Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LEADER V PRV Metodika pro tvorbu Fichí Černá v Pošumaví,
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Situace na trhu zemědělcům a potravinářům mnoho příležitostí nenabízí Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
9/29/2016 Úvod do problematiky – certifikace z jiného pohledu.
Krajské sdružení MAS Zlínského kraje Regionální stálá konference pro území Zlínského kraje 12. dubna 2016 Aleš Lahoda, předseda krajského sdružení NS MAS.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Tisková konference Informovaný spotřebitel
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
Členská schůze MAS Nepomuk,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Celostátní síť pro venkov Severozápad
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Zákon o sociálním podnikání
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
hejtman Pardubického kraje
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK 2014+
Univerzitní město Olomouc
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Vesnice roku jako nástroj pro rozvoj venkova
Agroturistika a podnikání na venkově
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
BILLA A SPOLUPRÁCE S ČESKÝM ZEMĚDĚLCEM
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regionální konference Venkov 2018
Příční 405, Bystřice nad Pernštejnem
MAS Ústeckého kraje CLLD Ústí nad Labem,
„Budujeme region se společnou budoucností“
Přehled preferenčních kritérií
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Vzdělávací program pro širší vedení škol
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Připravenost na nové plánovací období
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže Ing. Magdalena Chytrová, MAS Sdružení Růže z.s. „Farmářská burza“ 6.ročník, České Budějovice 30.5.2018

Vymezení území

Historie 90. léta mikroregion Sdružení Růže z 5 obcí na současných 26 obcí Strategické plánování od roku 2000 Jednou z priorit – podpora zemědělství a zpracování a uvádění na trh zemědělské produkty 2004 – 2006 LEADER ČR, LEADER+ 2007 – 2013 Strategický plán LEADER (SPL) 2014 – 2020 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD)

2004–2006 Cestou pěti K LEADER ČR, LEADER+ KOMUNIKACE KONTINUITA   KOMUNITA KULTURA KRÁSA   Projekty za více jak 24 mil.Kč To, že naše strategie byla zvolena správně svědčí fakt, že se díky ní podařilo uspět čtyřikrát v programu Leader (Leader ČR 2004, Leader ČR 2005, Leader ČR 2006 a Leader+) Získané informace a databáze zemědělských podnikatelů jsou využívány zejména MAS SR a je využívaná v rámci projektu „Venkovská tržnice II“. Žadatel Místo realizace Název projektu Částka Novohradská občanská společnost Území MAS SR Marketing místních potravinových produktů 392 300

2007 – 2013 SPL Růže rozkvétá kooperací Něco ze strategie : zvyšovat počet podnikajících a počet pracovních příležitostí zlepšovat prostorovou a technologickou vybavenost zemědělců pro větší finalizaci produktů podporovat diverzifikaci zemědělských subjektů a zvýšení příjmů z nezemědělských činností Fiche na podporu konkurenceschopnost zemědělství v ČR podpořeno 18 zemědělských producentů v celkové částce cca 7 mil. Kč

SCLLD 2014 – 2020 „Region trojího zisku“ FICHE finanční prostředky Podpořené projekty ve výzvách Finanční prostředky zazávazkované Zbývá vyčerpat alokace v Kč počet v Kč 1. Investice do zemědělských podniků 12 080 970 25 6 684 624 5 396 346 2. Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů 4 988 000 5 830 701 4 157 299

SCLLD 2014 – 2020 „Region trojího zisku“ FICHE Investice do zemědělských podniků - F1 stavby stroje technologie pro živočišnou rostlinnou a školkařskou produkci peletárny nákup nemovitosti

SCLLD 2014 – 2020 „Region trojího zisku“ FICHE Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů - F2 pořízení strojů; nástrojů a zařízení pro zpracování zemědělských produktů; finální úpravu; balení; značení výrobků; výstavba, modernizace a rekonstrukce budov; investice související se skladováním zpracovávané suroviny, výrobků a druhotných surovin vznikajících při zpracování s výjimkou odpadních vod; investice vedoucí ke zvyšování a monitorování kvality produktů; investice související s uváděním vlastních produktů na trh včetně marketingu; pořízení užitkových vozů kategorie N1 a N2; investice do zařízení na čištění odpadních vod ve zpracovatelském provozu; nákup nemovitosti.

SCLLD 2014 – 2020 „Region trojího zisku“ Informace Na stránkách MAS SR http://mas.sdruzeniruze.cz/prv/ds-3963/p1=7579 Pravidla 19.2.1 http://www.szif.cz/cs/CmDocument?rid=%2Fapa_anon %2Fcs%2Fdokumenty_ke_stazeni%2Fprv2014%2Fopatr eni%2Fleader%2F1921%2F1481631863657.pdf

SCLLD 2014 – 2020 Pravidla Již 3 verze 

SCLLD 2014 – 2020 podpořené projekty Žadatel Místo realizace Název projektu Částka v Kč Petr Rubáš Borovany Nákup užitkového vozu pro uvádění faremních produktů na trh 220 000,- BEMAGRO, a.s. Malonty Zvýšení efektivity výroby mléčných produktů v mlékárně Bemagro 342 200,- Miroslav Kučera Rychnov u Nových Hradů Vybavení faremní mlékárny 92 565,- Ing. Lechner Petr Olešnice u Trhových Svinů Zpracovna bylin, ovoce a zeleniny. 586 366,- Meziříčí u Malont Zefektivnění finalizace mléčných produktů v mlékárně Bemagro 660 418,-

Mlékárna

Podpora CR přeshraničně 2017 Tradiční odrůdy ovoce česko - rakouského pohraničí znovu objevené aktivity Exkurze Semináře a kurzy Česko- rakouská výstava ovoce Vytvoření výukového programu

Děkuji za pozornost chytrova.magda@gmail.com 608 608 334