CHKO Pálava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_08_Moravskoslezský.
Advertisements

Autorem podkladu materiálu je Monika Dudová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Povrch dnešní krajiny povrch ČR je pestrý – střídají se roviny, pánve, kotliny a vysočiny nejvyšší pohoří se rozkládají při státní hranici.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:ČESKÝ JAZYK, ČLOVĚK A JEHO SVĚT Ročník:4. Tematický okruh:Zpracování informací, život předků na našem území Název učiva:LOVCI.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
PÁLAVA. Pálava je skutečným přírodním klenotem České republiky, chráněnou krajinnou oblastí byla vyhlášena v roce CHKO Pálava leží v nejteplejší.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_09_ZEMĚPIS Téma: Jihočeský kraj Ročník: 9. Číslo.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_ZEMĚPIS Téma: Liberecký kraj Ročník: 9. Číslo.
Chráněná území ČR Vypracoval Mgr. Pavel Daněk. Chráněná území Chráněná území jsou místa, kde jsou přírodní složky uchovávány v co nejpřirozenějším stavu.
RISKUJ ČESKÁ REPUBLIKA (fyzickogeografická část) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Zábranská. Dostupné z Metodického.
-Adriana Štosová 8.A ZÁKLADNÍ INFORMACE: Krajské město:České Budějovice Rozloha:10056 km 2 Počet obyvatel: – (r.2008) Hustota zalidnění:63.
Brno Jan Sehnal VI. tř. Hlavní nádraží  Je nejdůležitější osobní nádraží v Brně  Je postaveno ve slohu SECESE  Je kulturní.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Zvláště chráněná území ČR Číslo: EU DUM 6_15 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Pardubický kraj Jméno autora: Mgr.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_18_Jihomoravský kraj Téma:
Vodní dílo Nové Mlýny. Nové Mlýny jsou kaskáda tří vodních nádrží (Mušovská, Věstonická a Novomlýnská) na řece Dyji pod Pavlovskými vrchy v okolí se nachází.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_09_Jihočeský kraj, ZŠ praktická,
Vítejte v Jičíně!!!.
Česká republika Olomoucký kraj.
Královéhradecký kraj Rozloha:4759 km2 Počet obyvatel:
Rozmanitost reliéfu v ČR
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ŽDÁNICKÝ LES Vypracovala Blanka Všetulová 9.B.
Identifikátor materiálu: EU
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_15_22_POVRCH EVROPY.
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
VY_32_INOVACE_36_Jihoceske_rybniky Vlastivěda - 4.,5. ročník
Českomoravská subprovincie
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
6. Českomoravská soustava
Co je to NATURA 2000? NATURA 2000 je soustavou chráněných území evropského významu. Jejím prostřednictvím se chrání nejvzácnější a nejvíce ohrožené druhy.
Pravěké venuše Venuše jsou figurky převážně nahých žen se zdůrazněním některých pohlavních znaků. Nejde o ojedinělé výtvarné motivy, ale o projevy.
PRAVĚK U NÁS významná naleziště.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Czš Veselí nad Moravou Nikola Gajdoštíková 9.B
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Sopečná pohoří. Sopečná pohoří Sopečná pohoří- České středohoří Geomorfologický celek o rozloze 1265 km². Vznik v třetihorách sopečnou činností, za.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-16-Zlínský kraj-CHKO Bílé Karpaty.
ČESKÁ REPUBLIKA. ČESKÁ REPUBLIKA Rozloha… km2, počet obyvatel…10,2 mil., hlavní město…Praha Nejvyšší pohoří Nejvyšší vrchol Nejnižší místo Nejhlubší.
LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Bílé Karpaty Vypracovala Ivana Volhejnová 2017.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
LOVCI A SBĚRAČI V DOBĚ KAMENNÉ
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
KRAJINA VYSOKÝCH HOR. KRAJINA VYSOKÝCH HOR Ve vysokých horách mrzne a sníh zde padá po celý rok. Sněžná čára je hranice, nad níž v horách již sníh.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
Vodní plochy jako VKP z pohledu práva
Ochrana přírody a krajiny v ČR
Lednicko-valtický areál
Přírodní podmínky na území Slovácka
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Pálava a okolí Natálie Báňová, 4. A.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Kraj tradic, vína, zpěvu, … a mnoha dalších krás
Jihočeský kraj.
Vodní plochy na Slovácku
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Liberecký Kraj Ondřej sedlák.
Moravská Sahara Ratkovská Sabina 9.A.
Transkript prezentace:

CHKO Pálava

-leží blízko Mikulova jížně od Brna.

-chráněnou krajinnou oblastí byla vyhlášena v roce 1976 -chráněnou krajinnou oblastí byla vyhlášena v roce 1976. -leží v nejteplejší a nejsušší oblasti ČR a má téměř středomořský ráz. -rozloha je 83 km² a většina se nachází na hlavním hřebeni Pavlovských vrchů. -leží uprostřed prastaré kulturní krajiny jižní Moravy, která patří k nejdéle osídleným místům českých zemí.

-nejvyšší vrchol je Děvín (549 m. n. m -nejvyšší vrchol je Děvín (549 m.n.m.) jedná se o podlouhlý hřeben s dvěma vrcholy -Na vyšším je televizní vysílač, na nižším zřícenina hradu Děvičky

-mezi Valticemi a Mikulovem je největší rybník na Moravě Nesyt -jeden z Lednických rybníků -hloubka 5,5 m -využítí k chovu ryb -součástí národní přírodní rezervace

-mezi Dolními Věstonicemi a Pavlovem existovala pravěká tábořiště lovců mamutů -našli se mamutí kosti, pozůstatky ohnišť i soška Věstonické Venuše -nalezena 13.6.1925 -má nevyčíslitelnou hodnotu -vyrobena ze směsi vody, hlíny, vápence a kostí -stará asi 30 000 let

CHRÁNĚNÉ ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ Kobylka sága Hvozdík pálavský Šavěj etiopská Roháč obecný

Lužní lesy Nové mlýny Jeskyně na Turoldu

Jakub Klimeš 9.A. Zdroje: http://itras.cz/palava/ http://www.mikulov.cz/turistika/aktivni-pobyt/pesi-turistika/chko-palava http://www.mikulov.cz/turistika/aktivni-pobyt/pesi-turistika/chko-palava/