PROGRAM ROZVOJE VENKOVA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Skupina 1 Vize přestane být snem… KONCEPCE REVITALIZACE MĚSTA AŠ.
OSA I. Opatření OSY I  I.1.1 Modernizace zemědělských podniků  I.1.2 Investice do lesů  I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům.
Dotační tituly pro vinaře Svaz vinařů České republiky, Velké Bílovice.
LEADER V PRV Metodika pro tvorbu Fichí Černá v Pošumaví,
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 8. Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Veřejná podpora, podpora de minimis a dočasný rámec Seminář pro žadatele – výzva č. 36 GG pro oblast podpory 1.2 Praha, 22. března 2010 Ing. Ivana Projsová.
Havlovice. PRV PRV – 6 priorit:  1. Předávání znalostí a inovací v zem., lesnictví a venkovských oblastech (čl. 14)  2. Zvýšení.
Pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Školení pro žadatele – I. výzva 2012 MAS Podhůří Železných hor Kde: Klášterní 267, Chotěboř Kdy: , od hod.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | Jan Ernest ČESKÝ PRŮMYSL V ROCE 2013 Tisková konference, 6. listopad 2013, Praha.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Programový rámec Integrovaný regionální operační program (IROP)
PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Seminář k výzvě MAS Fiche Podnikání a cestovní ruch Fiche Zemědělství
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
Členská schůze MAS Nepomuk,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Kvalita služeb ve venkovské turistice a agroturistice
Agroturistika a podnikání na venkově
Fiche 2 - Nezemědělská produkce
Programu rozvoje venkova na období 2014 – 2020
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regionální konference Venkov 2018
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
„Budujeme region se společnou budoucností“
Přehled preferenčních kritérií
Schůzka pracovní skupiny v rámci CLLD
3. výzva MAS Moravská cesta Program rozvoje venkova Seminář pro žadatele , Náklo.
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Průmysl možnosti podpory
Program rozvoje venkova
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
F5 – Neproduktivní investice v lesích
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Místní poplatek z ubytovací kapacity
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální podnikání Sociální firma.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Téma „Zdroje dat o cizincích v ČR“
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. PRV 1 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje na období 2014 – 2020 Místní akční skupina Mezi Úpou a Metují ČESKÁ SKALICE, EVROPSKÝ.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 3 - Zemědělská produkce
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Fiche 3 - Rozvoj nezemědělského podnikání Článek 19, odstavec 1., písmeno b) Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností

Oblasti podpory investice do vybraných nezemědělských činností dle Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE): C Zpracovatelský průmysl F Stavebnictví G Velkoobchod a maloobchod; opravy a údržba motorových vozidel I Ubytování, stravování a pohostinství - pouze ve vazbě na venkovskou turistiku J Informační a komunikační činnosti M Profesní, vědecké a technické činnosti N 79 Činnosti cestovních kanceláří a agentur a ostatní rezervační služby N 81 Činnosti související se stavbami a úpravou krajiny N 82.1 Administrativní a kancelářské činnosti N 82.3 Pořádání konferencí a hospodářských výstav N 82.92 Balicí činnosti P 85.59 Ostatní vzdělávání j. n. R 93 Sportovní, zábavní a rekreační činnosti - pouze ve vazbě na venkovskou turistiku S 95 Opravy počítačů a výrobků pro osobní potřebu a převážně pro domácnost S 96 Poskytování ostatních osobních služeb

Oprávnění žadatelé Podnikatelské subjekty (FO a PO) - mikropodniky a malé podniky ve venkovských oblastech, jakož i zemědělci

Výše dotace 25 % pro velké podniky (pouze zemědělci) 35 % pro střední podniky (pouze zemědělci) 45 % pro malé podniky Podpora dvou režimech - si žadatel může zvolit: Režim blokové výjimky Režim de minimis

Další podmínky dotaci nemůže žádat žadatel, který v posledních dvou letech před podáním ŽoD na MAS ukončil stejnou nebo podobnou činnost Dotaci nelze poskytnout na: nákup zemědělských a lesnických strojů (tj. strojů označených kategorií T) Žadatel musí dodržet kategorii podniku (malý, střední), kterou deklaroval při podání ŽoD na MAS, i ke dni podpisu Dohody ubytovací zařízení - kapacita nejméně 6 lůžek, maximálně však 40 lůžek.

Další podmínky Ubytování – pokud se vybírají místní poplatky z cestovního ruchu, žadatel se přihlásí k poplatkové povinnosti u příslušné obce Stavební výdaje – pouze na objektech ve vlastnictví, spoluvlastnictví s min. 50% podílem nebo věcným břemenem. V případě umístění strojů, technologií nebo vybavení, je možná realizaci i v pronajatých prostorách.

Preferenční kritéria Počet vytvořených pracovních míst v rámci projektu Vytvoření prac. místa v rozsahu 2,0 a více úvazku 40 bodů Vytvoření prac. místa v rozsahu 1,0 až 1,9 úvazku 20 bodů Nezaměstnanost v místě realizace projektu více než 10% v území obce s pověřeným OÚ 10 bodů

Preferenční kritéria Výše celkových způsobilých výdajů na projekt do 1.000.000,- Kč včetně 20 bodů od 1.000.001 Kč do 2.000.000,- Kč včetně 10 bodů Podpora začínajících podnikatelů Žadatel podniká maximálně 2 roky 5 bodů

Preferenční kritéria Podpora mikropodniků Žadatelem je mikropodnik 10 bodů Udržitelnost projektového záměru - projekt je zaměřen na vybrané činnosti dle CZ-NACE Oblasti činnosti dle CZ-NACE - C, F, G, S 15 bodů

Minimální počet bodů za preferenční kritéria