Seminář pro žadatele Výzva MAS Českomoravské pomezí o. p. s. Č. 1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program rozvoje venkova na období OBECNÉ PODMÍNKY PRO 1. KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Ing. Josef Tabery ředitel odboru Řídicí orgán PRV.
Advertisements

Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Přijímací řízení ve školním roce 2015/ ÚVOD Kde je/bylo možné získávat informace:  Návštěvy SŠ a SOU, dna otevřených dveří  Výstava EDUK ART.
Seminář pro žadatele k 37. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech II" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Seminář pro žadatele IROP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Harmonogram výzvy Číslo výzvy 1 Datum vyhlášení výzvy
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Aplikace Monitorovací systém
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Aplikace Monitorovací systém
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Informace k e-tržišti Gemin
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele k 13. výzvě IROP „Revitalizace vybraných památek"
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
Fiche 2 - Nezemědělská produkce
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele Výzva č. 2 MAS Českomoravské pomezí o. p. s
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Program rozvoje venkova
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Schůzka pracovní skupiny v rámci CLLD
3. výzva MAS Moravská cesta Program rozvoje venkova Seminář pro žadatele , Náklo.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F5 – Neproduktivní investice v lesích
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 3 - Zemědělská produkce
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele Výzva MAS Českomoravské pomezí o. p. s. Č. 1 Seminář pro žadatele Výzva MAS Českomoravské pomezí o.p.s. Č. 1. v Programu rozvoje venkova 22. 3. 2018, Polná

Název výzvy – výzva č. 1 PRV Fiche 1, 2, 3, 4, a 5 1)PODPORA ROZVOJE ZEMĚDĚLSKÝCH PODNIKŮ 2) ZPRACOVÁNÍ POTRAVIN 3) NEZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKÁNÍ 4)LESNICKÁ INFRASTRUKTURA 5)ZEMĚDĚLSKÁ INFRASTRUKTURA

Seminář pro žadatele k 1. výzvě PRV Program semináře 1) Zahájení semináře 2) Představení vyhlašované výzvy 3) Základní informace o Portálu farmáře 4) Diskuze 5) Závěr

Harmonogram průběhu výzvy Datum vyhlášení výzvy MAS 20. 3. 2018 Datum zpřístupnění žádosti o podporu 26. 3. 2018, 0:00 Datum zahájení příjmu žádostí o podporu Datum ukončení příjmu žádostí o podporu 26. 4. 2018, 12:00 Maximální délka, na kterou je žadatel oprávněn projekt naplánovat 24 měsíců Nejzazší datum pro ukončení fyzické realizace projektu 31. 12. 2021

Oprávnění žadatelé – obecně pro všechny fiche Podnikatelské subjekty ve venkovském prostoru – mikro a malé podniky OSVČ Výrobci potravin a krmiv Svazky vlastníků lesů Obce Dobrovolné svazky obcí Zemědělští podnikatelé Lesní družstva Uživatelé a vlastníci lesů Zpracovatelské potravinářské podniky

Míra podpory – rozpad zdrojů financování Fiche Podpora MAS Příjemce Možné navýšení 1 – Investice do zemědělských podniků 50% 50% (40, 30) 10 % mladí zemědělci, 10 % LFA 2- Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů 3- Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností 45% 55% 4-Lesnická infrastruktura 90% 10% 5- Zemědělská infrastruktura

Finanční alokace výzvy – fiche 1-5 celková alokace na výzvu 10 996 200 Kč minimální výše celkových způsobilých výdajů projektu 50 000 Kč maximální výše celkových způsobilých výdajů projektu 5 000 000 Kč forma financování: ex post

Fiche 1 – zemědělská výroba Hmotné a nehmotné investice v živočišné a rostlinné výrobě, je určena na investice do zemědělských staveb a technologií pro živočišnou a rostlinnou výrobu a pro školkařskou produkci. Investice na pořízení mobilních strojů pro zemědělskou výrobu a investice do pořízení peletovacích zařízení pro vlastní spotřebu v zemědělském podniku.

Fiche 2 – zpracování zemědělských produktů 1.Hmotné a nehmotné investice, které se týkají zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh. 2. Investice do výstavby a rekonstrukce budov včetně nezbytných manipulačních ploch, pořízení strojů, nástrojů a zařízení pro zpracování zemědělských produktů, finální úpravu, balení, značení výrobků (včetně technologií souvisejících s dohledatelností produktů) a investic souvisejících se skladováním zpracovávané suroviny, výrobků a druhotných surovin. 3. Investice vedoucí ke zvyšování a monitorovaní kvality produktů, investice související s uváděním zemědělských a potravinářských produktů na trh (včetně investic do marketingu) a investice do zařízení na čištění odpadních vod.

