Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Co se má bourat? Areál nemocnice Bruntál – demolice objektů.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
1. PCP (pre-commercial procurement) Zkušenosti s PCP v České republice Pavel Slípek.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Ing. Michaela Stříbrná.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR Seminář „Zdravotně postižení - příspěvek na péči. Jak dál?“ Poslanecká sněmovna parlamentu ČR.
Hlavní město Praha Protidrogová politika hl. m. Prahy Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA TURNOVA Výstupy z roku 2012.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Jihlava 25. listopadu 2014.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Krajská konference primární prevence rizikového chování 2. ročník Liberec, 31. března 2016.
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
HOSPICOVÁ A PALIATIVNÍ PÉČE v Libereckém kraji CESTA K VÝSTAVBĚ KAMENNÉHO HOSPICE.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 Ing. Michaela Stříbrná.
Dotační programy Ústeckého kraje
Dokument KAP MSK - obsah
ProŽeny Třebíčské centrum o.s..
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Závěrečná konference Zlín,
Ing. Aneta Hornychová Vedoucí realizačního týmu
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Základní informace o poskytovateli
DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Setkání s hlavními a vedoucími krajskými metodiky zapojených v projektu KIPR Praha NÚV
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Ing. Stanislava Správková
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
Diakonie ČCE – hospic CITADELA
Setkání PZS v oblasti paliativní péče
Josef Bernard, Renata Mikešová
Dobrovolnická činnost ADRA se seniory a pro seniory
Život bez střeva , Praha.
Aktuální informace z Evropských strukturálních a investičních fondů
Centrum J. J. Pestalozziho, o. p. s.
Transkript prezentace:

Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji 2008-2012

2008-2012 Nastavení priorit politiky krajské reprezentace Zahájení konstruktivní diskuze na téma PP napříč všech politických stran zastoupených v ZK LK Zpracován návrh koncepce paliativní péče

Co přinesla koncepce Podporu aktivit pro zvýšení povědomí laické veřejnosti významu paliativní péče (podpořeny benefiční koncerty) Podpora vzniku domácí paliativní péče - první registrovaná sociální služba, zajišťující hospicovou péči v terénu říjen 2009 (poskytnuta finanční podpora na zahájení provozu z rozpočtu kraje) Výstupy koncepce :

- podpora vzniku rodinných pokojů Krajské nemocnici Liberec, a.s. Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. Nemocnice s poliklinikou Semily Panochova nemocnice Turnov s.r.o.

G 27 G 27 - Grantový program podpory paliativní a Nastavení systému financování provozu služeb paliativní péče G 27 - Grantový program podpory paliativní a hospicové péče zřízen od roku 2010 rozděluje částku 1,4 mil. Kč neinvestiční dotace na financování provozu služeb sociálních a zdravotních souvisejících s poskytováním paliativní a hospicové péče

souhlas s výstavbou kamenného hospice Kde by měl objekt stát ? V centru Libereckého kraje vhodné lokality Liberec x Jablonec nad N.

Mapování vhodných lokalit Hledání vhodných pozemků k výstavbě ve vlastnictví kraje. V roce 2010 obdržel kraj bezplatným převodem pozemky od Města Jablonec n. N. – následně byla zjištěna nevhodnost pozemků pro výstavbu. V roce 2011 Statutárního města Liberec nabídlo budovu bývalého dětského domova „U Sirotčince“ v centru města – pro potřeby vybudování hospice nejvhodnější varianta.

Další aktivity Spolupořádání Celorepublikové konference paliativní a hospicové péče v Liberci za účasti cca 400 účastníků. Podepsání smlouvy o spolupráci s o.p.s Hospicové péče sv. Zdislavy. Seznámení s činností kamenných hospiců v republice za účelem získání zkušeností spojených s výstavbou a následně provozem – Hospic Chrudim a Hospic v Červeném Kostelci. Vyhlášení veřejné sbírky „HOSPIC v Libereckém kraji“.

co přinese rok 2012 Podpora stávajících aktivit – G 27 Zahájení stavebně technických prací spojených s výstavbou hospice (7,2.mil Kč). Ve II. polovině 2012 budeme znát skutečnou výši nákladů na rekonstrukci a následně bude možné zahájit samotnou přestavbu

Děkuji za pozornost.