Houby – opakování 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Říše: Houby Fungi Jiří Dokoupil, Oktáva.
Advertisements

Houby bez plodnic Mgr. Helena Roubalová
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: HOUBY VY_inovace_32_PR6_15
M1: LESNICKÁ BOTANIKA LIŠEJNÍKY
Heterotrofní výživa Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Heterotrofní výživa.
LIŠEJNÍKY Lišejníky jsou organismy složené. Jedná se o SYMBIÓZU houby a řasy. Houba poskytuje řase vodu a řasa houbě dává organické látky. Díky tomuto.
Lišejníky v lese.
BOTANIKA LIŠEJNÍKY.
Houby Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi a se základní stavbou hub stopkovýtrusných.
Třídy: Stopkovýtrusé houby Rzi a sněti Vřeckovýtrusé houby
říše: HOUBY (Fungi) mykologie
Výuková centra Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: RISKUJ VY_inovace_32_PR6_20
HOUBY a LIŠEJNÍKY.
HOUBY ŘÍŠE.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Procvičování-houby.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
HOUBY.
třída: Vřeckovýtrusé houby - vřeckaté
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu opakování předchozího tematického.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA SYSTÉM HUB I.
Houby (Fungi) I., opakování
Řasy zelené.
Stavba těla hub, rozmnožování
Houby.
Houby.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autor: Vít Lazecký Datum vytvoření: Téma: Určování hub bez plodnic
Houby (Fungi) II., opakování
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Autorem učebního materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
HOUBY.
Říše: HOUBY Fungi.
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Podříše: Vyšší rostliny
Význam hub. 1.) Cizopasné-parazitické Jsou původci nemocí Př. : hlízenka ovocná-způsobuje nemoc ovoce tzv. MONILIÓZU.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Bedřicha Hrozného, Lysá nad Labem, okres.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ HOUBY (Fungi) unikátní, samostatná říše organismů.
Obecná charakteristika, polypovci. NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_7A_11_TEMA.
RISKUJ přírodopis 6 vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_7A_10_TEMA Houbovci TÉMA.
Obecná charakteristika. NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_7A_02_TEMA.
Houby nemají chloroplasty neprobíhá fotosyntéza mají buněčnou stěnu zpevněnou chitinem (látka podobná celulóze, vyskytuje se u hub a členovců) tvoří samostatnou.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět Přírodopis.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_330_Říše houby Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola,
HOUBY Charakteristika známo přes druhů (odhad až 1,5 miliónů)
Lišejníky Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi a se základní stavbou lišejníků. Materiál.
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
HOUBY.
Slizovka.
Název prezentace (DUMu): Buňky
Houby a lišejníky.
AZ KVÍZ Houby, lišejníky, řasy
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
Houby – fungi 3 Houby vřeckovýtrusné.
Název Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Wernerová Název materiálu: VY_52_INOVACE_Pr.7.We.22_Mnohobunecne_organismy.
Lišejníky.
Chromista.
Rostliny.
HOUBY.
Řasy zelené.
KVASINKY, HOUBY, PLÍSNĚ.
. VY_32_INOVACE_04-30 Ročník: VI. ročník Vzdělávací oblast:
LIŠEJNÍKY.
VY_32_INOVACE_5/04_ČLOVĚK A PŘÍRODA
třída: Vřeckovýtrusé houby - vřeckaté
Transkript prezentace:

Houby – opakování 1

NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.1073 NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_7A_07_TEMA Houby – opakování 1 TÉMA SADY: Biologie pro 1. a 2. ročník ROČNÍK: 2. ročník a sexta DATUM VZNIKU: říjen 2012 AUTOR: Mgr. Iva Řezníčková

ANOTACE Materiál slouží k opakování tematického celku - houby. Žáci zapisují do vytištění křížovky správné pojmy podle odkrývajících se otázek. Spouštění otázek je automatické, lze použít enter pro vlastní rychlost. Na závěr mají žáci 1 minutu na doplnění chybějících údajů. Následují testové otázky, pouze jedna odpověď ze čtyřech možností je správná. Správná odpověď zčervená. Opakování je připraveno pro 2. ročník a sextu gymnaziálního vzdělávání.

Vyřešte tajenku 3. Nepravé houbové pletivo 8. Štětičkovec 5. Soužití houbových vláken s kořeny vyšších rostlin 4. Podhoubí 2. Nepohyblivý výtrus 9. Nepohlavní rozmnožování kvasinek 10. Splývání plazmy 7. Parazit, který může být příčinou strupovitosti jablek 6. Útvary, na kterých jsou stopečkaté výtrusy 1. Houbové vlákno

Máte 1 minutu na doplnění chybějících údajů Houbové vlákno Nepohyblivý výtrus Nepravé houbové pletivo Podhoubí Soužití houbových vláken s kořeny vyšších rostlin Útvar, na kterém jsou stopečkaté výtrusy Parazit, který může být příčinou strupovitosti jablek Štětičkovec Nepohlavní rozmnožování kvasinek Splývání plasmy

Správné řešení Tajenka: ANTERIDIUM – samčí pohlavní orgán vřeckovýtrusných hub

1. Které houby se využívají v potravinářském průmyslu? Penicillium notatum Penicillium camembertii Padlí jabloňové Lahvičkovka

2. Která houba se využívá ve farmaceutickém průmyslu? Kvasinka vinná Penicillium roquefortii Paličkovice nachová Prašná sněť pšeničná

3. Vyberte stopkovýtrusnou parazitickou houbu. Rez trávní Paličkovice nachová Plíseň hlavičková Kropidlák černý

4. Který výrok o lišejnících není pravdivý? Jsou autotrofní, řasová složka (fykobiont) je schopna fotosyntézy Jsou to půdotvorné organismy, příchytnými vlákny naleptávají skalnatý podklad Jsou schopny žít v různých prostředích, nejsou citlivé na znečištěné ovzduší Jsou potravou pro býložravce

5. Stopečkaté výtrusy na bazídiích vznikají: Jako konidie, odškrcováním Mitózou Meiózou Meiózou a mitózou