Den otevřených dveří , 15:00 – 17:00 hodin

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola Sluníčko Hradec Králové,Třebeš
Advertisements

Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.
ZŠ Ořechov Pohádková škola Charakteristika školy  Pojem malotřídní škola: žáci se učí ve dvou třídách po dvou ročnících v jedné třídě  Od
Rok s kocourkem Matyášem
“English Time“ – Angličtina s rodilým mluvčím v MŠ U Plavecké haly
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
54.mateřská škola Plzeň se sportovním zaměřením Staniční 72, Plzeň
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Vysoké mýto.
INFORMAČNÍ SCHŮZKA S RODIČI DĚTÍ PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU
Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.
Rozmarýn.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
LOGOPEDICKÁ INTERVENCE
Základní škola a Mateřská škola Janovice Školu navštěvuje 196 žáků v deseti třídách Učí na ní šestnáct učitelů I.a II.stupně Dále pak dvě vychovatelky.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Výstupy z Úvodního semináře
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Zdravá škola.
Praha 4, Tajovského1309 IČ:
MÁ VAŠE DÍTĚ PROBLÉMY S ŘEČÍ?  Mateřská škola RADOST, ul.5.května 1701 v Rožnově p.R. opět od září 2013 otevírá logopedickou třídu.  Dětem je věnována.
Mateřská škola, Větrná 1084, Ostrava-Poruba
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
Den otevřených dveří 17. března 2016 Řízená prohlídka 15:00 a v 16:00 Mateřská škola Masná, Masná 700/11, Praha 1, tel: ,
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2013/2014 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHOTÝŠANY „KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“
Osobnostní rozvoj Znalost a aplikace principů M.M. Pravidla Komunikace a zdvořilostní formy chování Mravní hodnoty Já rodina okolí Zralá osobnost dítěte.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Projekt Etická výchova na ZŠ nám. Curieových v Praze.
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
Září Školní řád  začátek vyučování  chování  omlouvání absencí (jednodenní nepřítomnost, vícedenní nepřítomnost  odhlašování obědů, provoz jídelny.
Vzdělávací systém ve Walesu 2-3 ROKY / ČAS MĚDVĚDA 3-7 LET / ÚŽASNÁ LÉTA 7-11 LET / NEJLEPŠÍ PŘÁTELÉ WELŠANÉ SI VYTVOŘILI SVŮJ JEDNOTNÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2016/2017 ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
Počet odevzdaných dotazníků: 40.  Kvalitní pedagogický sbor – 2x  Netřeba cokoli měnit  Skvělá úroveň výuky  Pohodové prostředí školy,
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Výsledky dotazníkového šetření
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Rodičovská schůzka září 2017.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Rok s kocourkem Matyášem
Den otevřených dveří 20. Dubna 2017 Prohlídka začíná v 15:00
1. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání
Zápis do 1. ročníku ZŠ pro školní rok 2017/2018
Děti tam budou mít nakreslená nebo napsaná svoje vánoční přání.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Zápis do 1. ročníku ZŠ pro školní rok 2018/2019
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
ZŠ Zdeny Kaprálové a MŠ Vrbátky , příspěvková organizace
Kritické myšlení v mateřské škole
dne 5. dubna 2018 ve třech skupinách v 15 hodin, 15:30 a v 16 hodin
Třídní schůzky
Mateřská škola Masná, Masná 700/11, Praha 1,
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ S ODLIŠNÝM MATEŘSKÝM JAZYKEM VE FINSKU
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Školní schůzka – zahájení školního roku 2019/2020
Transkript prezentace:

Den otevřených dveří 14. 3. 2018, 15:00 – 17:00 hodin Mateřská škola Masná, Masná 700/11, Praha 1, www.msmasna.cz

jaká je naše školka Provozní doba 7:00 – 17:30 4 třídy po 25 dětech. Děti ve třídách dle věku. Naše učitelky mají pedagogické vzdělání Naše asistentka pedagoga se učí s dětmi cizinci Máme školní vzdělávací program „Cesty a cestičky po modré planetě“ Dopolední vzdělávání dětí podle vzdělávacího programu Odpolední vzdělávání zájmovou činností a volnou hrou ve třídě nebo na zahradě Kroužky: tanečky, grafomotorika, plavání, interaktivní tabule, pohybové hry,jóga, keramika, logopedie, angličtina, čeština pro cizince - kroužky vedou naše paní učitelky nebo externí lektoři Adaptace nových dětí v září pomáhá usnadnit nástup do školky malým dětem. Probíhá ve třídě i s rodičem. Dítě se cítí bezpečně a odbourávají se dlouhodobé projevy stresu (pláč, nervozita, úzkostlivost, nedůvěra,apod.) Adaptace trvá 1 týden. Kulturní pořady po celý rok - divadla, výlety, slavnosti, koncerty, rukodělné dílny Školky v přírodě 3 x do roka ve stálé škole v přírodě Čestice u Strakonic Schůzka s rodiči – na začátku školního roku Besídky pro rodiče – Vánoční, ke Dni matek Vystoupení tanečků pro rodiče Slavnost na konci školního roku s maturitou předškoláků

