Digitální učební materiál

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fish ‘n’ chips VY_32_INOVACE_3B7 G ymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Věra Dundálková.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_435_Počitatelnost podstatných jmen AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady39Číslo DUM.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Ing. Petra Andrlová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Austria Country and food. Typical food schnitzel Stew.
Název projektu: Digitalizace výuky oboru Kosmetické službyČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Soukromá střední odborná škola Břeclav, s.r.o.,
Past simple x present perfect VY_32_INOVACE_02-60 Ro č ník: 8. Vzd ě lávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzd ě lávací obor: Anglický jazyk Tematický.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_15_Human_body.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ7 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětANJ Tematický.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ27 Název školySPŠ a.
Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ12 Název školy SPŠ a.
Název projektu: Digitalizace výuky oboru Kosmetické službyČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Soukromá střední odborná škola Břeclav, s.r.o.,
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_AJ.7.A+B.08_countable_and_uncountable_nouns Název: Countable and.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní škola Název školyStřední hotelová škola, s.r.o., Floriánské nám. 350, Kladno PředmětKonverzace.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_20_First_aid.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní škola Název školyStřední hotelová škola, s.r.o., Floriánské nám. 350, Kladno PředmětAnglický.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní škola Název školyStřední hotelová škola, s.r.o., Floriánské nám. 350, Kladno PředmětAnglický.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Markéta Březinová NÁZEV: VY_32_INOVACE_AJ_13_FOOD AND DRINKS.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ22 Název školySPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní škola Název školyStřední hotelová škola, s.r.o., Floriánské nám. 350, Kladno PředmětAnglický.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Prodáváme obuv I. PIKTOGRAMY.
Digitální učební materiál
The enviroment and its protection
Digitální učební materiál
Střední hotelová škola, s.r.o. Floriánské náměstí 350, Kladno
LÍVANCE pancakes.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka
VY_32_Inovace_ Will x Going to Project 3
Cooking and restaurants
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_20
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk-anglický jazyk DUM 08
Ošetřování textilních výrobků
Prepositions of place Škola
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Daily routines VY_22_INOVACE_01_08
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Téma hodiny: UK Holidays - Christmas Předmět: English language
Digitální učební materiál
Název projektu: Digitalizace výuky oboru Kosmetické služby
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_20_25_Cooking
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Autor: Miroslava Sedlmajerová
Digitální učební materiál
FRIED CARP.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická Česká Třebová
Digital Photography Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
The Czech Republic.
Transkript prezentace:

Digitální učební materiál Střední hotelová škola, s.r.o. Floriánské náměstí 350, 272 01 Kladno Mgr. Dalibor Bartoš Digitální učební materiál   Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0112 Název projektu Moderní škola Název školy Střední hotelová škola, s.r.o., Floriánské nám. 350, Kladno Předmět Anglický jazyk Tematický okruh Specifika národních kuchyní Téma Christmas Pudding Ročník 2. Jméno autora Mgr. Dalibor Bartoš Datum tvorby 5. 1. 2013 Anotace Student se seznámí s pracovním postupem při výrobě tradičního anglického vánočního dezertu.

Recipe Christmas Pudding

Ingredients 8 oz currants 4 oz sultanas 4 oz raisins Mgr. Dalibor Bartoš Ingredients 8 oz currants 4 oz sultanas 4 oz raisins 4 oz chopped candied peel 1 oz skinned & chopped almonds 4 oz wholewheat flour 1/2 ts salt

IngredienTs 1/2 ts grated nutmeg 1/2 ts ground ginger Mgr. Dalibor Bartoš IngredienTs 1/2 ts grated nutmeg 1/2 ts ground ginger 1 1/2 ts mixed spice 8 oz brown sugar 4 oz wholewheat breadcrumbs 8 oz vegetable suet 1 ea lemon, juice and rind 1 tb molasses 5 tb water and rum mixed

Mgr. Dalibor Bartoš Instructions Grease a 2 pint pudding basin & use a large saucepan to hold the basin. Wash currants, sultanas & raisins in warm water & pat dry. Put fruit in large bowl with candied peel & almonds.

Mgr. Dalibor Bartoš Instructions Sift flour, salt & spices into bowl & add sugar, breadcrumbs & suet. Mix well then stir in lemon juice, rind & molasses with enough of the water & rum mixture to make a soft mixture. Turn into the basin, cover with waxed paper & aluminum foil & put basin into pot

Mgr. Dalibor Bartoš Instructions Pour enough water into the pot to reach halfway up the side of the basin. Bring to a boil, cover saucepan & let pudding steam gently for 4 hours, watching the water level & topping up with boiling water if necessary.

Mgr. Dalibor Bartoš Instructions When cooked, cool the pudding & store in a cool dry place for up to 2 months. Before serving, steam pudding again for 3 hours. Turn out onto a serving platter & flame with brandy if you desire.

Picture of Christmas pudding Mgr. Dalibor Bartoš Picture of Christmas pudding

How to make it - video (click on the picture) Mgr. Dalibor Bartoš How to make it - video (click on the picture)

Mgr. Dalibor Bartoš Použité zdroje LINGUIST, Musical. Wikipedia [online]. [cit. 10.1.2013]. Dostupný na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Christmas_pudding.JPG RIGOTT, Matt. Wikipedia [online]. [cit. 10.1.2013]. Dostupný na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Christmas-pudding-flames.jpg VÍT, Marek. Traditional Christmas Pudding [online]. [cit. 10.1.2013]. Dostupný na WWW: http://www.helpforenglish.cz/article/2006121906-recipe-traditional-christmas-pudding