Sandra Eliašová Klára Bílková Kateřina Dvořáková Volba povolání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Týmová práce TYMP 2/ C3 Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Advertisements

Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Vzdělávací obor: Svět práce
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
OSOBNOST.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
… ale taky protivný nepřítel … ROLE ICT VE VZDĚLÁVÁNÍ Počítač může být kamarádRadek Maca Co chceme? Chceme být zdraví a silní. Chceme být vzdělaní a.
Personální řízení Cvičení 1
ZÁKLADY SPECIÁLNĚPEDAGOGICKÉ DIAGNOSTIKY
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
Výukový program Poznávání počítače.
Osobnost žáka Svět práce SOULAD Možná cesta Uvědomit si nutnost rozhodnutí Zjišťování informací o světě práce a o sobě Rozhodování o typu školy a oboru.
ASISTENTI PROJEKTU Práce v EU – proč ne?
Co mám dělat pokud chci pracovat v nadnárodní IT firmě?
První zaměstnání Petr Machala.
Každé povolání si žádá své
1 Manager nebo leader? -Management je pozice -Leadership je volba (rozhodnutí) -Potřebujeme management i leadership -Management a leadership je všude kolem.
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
MOJE RODINA Josef Novák.
ANOTACE DUMy Čára mého života I., II., III. tvoří celek materiálů, který vizuálně pomáhá žákům při úvahách o jejich životě minulém, budoucím blízkém a.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Riskuj - pravidla Otázky si skupina může zvolit libovolně
5 P Inex SDA. Inex SDA - Brno Vysíláme dobrovolníky za zkušenostmi na mezinárodní projekty po světě a umožňujeme setkávání různých pohledů na svět, pochopení.
Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením.
Předškolní vzdělávání v Evropských školách PhDr. Dana Musilová Inspektorka pro předškolní a primární cyklus Evropských škol
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Manager nebo leader? Management je pozice
6. Dítě jako subjekt vzdělávání
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
PROCES UČENÍ V TEAMBUILDINGU
VY_32_INOVACE_04_Povolání. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 3. Období vytvoření: září 2011 Téma: Povolání Anotace: Učivo je podáno formou prezentace doplňující.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
HRAJEME SI NA CUKRÁŘKU. KDO JE CUKRÁŘKA? PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Příprava schůzky zájmového útvaru Seminární práce z předmětu Metodiky zájmových činností I.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Budoucnost a peníze Můj aktuální vztah k penězům hodnotím.
Osobnostní rozvoj Znalost a aplikace principů M.M. Pravidla Komunikace a zdvořilostní formy chování Mravní hodnoty Já rodina okolí Zralá osobnost dítěte.
Rozhovor se… slečnou Magdalenou Žižkovou Co jsme zjistily o Majdě ? Co ji baví? Jak ji (ne)znáte…..
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Praktická aplikace teoretických poznatků z hláskosloví Online diskuse k virtuální hospitaci – Open Gate, gymnázium.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_4_11_Sebepoznávání a sebepojetí Číslo projektu:
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Komunikace při přijímacím řízení a v pracovním týmu
Třída KUŘÁTKA PROJEKT MALÝ ZAHRADNÍK Dílčí projekt: KULIHRÁŠEK
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:
Čím chci být ,až vyrostu.
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Zájmy -aktivačně motivační vlastnosti
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Čím chci být až vyrostu? Dominik Werdich.
Životní cíl (Volba povolání)
Neživá příroda ve výuce přírodopisu
Aktivačně motivační vlastnosti osobnosti
VY_32_INOVACE_49_V pracovním poměru I
Polytechnická situace na ZŠ, Liberec, U Soudu 369/8, p.o.
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Veletrh zdraví
3. Hra jako základní prostředek vzdělávání
Poznáváme nástroje NA ZAHRADĚ.
OPERÁTOR V CALL CENTRU MOTIVAČNÍ DOPIS.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

Sandra Eliašová Klára Bílková Kateřina Dvořáková Volba povolání

Podle čeho zvolit povolání? ● Schopnosti a zkušenosti ● Zájmy ● Osobnost ● Koníčky (Není to pravidlem) ● Uplatnění ve světě

Jak dosáhnout úspěchu v povolání? ● Schopnost přebrat zodpovědnost ● Znalost cizích jazyků ● Komunikativnost ● Dovednost ovládat počítač ● Celkově musíme danému povolání dobře rozumět

Jak podpořit přirozené vlohy dítěte? ● Zabývat se činnosti, která dítě baví ● Nabídnout dítěti vhodný kroužek ● Dopřát mu, aby se svým volným časem naložil po svém-prostor pro poznávání sámi sebe prosazení toho, co sám chce

Nejčastější otázky ● Co mě baví? ● Čím se zabývám ve svém volném čase? ● Jak jsem pečlivý? ● Jakou mám trpělivost? ● Mám organizační schopnosti? ● Jsem tvořivý?

Děkujeme za pozornost!