Fiche 3 – nezemědělské činnosti Podporovány budou investice do vybraných nezemědělských činností dle Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE). Jedná se o řemeslné činnosti a jiné způsoby podnikání realizované ve venkovském prostoru. Podstatnou podmínkou je vytvoření pracovního místa, tj. včetně sebe-zaměstnání formou OSVČ.

Fiche 4 – lesnická infrastruktura 1 Fiche 4 – lesnická infrastruktura 1. Podpora zahrnuje hmotné nebo nehmotné investice, které souvisejí s rekonstrukcí a budováním lesnické infrastruktury vedoucí ke zlepšení kvality či zvýšení hustoty lesních cest. 2. Kromě rekonstrukce a výstavby lesních cest bude podporována i obnova či nová výstavba souvisejících objektů a technického vybavení.

Fiche 5 – zemědělská infrastruktura 1 Fiche 5 – zemědělská infrastruktura 1. Hmotné nebo nehmotné investice, které souvisejí s rekonstrukcí a budováním zemědělské infrastruktury vedoucí ke zlepšení kvality či zvýšení hustoty polních cest. 2. Podporována i obnova či nová výstavba souvisejících objektů a technického vybavení. 3. Polní cesty musí být realizovány na území, kde byly dokončeny pozemkové úpravy (kromě projektů, kdy je žadatelem/příjemcem dotace obec), a mimo intravilán obce.

Práce na Portálu farmáře a postup vygenerování žádosti o dotaci Podmínkou pro podání žádosti je mít zřízen přístup do Portálu farmáře. Zřízení se provádí u Zemědělské agentury v Jihlavě podáním žádosti o zřízení přístupu. Přihlašovací jméno: 99:::::: Heslo::::::::

PŘEHLED KROKŮ K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI – 5 PŘEHLED KROKŮ K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI – 5. KOLO PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA 2014-2020 1. Registrace žadatele do Portálu farmáře (dostupné na www.szif.cz). Žadatel, který není registrován v Portálu farmáře, může získat registraci (uživatelské jméno a heslo) osobním podáním žádosti o přístup na místně příslušném RO SZIF nebo na CP SZIF. 2. Žadatel vygeneruje Žádost o dotaci (ŽoD) z účtu Portálu farmáře. Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes portál Farmáře naleznete na www.szif.cz. 3. Žadatel vyplní a odešle ŽoD prostřednictvím vlastního účtu na Portálu farmáře (u operace 16.2.2, vč. povinných i nepovinných příloh) v termínu příjmu žádostí. 4. O zaregistrování Žádosti o dotaci žadatel bude informován pouze na Portálu farmáře SZIF nejpozději do 14 kalendářních dnů od ukončení příjmu žádostí.

5. Doporučení Žádostí o dotaci - zveřejnění seznamu Žádostí o dotaci seřazených podle žadatelem požadovaného počtu bodů sestupně (v případě shodného počtu bodů rozhoduje výše požadované dotace - nižší požadovaná dotace má přednost) dle kategorií „Doporučen“, „Náhradník“ „Nedoporučen“ do 14 kalendářních dní od ukončení příjmů žádostí na: www.eagri.cz/prv, www.szif.cz 6. Žadatelé v kategorii Doporučen a Náhradník dokládají prostřednictvím Portálu farmáře přílohy k Žádosti o dotaci (a případně aktualizovaný formulář ŽoD) - nejpozději do 93 kalendářních dní od ukončení příjmu žádostí. U vybraných příloh možnost doložení v listinné podobě - osobně nebo poštou na příslušný RO SZIF (u operace 16.2.2 se povinné/nepovinné přílohy dokládají již při podání ŽoD). Podrobný postup pro vygenerování a zaslání příloh Žádostí o dotaci a příloh k "finančnímu zdraví žadatele" přes portál Farmáře naleznete na webových stránkách SZIF a www.eagri.cz/prv.

