PODPORA TALENTOVANÝCH ŽÁKŮ GYMNÁZIA OSTRAVA-ZÁBŘEH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov Modelářsko-robotický a CAD/CAM kroužek PROJEKT OPVK - PODPORA TECHNICKÉHO A PŘÍRODOVĚDNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Advertisements

VOLYNĚ a FAIR TRADE SŠ a JŠ – 1. Fairtradová škola Volyně - 3. Fairtradové město.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Obchodní akademie a VOŠ Valašské Meziříčí Středoškolské studium – OA, VSČ, IT Vyšší odborná škola – IT v podnikové praxi Bakalářské studium – denní i distanční.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Jaká je CHEMIE na naší škole ?. to není, ale P – praktická V – vědomostní A – atraktivní.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Česko-německý fond budoucnosti Jihlava, PhDr. Tomáš Jelínek, Ph.D. ředitel.
1 Strojírenská 657/6, Žďár nad Sázavou 1. 2 Mobilita do Francie „země galského kohouta“  konference na krajském úřadě k zahájení projektu  prohlídka.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
IX. Krajská konference k primární prevenci rizikového chování Prima třída PRIMA Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Mgr. Zdeněk Hrnčiřík.
Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu (JCMM)
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Chcete se něco dozvědět o naší škole? Potom …VstupteVstupte.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
Projekt střední školy stavební Jihlava Partneři: Vysočina Education Romsdal Videregående skole Godalen Videregående skole.
Velké Meziříčí, 22. – 25. srpna 016. Omluva Informace k programu Oznámení o semináři Předseminární brožura Exkurze, společenský večer Prodej knihy Fyzika.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
„Propojení teoretické a praktické přípravy budoucích pedagogických pracovníků na UP“ KULATÝ STŮL K PEDAGOGICKÝM PRAXÍM Přírodovědecká fakulta.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Projekt „Diagnostika stavu znalostí a dovedností žáků v česko–slovenské příhraniční oblasti se zaměřením na jejich rozvoj“ Fyzika pro 3. stupeň Autor:
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
PLATFORMA PRO INFRASTRUKTURU SŠ A VOŠ
Setkání zástupců 1. ročníků
Podnikavost a podnikání na OA Ostrava-Mariánské Hory
Ing. Kateřina Lichtenberková
Podpora talentovaných žáků na gymnáziu s technickým zaměřením
Platformy projektu KAP LK
Školy jako centra celoživotního učení KAP MSK
Technické vzdělávání, vyučovací prostředky, technická muzea.
Rozvoj lidských zdrojů, celoživotní vzdělávání a zaměstnanost
Zlepšení metodologických kompetencí učitelů anglického jazyka
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání
Cíle projektu Zkvalitnění spolupráce Jihočeské univerzity se středními školami při výuce přírodovědných a technických oborů. Zkvalitnění komunikace a spolupráce.
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
Řemesla Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel
Program celoživotního učení Comenius
Skupina ČEZ PEDAGOGŮM A STUDENTŮM
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice
Implementace krajského akčního plánu Ing. Tereza Balousová, MBA
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Talentcentrum – rozvíjíme talentované žáky SŠ a ZŠ společně
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Systematická podpora technických talentů
Ekologie a životní prostředí
Dějepisné soutěže pro SŠ
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Aktuální informace o projektu IKAP
Ing. Alice Hříbalová - VP
Spolupráce s rodiči a komunitou
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Přijímací řízení pro školní rok 2019/20
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
reg. číslo projektu: ​ CZ /0.0/0.0/17_052/
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
SITUACE NA TRHU PRÁCE JIŘÍ KOLÁŘ,
Ekologie a životní prostředí
Vztah k životnímu prostředí
Podpora polytechnického vzdělávání
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

PODPORA TALENTOVANÝCH ŽÁKŮ GYMNÁZIA OSTRAVA-ZÁBŘEH Gymnázium, Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a, přísp. org.

