Seminář pro žadatele z území MAS Blaník, z. s. ke 4

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
ZÁKON O POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Příjem a hodnocení žádostí o podporu
Příspěvkové programy SFDI Praha, 7. dubna 2016 Ing. Karel Havlíček.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 18. výzva IROP „PODPORA BEZPEČNOSTI DOPRAVY A CYKLODOPRAVY“
18. výzva IROP - „Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy“ Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Bohumila Kubíková
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Anna Kreutziger Seminář pro SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF Průběžná výzva č. 19 Technika.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Jitka Zdvíhalová Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení 37.Výzva – Energetické úspory v bytových.
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
72. výzva IROP CYKLODOPRAVA II
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele IROP
1.Výzva IROP MAS MB – Zvýšení bezpečnosti dopravy
Snídaně starostů , Jedlí
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
Praha, Mgr. Ljubomir Džingozov
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Dotační programy sfdi.
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Brno, Ing. Lenka Skopalíková
Projektová dokumentace „Pěší stezka - lokalita Šance“ byla podpořena z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu na přípravu projektové.
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Praha, Mgr. Martina Brandejsová
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Seminář k 2. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Seminář pro žadatele IROP výzva č
Seminář k 5.výzvě MAS Prostějov venkov–IROP–Bezpečnost dopravy-I.
Seminář pro žadatele k výzvě IROP č.3
Seminář k 6.výzvě MAS Prostějov venkov–IROP–Bezpečnost dopravy-II.
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Realizace SCLLD MAS Rozvoj Tanvaldska
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS PODHOSTÝNSKA Z.S. – IROP - CYKLISTICKÁ A PĚŠÍ DOPRAVA Vazba.
MAS Mezi Úpou a Metují – IROP – Bezpečná doprava.“
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Integrovaný regionální operační program
Integrovaný regionální operační program – IROP
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Integrovaný regionální operační program – IROP
VÝZVA Č. 1 MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Seminář pro žadatele 322/06_16_038/CLLD_16_01_120
Seminář pro žadatele 347/06_16_075/CLLD_16_01_120
6. Výzva MAS Střední Haná IROP Infrastruktura pro vzdělávání č
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
2. Výzva MAS Střední Haná IROP IZS - Stanice IZS č
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele z území MAS Blaník, z. s. ke 4 Seminář pro žadatele z území MAS Blaník, z. s. ke 4. výzvě MAS Blaník, z.s.-IROP-bezpečnost dopravy-Bezpečně do školy nebo na hřbitov

SEZNÁMENÍ S VÝZVOU MAS

TERMÍNY Datum a čas vyhlášení výzvy MAS a zpřístupnění formuláře v MS2014+ 28.2.18 8:00 Datum a čas ukončení příjmu žádostí o podporu v MS2014+ 31.3.18 23:59 Datum zahájení realizace projektu 01.01.2014 Datum ukončení realizace projektu 01.04.2020 Realizace projektu nesmí být ukončena před podáním žádosti o podporu v MS 2014+.

PODPORA 4 923 370,000 Kč Alokace výzvy MAS (CZV) Míra podpory z Evropského fondu pro regionální rozvoj a státního rozpočtu pro projekt Evropský fond pro regionální rozvoj - 95 % Státní rozpočet - 0 % Minimální a maximální výše celkových způsobilých výdajů projektu minimální výše CZV na projekt 500 000,000 Kč maximální výše CZV na projekt 2 461 685,000 Kč Forma podpory Dotace – ex-post financování

Typy podporovaných projektů ZACÍLENÍ PODPORY Typy podporovaných projektů -Rekonstrukce, modernizace a výstavba chodníků podél silnic I., II. a III. třídy a místních komunikací nebo chodníků a stezek odklánějících dopravu od silnic I., II. a III. třídy a místních komunikací, přizpůsobených osobám s omezenou schopností pohybu a orientace, včetně přechodů pro chodce a míst pro přecházení. -Rekonstrukce, modernizace a výstavba bezbariérových komunikací pro pěší k zastávkám veřejné hromadné dopravy - Rekonstrukce, modernizace a výstavba podchodů nebo lávek pro chodce přes silnice I., II. a III. třídy, místní komunikace, přizpůsobených osobám s omezenou schopností pohybu a orientace a navazujících na bezbariérové komunikace pro pěší -Realizace prvků zvyšujících bezpečnost silniční, cyklistické a pěší dopravy (bezpečností opatření realizovaná na silnici, místní komunikaci, veřejné osvětlení, prvky inteligentních systémů) Indikátory 7 50 01 – Počet realizací vedoucích ke zvýšení bezpečnosti v dopravě

NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI O PODPORU Povinné přílohy 1 Plná moc – v případě přenesení pravomocí na jinou osobu (př. podpis žádosti) 2 Zadávací a výběrová řízení – smlouva (pouze v případě, že VZ bylo realizováno) 3 Doklady o právní subjektivitě žadatele 4 Výpis z rejstříku trestů 5 Studie proveditelnosti – zpracovaná dle osnovy 4D Specifických pravidel výzvy 6 Karta souladu projektu s principy udržitelné mobility – dle osnovy 5 Spec. pravidel 7 Čestné prohlášení o skutečném majiteli – není třeba pokud je žadatelem obec 8 Územní rozhodnutí nebo územní souhlas nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující územní řízení 9 Žádost o stavební povolení nebo ohlášení, případně stavební povolení nebo souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující stavební povolení 10 Projektová dokumentace pro vydání stavebního povolení nebo pro ohlášení stavby 11 Položkový rozpočet stavby 12 Doklady k výkupu nemovitostí - zrušeno 13 Výpočet čistých jiných peněžních příjmů – pokud předpokládány jiné peněžní příjmy 14 Smlouva o spolupráci – projekt realizován na území více obcí Bližší specifikace náležitostí u požadovaných příloh žádosti o dotaci je uvedena ve Specifických pravidlech výzvy č. 53 (verze 1.1, platnost od 08.08.2017) IROP v kapitole 3.4.3.

ZPŮSOBILÉ VÝDAJE AKTIVIT VÝZVY

ZPŮSOBILÉ VÝDAJE HLAVNÍCH AKTIVIT (85% A VÍCE CELKOVÝCH ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ): realizace chodníků a pásů pro chodce jako součástí silnice nebo místní komunikace, samostatných chodníků a stezek pro pěší, společných pásů pro cyklisty a chodce v přidruženém prostoru silnic a místních komunikací, stezek pro cyklisty a chodce, včetně všech konstrukčních vrstev a opatření pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace výdaje na realizaci prvků zvyšujících bezpečnost pěší dopravy: podchody, lávky, části mostních objektů a propustků, na kterých je komunikace pro pěší opěrné zdi, násypy, svahy a příkopy, místa pro přecházení, přechody pro chodce, přejezdy pro cyklisty, jejich nasvětlení a ochranné ostrůvky, vysazené chodníkové plochy, nástupiště autobusových bezbariérového propojení nástupišť, jízdní pruhy pro cyklisty umístěné podél pásu pro chodce v přidruženém prostoru silnic a místních komunikací stezka pro cyklisty vedená současně s komunikací pro pěší v trase silnice nebo místní komunikace zábradlí na mostech a zábradlí jako bezpečnostní opatření svislé a vodorovné dopravního značení a zvýrazňující prvky, světelné signalizační zařízení řídící provoz samostatného přechodu pro chodce nebo samostatného přechodu pro chodce s přejezdem pro cyklisty, veřejné osvětlení komunikace pro pěší a hlavního dopravního prostoru pozemní komunikace, bezpečnostní opatření realizovaná na silnici, místní komunikaci nebo dráze dešťové vpusti, šachty a přípojky k odvodu vod z povrchu komunikace do kanalizace, připojení sousedních nemovitostí maximálně v délce odpovídající šířce komunikace pro pěší, vegetační úpravy pozemků dotčených stavbou, další související výdaje: příprava staveniště, demolice objektů podmiňujících výstavbu, manipulace s kulturními vrstvami zeminy, rekultivace ploch původně zastavěných pozemků DPH

ZPŮSOBILÉ VÝDAJE VEDLEJŠÍCH AKTIVIT (MAXIMÁLNĚ 15 % CELKOVÝCH ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ) Stavby přístřešky a čekárny autobusových zastávek související volně dostupné pevné stojany a uzamykatelné boxy na jízdní kola lavičky, osvětlení a informační tabule zálivy autobusových a trolejbusových zastávek; stavbou vyvolané ostatní úpravy a přeložky stávajících pozemních komunikací,připojení sousedních nemovitostí, inženýrských sítí, provizorních komunikací Projektová dokumentace - výdaje na její zpracování a zpracování doplňujících analýz Nákup pozemků a staveb Zabezpečení výstavby technický dozor investora (TDI),  autorský dozor (AD),  zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP),  geodetické práce, zkoušky materiálů a konstrukcí na staveništi; inženýring projektu zahrnující projednání projektových dokumentací a zajištění souvisejících podkladů pro správní řízení, zajištění podkladů pro povolení předčasného užívání, zkušebního provozu nebo kolaudaci stavby Pořízení služeb souvisejících s realizací projektu výdaje na zpracování studie proveditelnosti (podle přílohy č. 4D těchto Pravidel), výdaje na zpracování zadávacích podmínek k zakázkám a organizaci výběrových a zadávacích řízení. DPH je způsobilým výdajem, jen je-li způsobilým výdajem plnění, ke kterému se vztahuje, pokud nemá žadatel jakožto plátce DPH k podporovaným vedlejším aktivitám nárok na odpočet na vstupu, pokud žadatel není plátce DPH, způsobilým výdajem je celková pořizovací cena