7. Výsledky administrativní kontroly - v případě zjištěných nedostatků a vyhodnocení chyb na Žádosti resp. přílohách k Žádosti: Neodstranitelné - Ukončení administrace, Odstranitelné – Výzva SZIF (Žádost o doplnění neúplné dokumentace) pouze prostřednictvím Portálu farmáře do 196 kalendářních dnů od ukončení příjmu žádostí: Odstranění nedostatků do 14 kalendářních dnů od vyhotovení Žádosti o doplnění neúplné dokumentace prostřednictvím Portálu farmáře, Neodstranění nedostatků v termínu vede k ukončení administrace. 8. Schválení Žádostí doporučených/Žádostí náhradníků na základě alokace stanovené Řídicím orgánem PRV a podle počtu obdržených bodů – v případě rovnosti bodů rozhoduje výše požadované dotace.

9. V případě, že je projekt schválen ke spolufinancování – výzva k podpisu Dohody o poskytnutí dotace (pouze prostřednictvím Portálu farmáře SZIF). 10. Nutnost dostavit se ve stanovené lhůtě. 11. Podpis osobně (žadatel/zmocněný zástupce) na RO SZIF. 12. Vyhotovení dvou stejnopisů (žadatel/SZIF) – originály. 13. Změna obsahu prostřednictvím Dodatku k Dohodě případně Vyrozuměním.

Příměstské tábory zajištění služeb péče o děti v době školních prázdnin může být realizován jako samostatný projekt, nemůže být s doprovody na kroužky a zájmové aktivity pouze v pracovních dnech minimální kapacita příměstského tábora je 10 dětí uzavřená písemná smlouva s rodiči o poskytování služby na dobu trvání jednotlivého turnusu, popřípadě více turnusů ve stejném školním roce musí se vést denní evidence přítomných dětí

Postup generování žádosti přes MAS – po vstupu na Portál Nová podání – záložky vlevo Žádost PRV – projektová opatření Žádosti přes MAS Vytvořit novou žádost 19.2.1 – ze seznamu MAS je třeba vybrat „MAS Českomoravské pomezí č. 2“. Do zobrazeného formuláře doplnit aktuální údaje o projektu – identifikační údaje žadatele. Výběr fiche – č. 1-5 – vyplnit název projektu. Informace o stavu generování žádosti –“ve zpracování“ Otevřít formulář žádosti a doplňovat požadované údaje – PO/FO – plátce/neplátce DPH. Otevření dalších stran žádosti – položka MENU.

Podání a příjem žádostí na MAS • Žádost o dotaci je možné nejprve bezplatně konzultovat na MAS – doporučená podmínka před podáním žádosti! • Žadatel podává kompletně vyplněný formulář Žádosti o dotaci na MAS přes Portál farmáře, dále žadatel předá na MAS povinné, příp. nepovinné přílohy a obdrží písemné potvrzení. Přílohy (vybrané přílohy může žadatel vzhledem k jejich velikosti, příp. formátům, předložit v listinné podobě); všechny dokumenty musí být doručeny v termínu stanoveném výzvou MAS. • Za datum podání Žádosti o dotaci na MAS se považuje datum podání Žádosti o dotaci přes Portál farmáře.

Základní postup hodnocení projektů Administrativní a formální kontrola přijatelnosti – lhůta 20 pracovních dnů. O výsledku kontroly je žadatel informován do 5 pracovních dnů po jejím skončení. Při zjištění nedostatků je možné provést 2x opravu na základě výzvy MAS do stanoveného termínu. Věcné hodnocení projektu hodnotitelskou komisí podle preferenčních kritérií. Sestavení pořadí projektů za každou fichi a vytvoření seznamu schválených a neschválených žádostí. Výběrová komise předloží seznam projektů určených ke schválení Programovému výboru, který vydává konečné stanovisko (více viz Interní postupy PRV).

Příprava projektů Zvážit a pamatovat na udržitelnost předkládaného projektu, dotace je prostředkem nikoliv cílem Dobře zvážit požadovanou výši dotace, preferenční kritéria jednotlivých fichí, s ohledem na plošné rozmístění alokovaných prostředků, akcentují výši podpory směrem dolů Včas připravit přílohy požadované pro přidělení bodů podle preferenčních kritérií Není třeba se obávat přílišné náročnosti na vypracování žádosti a v případě nejasností se zeptat, ušetří to zbytečnou práci s opravami a zdržení při konečném posouzení projektu Nenechávat podání na poslední chvíli !!!

