Užití UV kamery pro průmyslové a medicínské aplikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Projekt FRVŠ 2636/2009/G1 Řešitel: Ing. Martin Madaj
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Cíl přednášky Seznámit se
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.

INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fond rozvoje sdružení CESNET
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích
Komplexní systém hodnocení
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
CleverTech v rukou CPPT. …očima CleverTechnologies, s. r. o. R
Prioritní cíl: Zajišťování kvality
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
SAMMER SCHOOL OF PATTERNING 2017
Vladimír Bajzík / 11. ledna 2018
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
ZKVALITNĚNÍ SOFTWARE ODBORNÉ UČEBNY KOD 12179
Institucionální plán Zařazení projektu: 2 – Diverzifikace a dostupnost Zajištění poradenských služeb a služeb pro podporu rovných příležitostí.
„Inovace a propojení výuky stavebních materiálů a hmot “
GaP a správa úvazků.
IP Alena Kopáčková (DFP)
Elektronický publikační systém
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
FOND MOBILIT TUL 2018 Lucie Koutková.
Zkvalitnění podmínek pro relevantní výzkum, vývoj a inovace na FM
Hlavní řešitel: prof. Ing. Jiří Kraft, CSc.
Zapojení odborníka z Univerzity v St
Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL
Příprava double degree programu Business Administration
Transkript prezentace:

Užití UV kamery pro průmyslové a medicínské aplikace Vlastimil Hotař / 11. 1. 2017

Kvalitní a relevantní výzkum, vývoj a inovace Název projektu Prioritní cíl Kvalitní a relevantní výzkum, vývoj a inovace Název projektu Užití UV kamery pro průmyslové a medicínské aplikace Období řešení cíle Od: 1. 1. 2017 Do: 31. 12. 2017 Příspěvek Celkem V tom běžné finanční prostředky (NIV) V tom kapitálové finanční prostředky (INV) Požadavek 200.000 Čerpáno Odpovědný pracovník prof. Ing. Jiří Kraft, CSc. Řešitel Ing. Vlastimil Hotař, Ph.D. Spoluřešitel Ing. Ondřej Matúšek (student Ph.D.) Ing. Marina Chichilimova (student Ph.D.) Zavedení nových předmětů ve studijním programu „Biomedicínské inženýrství“: Metody zpracování dat a obrazu v medicínské praxi a Robotické systémy 2 16. 2. 2016

Cíl projektu: Hlubší propojení výzkumných aktivit pracoviště s výukou studentů a rozšíření nabídky pro další spolupráci s průmyslovou sférou. Získat a provést základní testování UV kamery. Zavedení nových předmětů ve studijním programu „Biomedicínské inženýrství“: Metody zpracování dat a obrazu v medicínské praxi a Robotické systémy 2 16. 2. 2016

Nákup zařízení a příslušenství: UV kamera: CM-140GE-UV UV objektivy: 78MM F/3.8 UV LENS W/C-MOUNT & T-MOUNT 25MM F/2.8 UV LENS W/C-MOUNT (FIXED APERTURE) UV filtry: BP365-49 Bandpassfilter BP365-25.5 Bandpassfilter BP324-49 Bandpassfilter BP324-25.5 Bandpassfilter   Zavedení nových předmětů ve studijním programu „Biomedicínské inženýrství“: Metody zpracování dat a obrazu v medicínské praxi a Robotické systémy 2 16. 2. 2016

Zavedení nových předmětů ve studijním programu „Biomedicínské inženýrství“: Metody zpracování dat a obrazu v medicínské praxi a Robotické systémy 2 16. 2. 2016

Počáteční stav Předpokládaný konečný stav Konečný stav Indikátor(y) Počáteční stav Předpokládaný konečný stav Konečný stav UV kamera s příslušenstvím. Není Je implementovaná do výzkumného pracoviště. Experimentální testy. Ověření potenciálních možností aplikace UV kamer v průmyslové praxi. Implementace poznatků do výuky. Přednášky a cvičení bez aplikací UV kamery. Ukázka kamery v rámci cvičení předmětů: Metody zpracování dat a obrazu v medicínské praxi – FZS, Snímání a zpracování průmyslových dat – FS. Zavedení nových předmětů ve studijním programu „Biomedicínské inženýrství“: Metody zpracování dat a obrazu v medicínské praxi a Robotické systémy 2 16. 2. 2016

Rozpočet pro TUL 2017 Přiděleno (Kč) Čerpání Hrazeno pracovištěm 200.000,- 203.207,- 3.207,- Zavedení nových předmětů ve studijním programu „Biomedicínské inženýrství“: Metody zpracování dat a obrazu v medicínské praxi a Robotické systémy 2 16. 2. 2016

Závěrem je možné konstatovat, že projekt splnit stanovené cíle Závěrem je možné konstatovat, že projekt splnit stanovené cíle. V rámci projektu byl zapojen i student PhD, který se podílel na implementaci zařízení do pracoviště a na prezentacích v rámci cvičení odborných předmětů. Zavedení nových předmětů ve studijním programu „Biomedicínské inženýrství“: Metody zpracování dat a obrazu v medicínské praxi a Robotické systémy 2 16. 2. 2016