CULTURE 2000 a další programy EK a zemí EHP pro oblast kultury

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Program CZ06- Kulturní dědictví a současné umění Role zprostředkovatele programu Praha, 6. února 2014.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Mgr. Zuzana Bauerová koordinátor projektů
PardubiceNK ČR - Školení projektových manažerů Program Culture Program Culture Podpora EU v oblasti kultury.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Program Culture Program Culture Viktor Debnár Jihlava, 18. prosince 2008.
Evropa pro občany Obecné informace Ústí nad Labem.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
POMOC EHP – NORSKA ČESKÉ REPUBLICE Zahraniční pomoc pro ČR.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Finanční zdroje pro kulturní sektor z fondů a programů EU.
Operační program URBACT II 6. SETKÁNÍ V OBLASTI REGIONÁLNÍHO ROZVOJE PRACOVNÍKŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ 30. června 2011.
Program Culture Program Culture Viktor Debnár Liberec, 9. ledna 2008.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
GRANTY Praha, duben 2017 Jaromír Levíček Delegace EU ve Skopje.
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Charakteristika a nástroje
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
ISSS Conference Hradec Králové March 2004
Viktor Debnár Jihlava, 18. prosince 2008
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

CULTURE 2000 a další programy EK a zemí EHP pro oblast kultury 5.12.2018 CULTURE 2000 a další programy EK a zemí EHP pro oblast kultury 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová ISSS Hradec Králové

Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová Obecná témata Addressing the Citizen. New technology/media addressing creativity (the applied and creative use of new technology). Tradition and innovation; linking the past and the future. VÝTVARNÉ UMĚNÍ SCÉNICKÉ UMĚNÍ KULTURNÍ DĚDICTVÍ 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová

Culture 2000 – www.culture2000.cz podpora kulturního dialogu a vzájemné znalosti kultury a historie evropských národů podpora tvůrčí činnosti a nadnárodního šíření kultury s důrazem na mladé lidi, sociálně znevýhodněné osoby a na kulturní rozmanitost zdůraznění kulturní rozmanitosti a rozvoje nových forem uměleckého výrazu sdílení a zdůraznění společného kulturního dědictví evropského významu na evropské úrovni, šíření know-how a podpory osvědčených postupů při jeho konzervaci a ochraně přihlédnutí k roli kultury v socioekonomickém vývoji posílení mezikulturního dialogu jednoznačné uznání kultury jako ekonomického faktoru a jako faktoru sociální a občanské integrace zlepšení přístupu ke kultuře a účasti na kulturním dění v Evropské unii pro co největší počet občanů 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová

Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová ZPŮSOBILÍ KANDIDÁTI Způsobilými kandidáty jsou veřejné nebo soukromé organizace s právním statusem, jejichž hlavní činnost spočívá v kulturní oblasti. Tyto organizace musejí mít sídlo v jedné z následujících které se účastní programu: 25 členských států Evropské unie, tři země EHP/ESVO (Island, Lichtenštejnsko a Norsko), tři kandidátské země, v jejichž případě byla přijata zvláštní ustanovení o účasti. 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová

Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová Typy projektů jednoleté projekty – min. 3 partneři, příspěvek EK až 150.000 € (max. 50% z rozpočtu) víceleté projekty – min. 5 partnerů, max. 36 měsíců, příspěvek EK až 300.000 € na rok(max. 60% z rozpočtu) Podpora spolupráce se 3. zeměmi Podpora překladům literárních děl 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová

Kulturní spolupráce ve třetích zemích Projekty, jejichž práce probíhají ve 3. zemích Zaměření na kulturní dědictví společné všem zapojeným zemím Nezbytné zapojení a spolupráce mezi evropskými institucemi, které mají expertízu v dané oblasti a podobnými organizacemi ze 3. země 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová

Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová Účastníci projektu Project leader/Applicant Coorganiser Associated Partner 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová

Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Materials to study 5.12.2018 Výzva pro podávání projektů – nyní i v ČJ Formulář žádosti Modelová smlouva 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová ISSS Hradec Králové

Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová HODNOTÍCÍ KRITÉRIA European Added Value Quality Innovation and Creativity 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová

Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová PLATBY JEDNOLETÉ PROJEKTY záloha (70 % z grantu) 45 dní od podpisu smlouvy Konečná platba – poté co EK schválí závěrečnou zprávu a vyúčtování projektu VÍCELETÉ PROJEKTY záloha (50 % z grantu) 45 dní od podpisu smlouvy 2. záloha v polovině projektu (30 % z grantu) PŘEKLADY 1 platba na konci projektu 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová

Národní kontaktní organizace pro Culture 2000 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Národní kontaktní organizace pro Culture 2000 5.12.2018 Divadelní ústav, Celetná 17, 110 00 Praha 1 Tel.: 224809134, 118, 119, Fax: 222326121 e-mail: info@culture2000.cz, www.culture2000.cz Popsat rozdíly, trials patří k take-up measures, part B není anonymní 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová ISSS Hradec Králové

DALŠÍ PROGRAMY V OBLASTI KULTURY 6. rámcový program – IST eContentPlus Norské finanční mechanismy Ochrana a obnova nemovitého kulturního dědictví Zlepšení péče a ochrana movitého kulturního dědictví Obnova historických městských území a historických území v regionech Obnova historického a kulturního dědictví v regionech Odstraňování starých ekologických zátěží na pozemcích menšího rozsahu ve městech a obcích (brownfield) 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová

Finanční mechanismus EHP a Norska V říjnu 2004 podepsáno Memorandum o porozumění Projekty od 1. května 2004 do 30. dubna 2009 Předložené Návrhy záměrů projektů budou akceptovány do 31. října 2008. výše grantu nepřekročí 60 % projektových nákladů s výjimkou projektů financovaných z přídělů centrálních, regionálních a místních rozpočtů, kdy příspěvek nesmí překročit 85 % celkových nákladů. Kombinovaná podpora z finančního mechanismu EHP, Norského finančního mechanismu a Evropského společenství nebo jiných grantů obecně nepřekročí 90 % celkových výdajů. 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová

Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová Typy projektů jednotlivé projekty žádost pro individuální projekt může zahrnovat jeden nebo více sub-projektů částka grantové pomoci větší než 250 000 eur programy (skupiny projektů) pro usnadnění implementace komplexnějších a nákladných strategií může přijímající stát předložit návrhy na programy (skupiny projektů) specifické formy grantové pomoci (blokové granty) pro usnadnění implementace projektů, kdy je každý dílčí projekt nebo konečný příjemce příliš malý na to, aby byl efektivně řízen individuálně nebo předem určen fond zřízený pro jasně definovaný účel, který může poskytovat pomoc jednotlivcům, organizacím nebo institucím zprostředkovatel blokového grantu ponese odpovědnost za implementaci blokového grantu v souladu s postupy pro blokové granty zprostředkovatel blokového grantu mj. oznamuje dostupnost grantové pomoci, hodnotí žádosti, vybírá akce, přiděluje finanční prostředky konečným příjemcům a monitoruje průběh blokového grantu. podpora na přípravu projektů usnadnění přípravy projektů mohou být mj. podporovány inovativní přístupy, komplexní projektová témata a vytvoření nových partnerství. €5.000 do € 20.000 pro jednoho konečného příjemce. 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová

e-mail: romana.krizova@crossczech.cz OTÁZKY? DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Romana Křížová CROSS CZECH a.s. Španělská 4, 120 00 Praha 2 tel.: 221590761 , fax: 221590797 e-mail: romana.krizova@crossczech.cz 5.12.2018 Programy EK a zemí EHP pro oblast kultury Romana Křížová