GOAL Guidance and Orientation for Adult Learners

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 STÁŽE Inovativní prvek v náboru nových zaměstnanců STÁŽE Inovativní prvek v.
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
1 Koordinátor S 1 Příprava vedoucích pracovníků a koordinátorů středních odborných škol na tvorbu a realizaci ŠVP.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Motivační seminář projektu Motivační seminář projektu „Motivace žáků ke studiu technických předmětů“
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Tematické setkání KAP Jihomoravského kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
Představení výzkumného projektu Lenka Hloušková Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta MU Brno.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
Inkluzivní vzdělávání pro Olomoucký kraj
Individuálně, ale společně a jinak
Individuální projekt OPVVV Implementace KAP I.
Dokument KAP MSK - obsah
Ing. Kateřina Lichtenberková
Komplexní systém hodnocení
9. mezinárodní konference ICTfórum/Personalis 2005
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Úřad práce České republiky
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Členská schůze MAS Nepomuk,
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Marcel Dittrich.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Hlavní město praha a integrace cizinců
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Centrum kariérového poradenství
Proč je důležité podpořit rozvoj KP ve škole
Náměty pro činnost Národního fóra
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Univerzitní město Olomouc
Program celoživotního učení Comenius
ERASMUS+ martina Jeřichová Hradec králové,
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Mgr. Tereza Halouzková Praha
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Aktuální informace o projektu IKAP
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
reg. číslo projektu: ​ CZ /0.0/0.0/17_052/
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Transkript prezentace:

GOAL Guidance and Orientation for Adult Learners Národní konference projektu GOAL 8.12.2017 Praha

GOAL Projekt Erasmus+ KA 3 1. 2. 2015 – 31. 1. 2018 (3 roky) 8 zemí z EU - 16 organizací

Partneři projektu GOAL

Partneři projektu GOAL Belgie – koordinátor: Vlámské ministerstvo školství – oddělení pro další vzdělávání + 2 poradenská centra pro dospělé (Bruggy a Ghent) Česká republika: Národní ústav pro vzdělávání + 2 regionální poradenská centra Island: Education and Training service center + 2 poradenská centra Litva: Qualifications and VET Development Centre Nizozemsko: Ministerstvo školství, kultury a vědy + The Reading & Writing Foundation Slovinsko: Ministerstvo školství, vědy a sportu + Institut pro vzdělávání dospělých + Institut pro odborné vzdělávání Turecko: General Directorate of LifeLong Learning

Cíle projektu Zabezpečit kvalitně poskytované služby kariérového poradenství pro dospělé s nízkou nebo žádnou kvalifikací Zvýšit účast dospělých s nízkou kvalifikací ve vzdělávání pro posílení jejich šance na trhu práce a pro jejich aktivní zapojení se do společnosti.

Cílová skupina projektu Dospělí lidé s nízkou či žádnou kvalifikací Imigranti Osoby, které předčasně ukončily střední vzdělávání.

Aktivity projektu obecně Vybudování a prohlubování sítí kontaktů se strategickými partnery (ÚP, neziskové organizace, školy, centra CŽU) Vývoj poradenských nástrojů Rozvoj poradenských kompetencí usnadňujících poradcům komunikaci s touto cílovou skupinou Vytváření strategií pro získávání a motivaci klientů Zabezpečení kvality poradenských služeb

Evaluace Institut vzdělávání, Londýn + lokální evaluátor V průběhu celého projektu (analytická fáze, průběžný sběr dat, závěrečná fáze – zpráva) Strukturované hloubkové rozhovory s tvůrci politik, klienty a poskytovateli KP ČR - 100 podpořených osob a 30 hloubkových telefonických hovorů s klienty

Prrojektový tým ČR NÚV – koordinace projektu Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most Centrum uznávání a celoživotního učení Olomouckého kraje, Olomouc

Projektová aktivita v ČR Rozšíření služeb Center celoživotního učení o služby kariérového poradenství Vývoj a ověření nástrojů pro poskytování služeb kariérového poradenství Služby zaměřené na specifickou cílovou skupinu

Národní ústav pro vzdělávání Koordinátor projektových aktivit pro ČR Komunikace s hlavním koordinátorem a partnery projektu Metodická podpora regionálním poradenským centrům Vytváření nástrojů pro poskytování poradenství Evaluace projektu na národní úrovni Šíření výsledků projektu a komunikace s MŠMT, NPF a dalšími strategickými partnery projektu

Poradenská centra květen – listopad 2015: vzdělávání v oblasti kariérového poradenství ,kurz metod a technik, školení – nástroje KP, materiální a technické vybavení center KP prosinec 2015 – září 2017: poskytování KP cílové skupině, síťování s místními partnery (ÚP ČR, NGOs, centra CŽU…), ověřování nástrojů KP, evaluace a poskytnutí dat pro evaluaci, zprávy o fungování centra…

Výzvy Absence systémového nastavení v oblasti kariérového poradenství v ČR. Nízká motivace v případě lidí s nízkou kvalifikací. Co je to karierové poradenství?

jan.bruha@nuv.cz www.nuv.cz Národní ústav pro vzdělávání Weilova 1271/6, 102 00 Praha 10 - Hostivař