JAKÝ JE DEN VE ŠKOLCE 7:00 – 8:15 Příchod do školky (hrajeme si anebo „pracujeme samy nebo s paní učitelkou“) 8:15 – 8:30 Ranní kruh (povídáme si s ostatními o tom, co nás zajímá a připravujeme se na vzdělávací činnosti) 8:30 – 8:50 Ranní cvičení (procvičujeme si celé tělo a hrajeme pohybové hry) 8:50 – 9:30 Hygiena + svačinka (jdeme na záchod, umýváme si ruce, pak v jídelně jíme třeba chleba s pomazánkou a přikusujeme ovoce nebo zeleninu. Pijeme čaj, mléko, kakao nebo jiný nápoj dle sezóny) – Jídelníček je na nástěnce. 9:30 – 10:15 Vzdělávací činnosti řízené učitelkou (učíme se hrou poznávat svět, jak to všechno na světe funguje a jak to nejlépe pochopit). Celý rok se učíme podle Školního vzdělávacího programu naší mateřské školy. V každé třídě máme svůj Třídní vzdělávací program. 10:15 – 11:45 Hry na zahradě (hrajeme si a běháme jak nás to baví) 12:00 – 12:30 Oběd (jíme polévku, hlavní jídlo a zapíjíme nápojem. Někdy také máme po obědě sladkou tečku  13:00 – 14:15 Odpočinek na lehátkách (spíme nebo jen potichu ležíme na polštářku z domova a máme plyšového mazlíčka) 14:30 – 15:00 Svačinka ( jíme koláč, nebo rohlík s pomazánkou, ovoce a zeleninu. Pijeme čaj nebo mléko) 15:00 – 17:30 Odpolední zájmová činnost (hrajeme si ve třídě nebo na zahradě – dle sezóny. Hrajeme si jak chceme, nebo můžeme něco „pracovat“ s paní učitelkou, nebo jdeme na kroužek).

IDEA NAŠÍ ŠKOLKY Máme rádi naši Českou zem a učíme to i děti Máme rádi naši planetu Zemi a vše co obsahuje – člověka a přírodu – ve všech obměnách a projevech Dáváme důraz na kvalitu činností a znalostí, nenabízíme pouze kvantitu. Dáváme přednost prožitkům, které v dítěti zanechají radostný pocit. Hrou rozvíjíme dětskou fantazii, tvořivost, emocionální stránku, pohybové dovednosti a komunikaci. a motivujeme je k činnostem, které jim zprostředkovávají novou zkušenost Mluvíme o všem, co děti zajímá a děti se mohou svobodně vyjádřit a mají jistotu, že jsou přijímané takové, jaké jsou i se svými individuálními zvláštnostmi. Pomáháme dětem k zdravému růstu sebevědomí, ale učíme je respektovat společenská pravidla. Podporujeme harmonický rozvoj osobnosti dítěte, ale učíme je respektovat osobnost druhého člověka. Chováme se přirozeně a vytváříme v dětech a rodičích dobrý pocit bezpečí a spolupráce. Máme rádi moderní pedagogiku, ale staré dobré osvědčené metody vzdělávání nezavrhujeme.

Co má dítě umět při nástupu do školky Samostatně jít na toaletu Utřít si zadeček a umýt ruce po použití toalety Jíst samostatně lžící Pít z hrnečku nebo skleničky Být bezpečně bez plínek Pozdravit, poděkovat, poprosit Umět o něco požádat Vědět, že kalhoty se neoblékají na hlavu Snažit se oblékat samo

Spolupracujeme s rodiči Rodičům pravidelně sdělujeme informace o dítěti - jeho pokroky, chování,… Problémy řešíme ihned s rodičem. Rodiče řeší problémy ihned s učitelkou nebo s vedením školky Je pro nás důležité vědět o změnách v prostředí dítěte. Podpoříme jej vhodnou hrou. Připravujeme pro děti i pro rodiče bohatý kulturní program Podporujeme přátelské jednání Spolupracujeme se základními školami Spolupracujeme s psycholožkou z OPPP Naše radostná budoucnost jsou šťastné děti!

na závěr… Platby: Školné: 750,-/měsíc Stravné celodenní : 41,-Kč/den Fond rodičů 1500,-Kč/rok na kulturní pořady a dárky pro děti Děkujeme za sponzorské dary na vybavení tříd! Darovací smlouvu Vám dáme na každý dar. Dobrovolně: Adopce na dálku- pro našeho "syna“ z Keni. Příspěvky jsou na školné formou dobročinného bazaru na konci roku. ZÁPIS SE KONÁ 2. – 3. 5. 2018 15:00 – 17:00 hod. S SEBOU VEZMĚTE RODNÝ LIST DÍTĚTE, SVŮJ OBČANSKÝ PRŮKAZ. CIZINCI PAS S RAZÍTKEM CIZINECKÉ POLICIE, PAS DÍTĚTE S RAZÍTKEM. Kritéria k přijetí dítěte najdete na našich webových stránkách www.msmasna.cz