Zadávací řízení Nová pravidla pro zadávací řízení (6.2. 2018) Příručka pro zadávání veřejných zakázek na období 2014-2020 verze 4 Pokud předpokládaná hodnota samostatné zakázky na služby, dodávky či stavební práce nepřesáhne 20 000 Kč (bez DPH), nemusí žadatel/příjemce dotace uskutečňovat výběr z více dodavatelů ani jiné vyhodnocení nabídky/dodavatele, ale může zadat zakázku a uzavřít smlouvu nebo vystavit objednávku přímo s jedním dodavatelem (tzv. přímý nákup), a to do maximální výše 100 000 Kč bez DPH součtu těchto samostatných zakázek na projekt. Nejedná se o výběrové/zadávací řízení.

Pokud předpokládaná hodnota zakázky nedosáhne 400 000 Kč bez DPH, nebo 500 000 Kč bez DPH v případě, že je zakázka zadávána žadatelem/příjemcem dotace, který není zadavatelem podle § 4 odst. 1 až 3 ZZVZ a zároveň dotace poskytovaná na takovou zakázku není vyšší než 50 % hodnoty zakázky, je zadavatel (žadatel/příjemce dotace) povinen postupovat transparentně a nediskriminačně. Za průkazný způsob lze považovat záznam - tabulku s uvedením alespoň 3 dodavatelů, která srozumitelně poskytne srovnatelný cenový přehled (tzv. cenový marketing) nebo automatický průzkum trhu prostřednictvím Elektronického tržiště (zakázku není možné zadat napřímo). Limit 400 000 Kč bez DPH se vždy týká obcí!

Pokud předpokládaná hodnota zakázky přesáhne nebo je rovna 400 000 Kč bez DPH, nebo 500 000 Kč bez DPH v případě, že je zakázka zadávána žadatelem/příjemcem dotace, který není zadavatelem podle § 4 odst. 1 až 3 ZZVZ a zároveň dotace poskytovaná na takovou zakázku není vyšší než 50 % hodnoty zakázky, je žadatel/příjemce dotace povinen uskutečnit výběrové řízení. Řídí se přitom Příručkou, která je pro něj závazná. Viz odkaz: http://www.szif.cz/cs/CmDocument?rid=%2Fapa_anon%2Fcs%2Fdokumenty_ke_stazeni%2Fprv2014%2Fverejne_zakazky%2F1517999126337%2F1517999355839.pdf

Povinné přílohy žádosti o podporu Nejsou určeny Nepovinné přílohy žádosti o podporu Jsou určeny pro každou fichi a dokládají plnění preferenčních kritérií a tím také bodové hodnocení

Podání žádosti o podporu žadatel nemusí (může) mít aktivní datovou schránku žadatel nemusí (může) mít vlastní elektronický podpis text výzvy + přílohy naleznete na webu MAS: http://www.mascmp.cz/prv-vyzva-c-1/ podání elektronické žádosti o dotaci přes Portál farmáře bez elektronického podpisu MAS odešle žádost přes Portál farmáře a potvrdí elektronickým podpisem

Hodnocení a výběr projektů – lhůty Fáze Lhůta Hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí do 10 pracovních dní od uzávěrky příjmu žádostí Odvolání do 15 kalendářních dní od obdržení výsledku Věcné hodnocení do 20 pracovních dní od provedení hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí Schválení programovým výborem do 7 pracovních dní od dokončení věcného hodnocení Vyjádření programového výboru k odvolání do 30 pracovních dní od doručení žádosti o přezkum Konečný termín registrace na RO SZIF 29. 6. 2018

Užitečné odkazy Výzva MAS včetně příloh http://www.mascmp.cz/prv-1/ SZIF, Portál farmáře http://www.szif.cz/cs Podání žádosti přes Portál farmáře https://www.szif.cz/irj/portal/pf/pf-zadost-prv Zadávání veřejných zakázek https://www.szif.cz/cs/prv2014-verejne-zakazky Publicita projektu https://www.szif.cz/cs/prv2014-pravidla

Doporučení na závěr!!! nenechávejte, prosím, podání žádosti na poslední den konzultujte s námi, jsme tu pro Vás Volejte, pište, mailujte

Děkujeme za pozornost www.mascmp.cz Marta Vencovská E-mail, tel.: marta.vencovska@mascmp.cz, 608 640 399 Ing. Vojtěch Rosický E-mail, tel.: vojtech.rosicky@mascmp.cz, 777 032 151 www.mascmp.cz