Informačné a komunikačné technológie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Advertisements

Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
INFORMATIKA 7 Odstavec II. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Jak vytvořit prezentaci
Úvod do managementu 1. seminář
Makroekonomie - podmínky Přednášky, cvičení: Mgr. Hana Grzegorzová Kontakt: Cvičení: Ing. Hana Tichá – info.
INFORMATIKA 7 Odstavec III. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Úvod do managementu 1. seminář
INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18.
Informační a komunikační technologie PowerPoint
Katedra informačních technoloií 2009, Ing. Karel Kubata
ILUSTRACE VE WORDU Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
INFORMATIKA 7 Číslování stránek III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
INFORMATIKA 9 MS PowerPoint
INFORMATIKA 7 Záhlaví stránky III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
INFORMATIKA 9 Kancelářské využití software III2 – I9- 17.
INFORMATIKA 7 Velikost a styl písma III2 - I7- 15.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows – kombinované studium Osnovy předmětu a koncepce výuky Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
INFORMATIKA 7 Fonty písma
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.14 Téma: PowerPoint Číslo.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
INFORMATIKA 7 Formátování odstavce III2 - I7- 03.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
INFORMATIKA 9 MS Excel II. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
INFORMATIKA 9 Práce s daty – aplikace I. III2 – I9- 05.
INFORMATIKA 7 Odstavec V. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
INFORMATIKA 8 Společné prostředí MS Word a MS Excel III2 – I8- 03.
Office I. Miroslav Lorenc.
Globální retailing v Evropě
Logistika 1. cvičení.
European Computer Driving Licence
INFORMATIKA 8 MS Excel III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
INFORMATIKA 9 MS Excel I. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie MS Word 2010 Word - vložení obrázku VY_32_INOVACE_16 Sada 10 Základní škola.
INFORMATIKA 7 Odstavec IV. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Powerpoint 2010 Powerpoint - export prezentace do pdf VY_32_INOVACE_19.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_126_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: prosinec.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Základy informatiky Přednášející: Ing. Jana Krutišová Cvičící: Ing. Jan Štěbeták.
Informatika – Textový procesor Word 2010 Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření leden 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Informatika – Kancelářský balíček Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření Prosinec 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Základy programu Excel
MS PowerPoint Seznámení programem..
MS Excel – Žákovská knížka
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 11– WORDART V PREZENTACI. Název školy:
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Informatika – Textový procesor Word 2010
POKROKOVÉ PROCESY VYUŽITÍ ENERGIÍ
Struktura a plán semestru
EU_12_sada1_16_Inf_Word_WordArt1_Šeb
Informační a komunikační technologie
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Názov predmetu: Podnikanie v malých a stredných podnikoch
Maturitná skúška zo slovenského jazyka a literatúry
Počítačové spracovanie informácií
DIDAKTIKA ODBORNÉHO VÝCVIKU Vyučujúci: PaedDr. Ján STEBILA, PhD.
Fakulta hospodárskej informatiky
Prezentácie Základná škola Bernolákovo Informatika
Microsoft Office PowerPoint 2010
Informatika – Základy malování MS Paint
Transkript prezentace:

Informačné a komunikačné technológie

Cvičiaci  Ing. Roderik Virágh, PhD. Fakulta ekonomiky a manažmentu Katedra informatiky Č. dverí 213 Kontakt: roderik.viragh@uniag.sk

Obsah predmetu: Študent po absolvovaní predmetu si rozšíri a získa nové poznatky vyplývajúce z rozvoja a vývoja IKT, bude schopný využívať produkty štandardného balíka MS OFFICE zamerané na spracovanie textu, tabuliek a prezentácií pri vypracovávaní semestrálnych projektov z predmetov študijného programu, ale aj bakalárskej práce či diplomovej práce.

Zápočet Zápočet: - aktívna účasť na cvičeniach Úspešné absolvovanie 2 testov: záp. písomka – cca v 6. týždni – Word, práca so súbormi, PowerPoint záp. písomka – pred zápočtovým týždňom – Excel vypracovanie semestrálnej práce v PowerPointe

Zápočet Semestrálna práca v PowerPointe: prezentácia vytvorená v aplikácií PowerPoint (12 – 15 snímkov) na ľubovoľnú tému zameranú na informačné a komunikačné technológie – odovzdaná v elektronickej forme, formátové úpravy (farebnosť snímkov, prechody snímkov, animácie a pod.) na každom snímku musí byť meno a priezvisko.

Skúška Písomný test, praktická skúška pri počítači + hodnotenie z cvičení + hodnotenie prezentácie + spracovanie textu (zoberiete na skúšku): - obsah IKT - rozsah 2 – 3 strany (v tlačenej forme) - formátové úpravy textu + iné objekty (obrázky, grafy, ....) - na každej strane meno a priezvisko - na každej strane literárny zdroj v bibliografickom odkaze napr.: PALKOVÁ, Zuzana – HENNYEYOVÁ, Klára – OKENKA, Imrich. 2008. Informatika a informačné technológie. Nitra : SPU. 2008. 252 s. ISBN 978-80-552-0113-9.

Odporučená literatúra Hennyeyová a kol.: Počítačové spracovanie informácií (2009) Popelka – Hennyeyová a kol.: Informačné technológie a spracovanie informácií (2011) Hennyeyová a kol.: Manažérska informatika. (2013)