PROJEKT KNIHA Ateliér VDN DIFA JAMU v Brně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Od integrace k inkluzi Mgr. Jitka Topičová , Chomutov.
Advertisements

Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Organizační legitimita: aplikace institucionální teorie a teorie závislosti na zdrojích v rámci výzkumu NNO Magdaléna Šťovíčková SOS FHS UK, 2013/2014.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Učení ducha v praktickém životě. Učení ducha je praxe vlastních myšlenek, citů a činů Učení ducha znamená učit se správně utvářet své myšlenky a city.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Provázanost výsledků učení, vyučovacích a hodnoticích metod Zkušenosti ZČU Brno Praha.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Divadlo Klauniky uvádí Stranu mírného pokroku v mezích zákona tedy přírodního.
Mgr. Pavel Kasal ředitel Základní školy Rudná od r let zastupitel (místostarosta) města Mgr. Pavel Kasal ředitel Základní školy Rudná od r.1991.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Asistent pedagoga jako nástroj pro inkluzivní vzdělávání Mgr. Lucie Macků.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Principy tvůrčího psaní a dramatické výchovy v galerijních animacích a dalších doprovodných programech v muzeu umění. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky.
Základy veřejné politiky Kombinované studium Website kursu: Garant kursu a přednášející:
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
VI. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU 19 NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České.
ČASOVÝ HARMONOGRAM Montáž………………………………………………………………………………… – Oficiální zahájení + tisková konference……………………………… (Tisková.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Databáze © Mgr. Petr Loskot
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
PhDr. Markéta Sanalla Katedra ekonomie a veřejné správy
Ing. Kateřina Lichtenberková
Název učiva: BEDŘICH SMETANA
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NOVÉ TRENDY VPODOPŘE ZÁJMU O OBOR A NÁBOROVÉM PROCESU
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_inovace 7_07
VIKMA06 Rešeršní a studijně rozborová činnost
PREZENTACE K VĚDECKÉMU KOLOKVIU I, II, III
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Plánování ve školní tělesné výchově
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
Doporučený vzor individuální prezentace
Závěrečná konference Zlín,
Základní informace o poskytovateli
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Brno „Dítěti můžeme říci dvěma způsoby, co je slepý člověk. Můžeme mu říci, že slepý člověk je člověk, který nevidí. Nebo mu řekneme:“Zavři.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Základy medicínské propedeutiky pro speciální pedagogy v českém znakovém jazyce Bc. Daniela Tesaříková Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště.
jak budovat kulturu školy společně
5. Metody práce s dětmi Klasifikace metod Efektivita učení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
MŠ,ZŠ,SŠ pro sluchově postižené Valašské Meziříčí
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
vzdělávání dětí a žáků s odlišným mateřským jazykem
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Základní statistické pojmy
Kultura a problematika přístupnosti kulturního bohatství ve vzdělávání neslyšících žáků ZŠ Mgr. et MgA. Mariana Koutská katedra speciální pedagogiky, Pedagogická.
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Jsem senior na sedlčansku a mám zkušenosti. Zn. Chcete je využít?
Z oboru zdravotnictví David Zahumenský.
Úvod do korpusové lingvistiky 3
Předcházející pedagogická praxe a nadějná současnost
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Šablona 32 VY_32_INOVACE_03_22_JAN AMOS KOMENSKÝ
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

PROJEKT KNIHA Ateliér VDN DIFA JAMU v Brně

PROJEKT „KNIHA“   vznikl v ateliéru Výchovné dramatiky pro Neslyšících na DIFA JAMU v Brně primárně jako motivační program ke čtení s porozuměním u neslyšících dětí vychází z dlouhodobé zkušenosti, že je zásadní budovat a upevňovat vztah neslyšících dětí ke knihám od útlého dětství je realizován jako motivační představení, kde stěžejním scénografickým artefaktem je výtvarně zpracovaná kniha, která je pak využita v divadelní akci divadelní a výtvarné prvky činí knihu vizuálně přitažlivou Pomocí divadelní situace se obsahový problém lépe vysvětlí. Prožití situace vede k pochopení a porozumění. Příběh je zpracován tak, aby u dětí docházelo k upevňování a rozšiřování slovní zásoby. Nejdůležitější je však rozehrání situací, to vede k pochopení kontextů, které neslyšícím dětem v psaném textu většinou chybí..

Ateliér VDN (pedagogové – prof. Zoja Mikotová, PhDr Ateliér VDN (pedagogové – prof. Zoja Mikotová, PhDr. Veronika Broulíková, Mgr. Radka Kulichová MgA. Adéla Kratochvílová, tlumočník do znakového jazyka Mgr. Daniela Tesaříková, spolupracující Mgr. Marie Jirásková a studenti) v projektu „Kniha“ systematicky zpracovává nové podněty přímo z pedagogické praxe. Projekt „Kniha“ je realizován především ve školách pro sluchově postižené děti a mládež, ale zájem o takto zpracovaný literární příběh již přesáhl danou cílovou skupinu a uplatňuje se i v jiném kontextu a v jiném prostředí.

Konkrétní výstupy   MŠ a ZŠ pro sluchově postižené děti a mládež v České republice a na Slovensku Pohádky pro všechny - realizováno pro mentálně postižené děti, Brno - pro děti z přistěhovaleckých táborů, Brno Festival Mezi ploty - Praha-Bohnice, Brno-Černovice Všichni za jeden provázek(cyklus pohádek pro děti) - Husa na provázku, Brno Noc kejklířů - plenérová představení jako součást noci otevřených dveří ve všech brněnských divadlech – Zelný trh, Brno Muzejní noc - představení jako součást noci otevřených dveří ve všech muzeích města Brna, Palác šlechtičen, Brno Projekt „Kniha“ ve veřejných knihovnách -Mahenova knihovna Brno, Knihovna Havlíčkův Brod. Projekt „Kniha“ v organizacích pro sluchově postižené, Česká republika, Rakousko, Švédsko