Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přírodopis 6. ročník Hmyz Mgr. Helena Roubalová.
Advertisements

Základní skupiny živočichů
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Zoologická zahrada Východ ZOO.
Hmyz Digitalizace výuky Příjemce
Hmyz na jaře, v létě Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.33
Třída:Hmyz nejpočetnější třída živočichů na Zemi souš i voda
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Název šablony: Inovace v přírodopisu 52/P13/ , Vrtišková Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Hmyz Autor: Mgr. Eva Vrtišková.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
BLANOKŘÍDLÍ Anna Poláčková, 2.A.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Hmyz s proměnou dokonalou vajíčko – larva –kukla –dospělec zdroj:www
VY_32_INOVACE_409, 21. sada, Přírodověda
ČLENOVCI HMYZ.
Bezobratlí.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_196.
Třída: hmyz Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi a se základní stavbou hmyzu. Materiál.
Podkmen : V Z D U Š N I C O V C I
ZŠ Grünwaldova, Č. Budějovice Mgr. Zuzana Šimečková
PAVOUKOVCI; HMYZ V RYBNÍKU
Hmyz Přírodopis VY_32_INOVACE_209, 11. sada, Př 4
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Pří_273_Živá příroda_Bezobratlí v Chřibech Autor: Mgr. Marie Pížová
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními poznatky o třídě korýšů.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Hmyz s proměnou nedokonalou
DIDAKTICKÁ HRA PRO 6. ROČNÍK
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními znaky a systematickým.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
ČLENOVCI - HMYZ Řád: DVOUKŘÍDLÍ.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: STAVBA TĚL ŽIVOČICHŮ
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_294_ŽIVÁ_PŘÍRODA_ŽIVOČICHO.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.7 Živočichové - dělení Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_52_INOVACE_06_rys TémaRys ostrovid.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_52_INOVACE_23_ryby TémaŽivočichové.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Rozmnožování hmyzu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Biologie - biologie živočichů Datum vytvoření Ročník3.
 Materiál pro výuku přírodopisu v 6. ročníku základní školy praktické  Určeno pro interaktivní tabuli  Výklad nové látky – druhy hmyzu, stavba těla,
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 6 Autor: Mgr. Iveta Votápková Hmyz s proměnou nedokonalou Pětilístek: vážka
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov Autor: Mgr. Jarmila Kolářová Název: VY_32_INOVACE_1A_04_Dělení živočichů Téma: Člověk a jeho svět Datum tvorby:
Živočichové – stavba těla, potravní vazby a druhy
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
než začnete prohlížet prezentaci ...
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Identifikátor školy: Šablona VY_32_INOVACE_38_Hmyz.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic     EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení.
Členovci Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_25_dělení členovců
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Dana Tvrzníková NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_PŘ6_VÁŽKY TÉMA: VÁŽKY DATUM: duben 2012.
Prezentace seznamuje žáky se stavbou těla a typy vývoje hmyzu Předmět
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
VY_52_INOVACE_61_ Členovci- korýši- pavoukovci-učební text
KRTEK OBECNÝ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Kristýna Veselá ZŠ Holice, Komenského 100
Kristýna Veselá ZŠ Holice, Komenského 100
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Transkript prezentace:

Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod Autor Mgr. Marie Hanzlíková Datum 15.8.2012 Název VY_52_INOVACE_26_hmyz Téma Živočichové Ročník 3.,4.,5. Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.0835

Anotace : Materiál slouží jak k prezentaci nové učební látky, tak k následnému opakování. Lze jej použít v prvouce i v přírodovědě. Žáci mohou pracovat samostatně na osobních počítačích nebo pod vedením učitele na interaktivní tabuli (prezentace podporuje výklad učitele). V prezentaci jsou vloženy snímky určené k opakování. Posun mezi snímky provádíme kliknutím. Citace : JAMES GATHANY. http://cs.wikipedia.org [online]. [cit. 22.3.2013]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/ce/Culex_sp_larvae.png/300px-Culex_sp_larvae.png AUTOR NEUVEDEN. https://sites.google.com [online]. [cit. 22.3.2013]. Dostupný na WWW: https://sites.google.com/site/hmyzentomologickesbirky/anatomie/obr%C3%A1zek%206.jpg?attredirects=0 AUTOR NEUVEDEN. https://sites.google.com [online]. [cit. 23.3.2013]. Dostupný na WWW: https://sites.google.com/site/hmyzentomologickesbirky/anatomie/obr%C3%A1zek%207.jpg?attredirects=0 TLUSŤA. http://cs.wikipedia.org/ [online]. [cit. 23.3.2013]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/43/Nicrophorus_vespillo_2.jpg/463px-Nicrophorus_vespillo_2.jpg ANDRÉ KARWATH. http://cs.wikipedia.org/ [online]. [cit. 23.3.2013]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/99/Aphididae_%28aka%29.jpg NOCA2PLUS. http://cs.wikipedia.org/ [online]. [cit. 23.3.2013]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/95/Pediculus_humanus_var_capitis_female2.jpg/408px-Pediculus_humanus_var_capitis_female2.jpg WAUGSBERG. http://cs.wikipedia.org/ [online]. [cit. 23.3.2013]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/91/Bienen_mit_Brut_2.jpg/800px-Bienen_mit_Brut_2.jpg Obrázky webu www.Office.microsoft.com

Hmyz Patří do skupiny bezobratlých živočichů. Je to nejrozmanitější a nejpočetnější skupina živočichů na světě. Vyskytuje se ve všech oblastech naší planety. larvy komára ve vodě

Stavba těla hmyzu Hmyz patří mezi členovce – tělo je rozdělené na tři části Mnohé druhy hmyzu mají křídla. Oporou těla je vnější kostra. tykadla složené oči hlava 3 páry končetin hruď zadeček svlékající se vážka

Ze života hmyzu Během svého života se hmyz několikrát mění a svléká. nedokonalá proměna (5 larev a dospělec) dokonalá proměna (3 larvy, kukla a dospělec) odumřelými rostlinami nebo živočichy - mrchožrouti Čím se živí hmyz? parazituje na jiných organismech rostlinami drobnými bezobratlými jiným hmyzem

Společenský hmyz Některé druhy hmyzu žijí ve společenstvech. Členové společenstva zastávají různé role.

Doplň text Hmyz patří mezi ___________ živočichy. Je to ______________ a ________________ skupina živočichů na Zemi. Jeho tělo se dělí na tři části: ______, ______ a ________. Mnoho druhů hmyzu ______. Hmyz se během svého života několikrát __________. Živí se ___________ i ____________ potravou. Některé druhy ___________. Zajímavý je život společenského hmyzu, např. _________ a ________. rostlinnou proměňuje živočišnou bezobratlé hruď včely nejrozšířenější mravence hlavu létá nejrozmanitější parazitují zadeček