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SYSTÉMU PRO PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTI O PODPORU ISKP14+

WEBOVÁ APLIKACE PRO ŽADATELE O PODPORU - https://mseu.mssf.cz/ ISKP14+ = webový portál určený pro externí uživatele aplikace MS2014+, tzn. pro žadatele/příjemce jeho fázích), Nutná registrace, pro každou osobu pracující se žádostí Nutný certifikát elektronického podpisu statutárního zástupce žadatele nebo zmocněnce K podávání žádostí o podporu, jejich doplnění, zobrazení hodnocení dané žádosti (v obou jeho fázích), možnost nastavení upozornění na e-mail nebo telefon (sms) na depeše o stavu projektu SW A HW požadavky K podepsání úloh v systému je vyžadován kvalifikovaný elektronický podpis – aby bylo možné úlohy podepsat, je nutné mít na počítači nainstalovanou aplikaci MS Silverlight a balíček TescoSW Elevated TrustTool, který slouží pro přístup k podpisovým certifikátům. Instalační balíček TescoSW Elevated TrustTool naleznete v MS2014+ na záložce HW a SW požadavky.

INFORMACE O ZPŮSOBU HODNOCENÍ A VÝBĚRU PROJEKTŮ

PROCES HODNOCENÍ A VÝBĚRU PROJEKTŮ Hodnocení projektů na základě hodnotících kritérií pro formální náležitosti a přijatelnost a kritérií věcné hodnocení Hodnocení : 1. Hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti (provádí pracovníci MAS ve lhůtě 30 PD od ukončení příjmu žádostí o podporu) 2. Věcné hodnocení (bodové hodnocení prováděné Výběrovou komisí ve lhůtě 20 PD od ukončení kontroly formálních náležitostí a přijatelnosti a ukončení doby možnosti podání žádosti o přezkum ) Výběr projektů na základě uděleného bodového hodnocení ve věcném hodnocení – provádí Výbor MAS(10 PD od ukončení věcného hodnocení Závěrečné ověření způsobilosti – provádí centrum pro regionální rozvoj ve lhůtě 35 PD Vybrané projekty jsou dále schváleny ŘO IROP a poté dochází k vydání právního aktu

KRITÉRIA FORMÁLNÍCH NÁLEŽITOSTÍ A PŘIJATELNOSTI Žádost o podporu je podána v předepsané formě Žádost o podporu je podepsána oprávněným zástupcem žadatele Jsou doloženy všechny přílohy, které obsahově splňují náležitosti požadované v dokumentaci k výzvě KRITÉRIA PŘIJATELNOSTI Projekt je svým zaměřením v souladu s cíli a podporovanými aktivitami výzvy MAS Projekt je v souladu s podmínkami výzvy MAS Žadatel splňuje definici oprávněného příjemce pro příslušný specifický cíl a výzvu MAS Projekt respektuje minimální a maximální hranici celkových způsobilých výdajů, pokud jsou stanoveny Projekt respektuje limity způsobilých výdajů (pokud jsou stanoveny)  Potřebnost realizace projektu je odůvodněná Projekt nemá negativní vliv na žádnou z horizontálních priorit IROP (udržitelný rozvoj, rovné příležitost zákaz diskriminace, rovnost mužů a žen) Specifická kritéria přijatelnosti Projekt je v souladu se specifickým cílem SCLLD MAS Blaník, z.s  

KRITÉRIA VĚCNÉHO HODNOCENÍ Počet obyvatel obce/města , ve kterém se daný projekt realizuje.  Kritérium posuzuje, počet obyvatel obce/města , ve kterém se daný projekt realizuje 15 bodů – Obec, na jejímž území je projekt realizován, má méně než 2000 obyvatel (data o počtu obyvatel 1.1:2017) 10 bodů – Obec, na jejímž území je projekt realizován, má 2001 – 5000 obyvatel (data o počtu obyvatel k 1.1:2017) 5 bodů - Obec, na jejímž území je projekt realizován má 5001 obyvatel a více (data o počtu obyvatel 1.1. 2017) Řešení projektu Kritérium posuzuje řešení projektu 15 bodů – projekt řeší realizaci komunikace pro pěší v trase pozemní komunikace a současně zajišťuje vybudování přechodů nebo míst pro přecházení 10 bodů - projekt řeší vybudování přechodů nebo míst pro přecházení 0 bodů - projekt neřeší realizaci komunikace pro pěší v trase pozemní komunikace ani nezajišťuje přístup k přechodům nebo místům pro přecházení   Minimální počet bodů pro splnění věcného hodnocení: 15 Maximální počet bodů: 30

Děkuji za pozornost Mgr. Anna Dufková, expert IROP Tel: 603 462 529 Email: anna.dufkova@masblanik.cz