ODPADY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění odpadu na naší škole
Advertisements

Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Projekt KIC pro nakládání s odpady
Řešení komunálního odpadu v městech a obcích
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
Co víš o recyklaci?.
Kvarta: Martina Pluskalová Jan Novotný Dobromila Malíková.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
CESTA ODPADŮ Start: město Horšovský Týn.
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
Třídění a způsoby nakládání s komunálním odpadem
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Jak třídit odpad - prezentace
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Jak je to s odpady ?.
Sběr nápojových kartonů Pokud se ve vaší obci nápojové kartony sbírají, odhazujte je do kontejnerů nebo pytlů označených touto oranžovou nálepkou.
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Proč se zabývat odpady?. Obec § Legislativa EU, stát Hygienické odstranění odpadu Spokojenost občana (voliče) Proč Za co Výběr poplatky od občanů Snižovat.
Bilance emisí - uhlíková́ stopa města Mirek Lupač Viktor Třebický.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
DEN ZEMĚ TEST.
Odpady Martin Šimánko. Lidstvo svou činností produkuje velké množství odpadu, který končí na skládkách.
Jak třídíme v naší škole? V naší škole třídíme:  papír  plast  sklo  bioodpad  baterie  drobný elektroodpad.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
PAPÍR Jak a proč třídit PAPÍR Mgr. Lukáš Kučera Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Váš partner ve službách V Olomouci odpadyzeleňkomunikaceosvětlení.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Proč třídit bioodpad Prezentace pro Zastupitelstvo města Valašské Meziříčí
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Separácia a recyklácia odpadov
Čierne ovce Európskej únie
Revízia dokumentu BREF pre výrobu cementu, vápna a oxidu horečnatého praktické skúsenosti prevádzkovateľa konferencia ENVIRO september.
Obsah Skupina Inditex Zara – vznik a história
Komunálny odpad: Výzvy a príležitosti
Chráň prírodu! Eva Maronová.
Separujeme.
Kristína Kajanová Nikoleta Janotíková Zuzana Polčicová
Nový zákon o odpadoch - - jeho implementácia v praxi
PROBLÉM ODSTRAŇOVANIA ODPADU A RECYKLÁCIA AKO JEDNO Z JEHO RIEŠENÍ
Globálne ekologické problémy
Odpad a životné prostredie
Július Horváth Dominika Pavúková Veronika Vallušová 3.D
ODPAD Barbora Roháčková.
EKOPB PB.
Zelená škola.
Ing. Juraj Plesník, PR Krajné, s.r.o., Bratislava
Nový zákon o odpadoch Praktické skúsenosti z uplatňovania zákona
Skúmanie vlastností kvapalín, plynov, tuhých látok a telies
PERCENTÁ Učivo 7.ročníka ZŠ.
Ako zachrániť Zem Globálne ekologické problémy
ČO JE FAIRTRADE? Ponúka ekonomické a podnikateľské riešenie chudoby v rozvojových krajinách Prostredníctvom stabilných cien posilňuje miestne výrobné a.
Čo ďalej s plastovými téglikmi?
Doprava a životné prostredie
Doprava a jej dopad na životné prostredie
Ekodeti z Jarku Názov témy: Návrh a realizácia ekobrigády
Ako na vysokú školu?.
generálny riaditeľ Bratislavskej vodárenskej spoločnosti
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Odpady a příroda.
Transkript prezentace:

ODPADY

Čo je odpad ? vec,ktorej sa chce jej majiteľ zbaviť,alebo predmet,ktorého odstránenie /zneškodnenie/ je potrebné z hľadiska ochrany ŽP a zdravia človeka                                            Urob domáci prieskum a zisti: Koľko máte doma smetných košov? Kto v rodine najviac prispieva k tvorbe odpadu? Za koľko dní je váš smetný kôš plný?

Komunálny odpad je odpad z našich domácnosti, ale aj odpad, ktorý vzniká pri čistení priestranstiev v meste, na ulici, v parku, trávnikoch.

Kde končí odpad? Skládka odpadu Komunálny odpad skončí v nádobe na odpad - kontajnery Skládka odpadu je miesto, kde sa odpad dováža v špecializovaných autách a ukladá sa na povrch zeme alebo do zeme. Je to najnebezpečnejší spôsob zneškodnenia odpadu

Doba rozkladu odpadu Igelitová taška 20 – 30 rokov Krabica od mlieka 5 až 15 rokov                                                  Plechovka 5 – 15 rokov Textil 1 až 3 roky záleží od druhu textílie Kôra z pomaranča 1 až 1,5 roka List papiera 2 až 5 mesiacov Ohryzok hrušky 7 až 20 dní Polystyrén, sklo nikdy

Spaľovne odpadu Viete, že? Spaľovanie odpadu produkuje toxické látky (metán, dioxíny, ...) Odborné štúdie zistili u ľudí žijúcich do 3km od skládok zvýšený výskyt rakoviny, leukémie… Viete, že? 93% nami produkovaných vecí končí jako komunál. odpad na skládkach a v spaľovniach Priemerný občan SR ročne vyprodukuje 290kg odpadu. Spolu vytvoríme za rok 1,9mil. ton odpadu.

Triedenie odpadu Farby : je oddelenie rôzných druhov odpadu (papier, sklo, textil, plasty...) Farby :

Roztrieďme to:                                       

Recyklácia proces, opätovného využitia predtým už použitých materiálov a produktov /napr.recyklácia papiera, fareb.kovov, skla, plastov… zabraňuje mrhaniu zdrojov, redukuje spotrebu surových prírodných materiálov, redukuje množstvo uskladenených odpadov a redukuje spotrebu energie, čím prispieva k redukcii emisií skleníkových plynov Medzinárodný symbol recyklácie

http://images. google. sk/imgres. imgurl=http://ec. europa http://images.google.sk/imgres?imgurl=http://ec.europa.eu/environment/youth/images/waste/d_3_3_7.gif&imgrefurl=http://ec.europa.eu/environment/youth/waste/waste_recycling_sk.html&usg=__qracgw6Y_VMpLTkDuDBbuMROt4Y=&h=90&w=90&sz=7&hl=sk&start=8&um=1&itbs=1&tbnid=BSlXlORtGGyvvM:&tbnh=78&tbnw=78&prev=/images%3Fq%3Drecyklacia%26hl%3Dsk%26sa%3DX%26um%3D1 http://images.google.sk/imgres?imgurl=http://odpady.napady.net/image/thm/7460096&imgrefurl=http://odpady.napady.net/&usg=__EfhXZjW1AMwekEXqeeJryKgNqIQ=&h=128&w=128&sz=4&hl=sk&start=24&um=1&itbs=1&tbnid=uTm7BZ3yGY2HQM:&tbnh=91&tbnw=91&prev=/images%3Fq%3Drecyklacia%26ndsp%3D18%26hl%3Dsk%26sa%3DN%26start%3D18%26um%3D1

http://images. google. sk/imgres. imgurl=http://www. olo. sk/smetiak http://images.google.sk/imgres?imgurl=http://www.olo.sk/smetiak.jpg&imgrefurl=http://www.olo.sk/separovanyodpad.htm&usg=__iveqLgiUol4GUuFBz-V1r0xIG5M=&h=212&w=195&sz=32&hl=sk&start=85&um=1&itbs=1&tbnid=HtE8q_1x_f0j9M:&tbnh=106&tbnw=98&prev=/images%3Fq%3Dpet%2Bflase%26ndsp%3D18%26hl%3Dsk%26sa%3DN%26start%3D72%26um%3D1