Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Trh s TV reklamou a nové TV stanice Červen • Propad sledovanosti zastaven, Sledovanost TV.
Advertisements

Efektivita a budoucnost zemského pokrytí digitálním televizním vysíláním Konference DIGImedia Praha 12. června 2008 Kamil Levinský ředitel úseku pro transformaci.
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice …příležitost pro všechny ICT Unie Sdružení pro informační technologie a telekomunikace Svatoslav Novák.
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
Radiokomunikační sítě – RKS (referát)
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
Skylink slaví první milión zákazníků Praha
USB porty a jejich využití
Obecná problematika chytrých sítí a chytrých měření
SET-TOP-BOX jeden pojem, mnoho podob Jan Kálal redaktor DigiZone.cz 31. říjen 2006.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
KONEČNĚ SPOLU podzim Aktivní karty ČR + SR dosaženo ČR SR = aktivních karet.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Přednosti a úskalí IPTV Jiří Peterka IPTV over ….. STB IPTV set-top box IPTV Internet xDSL nebo FTTx IPTV over xDSL (ADSL, ADSL2+) over FTTX.
Elektrotechnika Přenosová technika
TELEVIZE PUBLIC Prezentace televize, sledovanost, kontakty Květen 2010.
Chytré sítě Smart grids.
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Přenosová technika Přijímače pro digitální televizní vysílání EL31 Ing. Ludmila Nevařilová.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Mobilní televize ve službách veřejného zájmu Jiří Hašek, Senior manažer řízení kategorie obsahu Jaroslav Chaloupka, Manažer kategorie zodpovědný za Televizi.
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
Tato prezentace byla vytvořena
Digitalizaci se neubráníme, ale kde je psáno, že to musí být zrovna DVB-T? DIGImedia 2007 Kavčí hory 17. května 2007.
Rozvíjíme DVB-T2 a HDTV v ČR
POTENCIÁL ČR Z HLEDISKA POSKYTOVÁNÍ PpS ZZ30
Mgr. Jiří Janeček Senát PČR Osvěta zvenčí ? Schopný autor tvoří, neschopný poučuje George Bernard Show.
Dopady obchodování s povolenkami CO 2 na průmyslovou energetiku Ing. Bohuslav Bernátek Jarní konference AEM Poděbrady 22. –
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
Nasazení DVB-T2 ve Spojeném království Mike Brooks Květen 2010 ředitel technického rozvoje (DVB) divize pozemního vysílání.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Aktuální trendy na trhu televizních přístrojů
Cíle přednášky Vymezení trhu z pohledu zákazníků a jejich poptávky
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
Bezpečnost z pohledu provozovatele přenosové soustavy Ing. Vladimír Tošovský.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
‹datum a čas›‹zápatí›Snímek ‹#› Digitální televizní multiplex 4 Telefónica O2 Czech republic, a.s. Prezentátor
BUDOUCNOST ČESKÉ ENERGETIKY V EVROPĚ
Chytré sítě Smart grids.
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
Inf Analogová a digitální televize. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace, obsahující test znalostí o televizním digitálním vysílání. Na devíti snímcích rozebírá základní problematiku systému.
Masová komunikace 2 PhDr. Hana Slámová,Ph.D.. * Odbor médií a audiovize MK ČR * audiovize/default.htm
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_15_televize TEMA:Multimédia a grafika.
Budoucnost DTT: DVB-T2 a konkurence RNDr. Radim Pařízek
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Otevřené trhy v elektroenergetice a jejich nepřátelé
Internet věcí (IoT) v síti SIGFOX
Co dokážeme připravit pro HbbTV v ČR?
Geometrický formát fotografie
Webové portály LDS/MDS
Německý start DVB-T2 Ivo Ferkl Strana
Role ČT v rozvoji DTT.
Prezentace výzkumu Zbiroh 2018
Otevřená data v České republice
Přehled televizorů vybavených technologií podporující DVB-T2 H
Mediální reflexe 2018 Ministerstvo kultury.
Transkript prezentace:

Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele Libor bauer 14.14.1016 1

Hlavní přínosy a možná rizika přechodu zemského vysílání na standard DVB-T2

Širší programová nabídka Vyšší obrazová kvalita aktuální nabíky Možné směry vývoje Širší programová nabídka Vyšší obrazová kvalita aktuální nabíky v □ 4 aktuální + 2 nové (přechodové) DVB-T2 multiplexy □ Zvýšený datový tok vs. Vysoké rozlišení Možný potenciál pro rozšíření bezplatné nabídky televizních programů při zachování současné kvality signálu Nové rozšiřující služby – OTT / VOD Full HD rozlišení konečně základním standartem Maximalizace využítí současně dostupných technologií – UHD/4K OTT/VOD služby jsou samozřejmostí □ Ekvivalentně široká nabídka satelitního vysílání □ Dostatečné množství obsahu ve vysoké obrazové kvalitě Rozšíření TV kanálů včetně placeného obsahu Je možné toto realizovat v podmínkách českého trhu? Lze novým multiplexem distrubovat zahraniční kanály? Obsah existuje a DVB-T2 je impulzem pro jeho využití Nové trendy v lokální, ne jen televizní tvorbě

Co potřebuje znát spotřebitel? Co potřebují znát výrobci? Předpoklady pro přechod Co potřebuje znát spotřebitel? Co potřebují znát výrobci? v □ Jednoznačné seznámení s výhodami standardu DVB-T2 □ Jasně daný a včas definovaný kalendář přechodu na standard DVB-T2 □ Dostatečně v předstihu definovaný standard vysílání - HEVC /H.265 ? □ Dostatek informací ohledně přechodu □ Definovaná rizika spojená s přechodem – zejména s ohledem na dříve zakoupené spotřebiče □ Dostatečně v předstihu definovaný standard vysílání - HEVC /H.265 ? □ Jasně daný a včas definovaný kalendář přechodu na standartd DVB-T2 □ Zapojení do národní informační kampaně, zejména s ohledem na kompatibilitu nabízených zařízení □ Možnost národní/nadnárodní certifikace v současnosti i v budoucnosti nabízenách televizorů a dalších spotřebičů □ Maximum informací od provozovatelů vysílání (veřejnoprávní a komerční TV)

Celkový přínosy přechodu na DVB-T2 Hlavní potenciály a výhody Celkový přínosy přechodu na DVB-T2 v □ Rozšíření nabídky TV programů a zvýšení jejich obrazové kvality až pro 60% populace – celoplošné pokrytí □ Nové televizory umožní spotřebitelům využít další služby – VOD/OTT □ Vysoké rozlišení se stane dostupné širokému spektru spotřebitelů □ Nepřímý vliv LTE připojení na maximální využití SMART TV □ Při průměrné obměně televizizorů v ČR je přechod na DVBT-T2 impulsem, který může nepřímo snížit spotřebu elektrické energie – A+ energetická třída nových televizorů není výjimkou

Děkuji za pozornost