šíp času) Prožitkové programy, strukturovaná dramata, Divadlo forum

Jak pracujeme v oblasti prevence se školou? Formy práce se třídou: 1/ Roční preventivní program (3 dopol.setkání + intervence našeho psychologa) Program=1 třída, 2 lektoři nebo náš psycholog Pedagogové jsou součást třídy a jsou na progr. vyžadováni Předchází analýza prostředí školy/třídy + kontrakt se školou Závěrečná zpráva obsahující doporučení další práce se třídou Cena: dotovaný 4 500,- nedotovaný 11 800,- 2/ Jednorázový program (2 vyuč.hod – doplněk MPP) Program=1 třída, 2 lektoři, pedagogové vítáni Písem. hodnocení programu našimi lektory + 15 minut pohovor s pedagogem Cena: dotovaný 1 400,- nedotovaný 3 100,- Formy, principy, cena

Základní principy tvorby pozitivního třídního klimatu (SBOROVNA)

Základní principy tvorby pozitivního třídního klimatu (SBOROVNA) Kurz se zabývá předpoklady pedagoga, jeho výbavou, zkušeností a intuicí, které jsou nezbytné k vedení třídy. Interaktivní (teoretická i praktická část) Pracuje s pravidly ve skupině a s principy respektujícího chování Zabývá se m.j. nácvikem a rozvíjením empatické reakce, ale také principy práce v jednání s agresivním člověkem Je určen vždy jen kolektivu jedné školy (cca 30 osob) Dvoudenní (16 hod) – v Dramacentru Olomouc Součástí „balíčku“ jsou metodické materiály pro každého účastníka, osvědčení (akreditace MŠMT – 886/2016-1-142) Cena: dotovaný 6 900,- nedotovaný 21 800,-

Příběhy pana Tydýta Praktický program posilování principů inkluze pro děti i pedagogy, skládá se z kurzu pro učitele a z realizace programu přímo se třídou v MŠ či ZŠ Program pro děti (2 * 1 vyuč. hodina) vychází ze speciálního literárně - didaktického textu a je založen na hře s loutkou pana Tydýta (realizují lektoři Sdružení D) Součástí je 4 hod kurz pro pedagogy využívající příběh pro další pedagogické a inkluzivní cíle Součástí balíčku je metodika a pracovní listy „Příběhy pana Tydýta“ a loutka Tydýta

Příběhy pan Tydýta Účastnící kurzu se naučí jednoduché animaci loutky a dalšímu využití námětů metodiky pro práci se třídou. Inkluzivní témata: fyzický či mentální handicap, sociální inkluze, jiná národnost a kultura, řečová bariéra, hyperaktivita… Rozvíjí: kamarádství, osobní kontakt, odvahu, poznání toho, co neznám a co není běžné, překonání bariér a předsudků

Příběhy pan Tydýta Pan Tydýt jako „motivátor“: využití loutky jako motivace k dalším činnostem během roku v MŠ či ZŠ – roční období, počítání, rozvoj jemné motoriky… součástí jsou pracovní listy Půl - denní kurz (4 hod) Pro účastníky z více škol (min 10, max 20 osob) Bude se otevírat v roce 2017 maximálně 1 kurz Cena: 4 500,- na 1 účastníka ze školy

Hlavní lektoři Magda Strejčková, Ivana Němečková, Alena Palarčíková, Pavel Němeček, Magda Ada Johnová

Organizace spolupráce se školami Kurzy pro pedagogy – Dramacentrum Olomouc (budova S – klubu na tř. 17. listopadu v Olomouci) Příběhy pana Tydýta – programy pro děti mohou být buď v Dramacentru nebo přímo ve školách. Vhodný je prostor pro jednu třídu bez lavic – např. místnost družiny, pokud to ale není z organizačního hlediska možné, postačí běžná třída. Přihlášky na kurzy a programy: koordinátor Sdružení D ( pí. Marcela Nesvadbová – programy@sdruzenid.cz, 733 104 076, Skype: Dramacentrum)

Děkujeme za pozornost a těšíme se na setkání s Vámi při našich společných zážitcích!