CÍL PROJEKTU Podpora talentovaných žáků, kteří vynikají v přírodních a technických vědách systematická práce žáků na projektech, vědeckých pracích a v zájmových kroužcích (astronomie, robotechnika, programování) spolupráce žáků s vysokými školami aktivní zájem o prohloubení znalostí formou besed, exkurzí, konzultací s odborníky, zahraničních stáží příprava na soutěže republikového a mezinárodního charakteru

AKTIVITY ŽÁKŮ SOUTĚŽE V OBLASTI PŘÍRODNÍCH A TECHNICKÝCH VĚD Matematická olympiáda Fyzikální olympiáda Astronomická olympiáda Chemická olympiáda Biologická olympiáda Zeměpisná olympiáda Logická olympiáda Náboj Junior Fyzikální náboj Matematický náboj Fykosí fyziklání Fyziklání online Chemiklání Mladý zoolog Zlepši si techniku Vím proč Bobřík informatiky Soutěž v programování Soutěžní přehlídka studentských programů

NEJVĚTŠÍ ÚSPĚCHY ŽÁKŮ Daniel CHRENKO tercie Radomír MIELEC kvarta 1. místo v okresním kole Soutěže v programování 1. místo v krajské přehlídce studentských programů úspěšný řešitel okresního kola matematické olympiády Radomír MIELEC kvarta úspěšný řešitel Mezinárodní Astronomické olympiády 2017 úspěšný řešitel krajského kola matematické, fyzikální, astronomické a chemické olympiády Zdeněk LEGERSKÝ kvinta 1. místo v oblastním kole mezinárodní soutěže Fyzikální náboj úspěšný řešitel matematické a chemické olympiády SOČ v oblasti aditivní technologie 3D tisku Lucie KUNČAROVÁ sexta úspěšná řešitelka krajského kola fyzikální a chemické olympiády

AKTIVITY ŽÁKŮ ÚČAST NA AKCÍCH PROHLUBUJÍCÍCH ZÁJEM ŽÁKŮ V OBLASTI PŘÍRODNÍCH A TECHNICKÝCH VĚD seminář Masteclasses, FJFI ČVUT Praha seminář Týden vědy na jaderce, FJFI ČVUT Praha seminář a exkurze Den lékařským fyzikem, ČVUT Praha přednášky a exkurze Jeden den s fyzikou, MFF UK Praha letní studentská konference TCN, FJFI ČVUT Praha přednášky Olomoucký fyzikální kaleidoskop, PřF UP Olomouc matematicko-fyzikální soustředění, zimní a letní školy matematiky a fyziky seminář Žena ve vědě, k mezinárodnímu dni vědkyň, FJFI ČVUT Praha přednášky a workshopy vedené zaměstnanci IT firem a odborníky z FEI VŠB-TU konference kosmonautiky Kosmos News Party, Česká astronomická společnost

AKTIVITY ŽÁKŮ POPULARIZACE PŘÍRODNÍCH VĚD tvorba výukových videomateriálů v rámci popularizace přírodních a technických věd ROBOTECHNIKA rozvoj dovedností žáků v oblasti programátorství a robotechniky STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST Výuka SolidWorksu na SŠ se zaměřením na aditivní výrobu modelů 3D tiskem Měření dávky na zářiči Gammacellu 220 pomocí Frickeho dozimetru Pozorování proměnných hvězd JAZYKOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ jazykové kurzy a certifikáty pro některé účastníky projektu

PRAKTICKÝ DOPAD Aktivity projektu vedly k udržení zájmu žáků o přírodní a technické vědy a umožnily jim pokračovat v systematické práci při rozvoji jejich talentu. Žáci získali nové poznatky a zkušenosti, které zužitkovali v přehlídkách a soutěžích. Žáci se seznámili s praktickými aplikacemi poznatků přírodních věd v reálném životě.

Děkuji za pozornost.