S aplikacemi na výlet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Dopravní situace 4 křižovatka Růžová – U Parku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měřidla délky Číslo DUM: III/2/FY/2/1/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu Provozuje Národní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Staň se virtuálním turistou
Soubor interaktivních her pro předškoláky
Optika – polostín, plný stín a vržený stín
Matematika – 4. ročník. Pracujeme s diagramy
Příjmy a výdaje rodiny Nováků
Vlastivěda – severní Čechy
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
JÍZDNÍ ŘÁDY AUTOBUSŮ – prezentace k pracovnímu listu Český jazyk Praktická škola jednoletá nebo dvouletá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Hybridní mobilní aplikace pro Android
Rozvoj fonematického sluchu
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Optika – vznik světelných svazků
Optika – vznik světelných svazků
Kde se opravují auta? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
České mince a co je na nich
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
křižovatka Strážovská
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
BALONY a násobilky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
HRY – hláska „Č“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Prvouka – části lidského těla a kostra
Ukládáme a počítáme mince v kasičce
PEXESO Ostré sykavky – C
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Hra ke zopakování nebo procvičování učiva
Prezentace seznamuje děti s počasím a představuje také roční období
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Soubor interaktivních příkladů z matematiky
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých a záporných čísel
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Animace vzájemného blokování dvou stykačů
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Rozvíjíme zrakovou paměť
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Půjdem spolu do Betléma…
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Změna teploty vzduchu v průběhu času
Rychlé počítání v časovém limitu 15 nebo 30 vteřin
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých čísel.
Transkript prezentace:

S aplikacemi na výlet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Třída se rozhodla jet na školní výlet. Bylo určeno datum a místo výletu. Jaké bude ten den počasí? Určitě ho bude řada žáků sledovat.

Vhodnou volbou webových stránek se rychle dozvíte předpověď počasí. Můžete se rozhodnout, zda vůbec pojedete ve stanovený den, nebo jaké oblečení si zvolíte. Informace o počasí najdete například na stránce: www.pocasi.idnes.cz

Nebo na stránce: www.in-pocasi.cz

Počasí můžete průběžně sledovat i na mobilním telefonu Počasí můžete průběžně sledovat i na mobilním telefonu. Stačí si stáhnout z Obchodu Play aplikaci In-počasí, která je v Androidu zdarma.

Úkol pro žáky: Zvolte si jednu z nabízených aplikací: www.pocasi.idnes.cz www.in-pocasi.cz Zjistěte, jaké je počasí v místě vašeho trvalého bydliště. Zajímejte se i o srážky na území vašeho kraje.

Důležité je také dopravní spojení. Pokud zvolíte veřejné dopravní prostředky, tak informace o spojení získáte z webové stránky: www.idos.cz

Jízdní řád IDOS si můžete stáhnout z Obchodu Play na váš mobil, a to zdarma.

Postup zadání potřebných dat do aplikace IDOS. Kliknutím si zvolíte druhy jízdních řádů (vlaky, autobusy, autobusy + vlaky). Sem napíšete cílovou stanici. Sem napíšete nástupní stanici.

Kliknutím provedete aktivaci hledání požadovaného spoje. Kliknutím na šipky si zvolíte datum odjezdu.

Kliknutím se dozvíš, kolik zaplatíš za jízdenku. V aplikaci se dozvím kolik bude stát jízdenka. Kliknutím se dozvíš, kolik zaplatíš za jízdenku.

Úkol pro žáky: Zvolte aplikaci a najděte vhodné vlakové nebo autobusové spojení z místa bydliště do cílové stanice výletu. Zjistěte také, kolik zaplatíte za dopravu. www.idos.cz

Otevřením stránek www. hrady-zamky-cr Otevřením stránek www.hrady-zamky-cr.cz získáte základní informace o hradech, zámcích, zříceninách a muzeích v celé ČR.

Pokud zvolíte výlet na kolech, na www. cykloserver Pokud zvolíte výlet na kolech, na www.cykloserver.cz se dozvíte o cyklotrasách v různých oblastech ČR.

Úkol pro žáky: Žáci si sami zvolí cílovou stanici výletu (hrad, zámek, zřícenina, muzeum). Pomocí aplikace www.hrady-zamky-cr.cz získají potřebné informace. 2. Pomocí aplikace www.cykloserver.cz si vyhledají cyklostezky v blízkosti svého bydliště.

V Obchodu Play lze stáhnout sportovní aplikace ENDOMONDO nebo Krokoměr, které vás budou informovat, kolik jste urazili kilometrů a spálili kalorií. Chytré hodinky a fitness náramky mají přímo nainstalované aplikace pro měření denních aktivit.

Autorem symbolů aplikací je Zdeněk Hanzelín. Zdroje obrázků: [cit. 2017-05-25]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: < http://www.clker.com/clipart-24409.html > < http://www.clker.com/clipart-old-white-castle.html > < http://www.clker.com/clipart-360627.html > < http://www.clker.com/clipart-weather-seasons.html > < http://www.clker.com/clipart-train-13.html > < http://www.clker.com/clipart-bike-ride.html > < http://www.clker.com/clipart-castle-outline.html > > < https://pixabay.com/en/castle-fort-fortress-land-146417/ Printscreeny pro náhled webových stránek jsou vytvořeny z: www.pocasi.idnes.cz www.in-pocasi.cz www.idos.cz www.hrady-zamky-cr.cz www.cykloserver.cz