NĚMECKO, RAKOUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_05

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Německo Jarmila Kovářová. Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357.
Advertisements

Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Česká republika 5. ročník
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Rakouská republika- alpská země Vlastivěda – 5. ročník
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO
Německo 23. listopadu 2005.
Spolková republika Německo Vlastivěda – 5. ročník
Státy střední Evropy Opakování.
Rakousko skládá se z 9 spolkových zemí
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK N ě mecko.
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
Údaje n Hlavní město:Berlín n Rozloha: ,9 km² n Nejvyšší bod:Zugspitze(2962 m) n Časové pásmo:+1.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Německo Aneta Bohdálková.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
Německo je hospodářsky a politicky předním státem Evropy.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
Česká republika.
Republika Rakouska.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
NĚMECKO RAKOUSKO ŠVÝCARSKO
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
Německo.
STŘEDNÍ EVROPA.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_22_SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO.
VY_32_INOVACE_Fi_III_24 Název Státní poznávací značky motorových vozidel evropských zemí Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_23_Hranice, sousední.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Německo. Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_NJ.9.A.05_deutschland Datum : Ročník :
Guten Tag - dobrý den Auf Wiedersehen – na shledanou Danke - děkuji Bitte - prosím.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
Sousední státy ČR Vlastivěda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
VY_12_INOVACE_Rů_II_07 Severní Čechy Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_23_VLASTIVĚDA
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
AUTOR: Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_31_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
Čtěte pozorně, ať vám nic neunikne!
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Baltské státy VY_12_INOVACE_Rů_II_01
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Rakousko Vlastivěda – 5. ročník
EVROPA STŘEDNÍ EVROPA – NĚMECKO, RAKOUSKO, ŠVÝCARSKO, LICHTENŠTEJNSKO
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_VLASTIVĚDA
Opakování I.- sousední státy ČR Česká republika jako součást Evropy
RUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_2 Název projektu: OP VK
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Česká republika jako součást Evropy
NĚMECKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Střední Evropa.
VY_32_INOVACE_153_Německo
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Spolková republika Německo
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
100 LET REPUBLIKY Výukový materiál.
Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko
Střední Čechy VY_12_INOVACE_Rů_II_11
Transkript prezentace:

NĚMECKO, RAKOUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_05 Název projektu: OP VK 1.4.72038519 Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.2952 OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Pavel Růžička

NĚMECKO Hlavní město je Berlín. Počet obyvatel: 82 000 000 Vyspělý a mocný stát – v současné době je nejvyspělejší v Evropě. Vyniká průmyslem i zemědělskou výrobou. Mnoho světových firem pochází právě z Německa (Mercedes, Audi, Mercedes, Siemens, Bosch, Volswagen, E-ON, Allianz…)

NĚMECKO Německo je rozděleno na 16 spolkových zemí – podobně jako ČR (Bavorsko, Sasko, Braniborsko, Hesensko…). Největší řekou Německa je Rýn. Nejvyšší horou je Zugspitze. Německo vychovalo mnoho významných osobností (J. S. Bach, L. van Beethowen, A. Einstein, bratři Grimmové, J. V. Goethe. Žije tu velká turecká menšina (přes 3 miliony).

Historie Německa Německo bylo rozděleno do několika království, vévodství, knížectví atd. Státy se spojily až v roce 1871 a bylo vyhlášeno Německé císařství. V 1. světové válce se Německo přidává na stranu Rakouska-Uherska. Německo válku prohrává = krize, bída, nezaměstnanost, chybí mladí muži, kteří padli ve válce.

2. světová válka V roce 1933 se dostává k moci Adolf Hitler. Slíbí Německu, že jej vrátí mezi světovou elitu. Lidé mu bezmezně věří. Hitler se začíná připravovat na válku. 1. 9. 1939 napadlo Německo Polsko a začíná válka, kterou nakonec Němci v roce 1945 prohrají. Německo je po válce rozděleno na dva státy. Nyní je to jediný a demokratický stát.

RAKOUSKO Hlavní město je Vídeň. Počet obyvatel: 7, 5 milionu. Významné cestovním ruchem a lyžováním – pohoří Alpy. Do roku 1918 byla naše republika součástí velké říše Rakouska-Uherska. V Rakousku je krásná příroda, zemědělství, velké pastviny (krávy, ovce), průmysl (ekologie). Vyspělý stát, hudba (W. A. Mozart).

Datum vytvoření: 15. 12. 2011 Ročník, pro který je materiál určen: 5. Předmět: Vlastivěda Anotace: po ověření tohoto učebního materiálu poznají žáci blíže naše dva sousedy – Německo a Rakousko.