PORADA S PRACOVNÍKY OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ZA OBLAST ŠKOLSTVÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JEDNÁNÍ MONITOROVACÍ SKUPINY projektu Podpora procesů v soc. službách dne
Advertisements

Střední zdravotnická škola v Karviné. oslavila v roce let své existence vybudovala si tradici kvalitní odborné školy její brány již opustilo přes.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Analýza návštěvnosti moravských krajů, S DŮRAZEM na kraj ZLÍNSKÝ RNDr. Ivan Marek m-ARK Marketing a reklama s.r.o. → Statistiky máme rádi…
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH I 25. srpna 2011.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Program podpory inovačních podnikatelských inkubátorů.
PLATFORMA PRO INFRASTRUKTURU SŠ A VOŠ
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2017 / 2018
Informační a poradenské centrum ZČU
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období
Ing. Kateřina Lichtenberková
Technika má zlaté dno 2016.
Úřad práce České republiky
STÁŘÍ A VÝVOJ STÁRNUTÍ POPULACE V ČESKÉ REPUBLICE A JEJÍCH KRAJÍCH
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 01 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Obsah veřejných rozpočtů I
Elektronická bezpečnost v Kraji Vysočina

Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Řemesla Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Agroturistika a podnikání na venkově
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2018 / 2019
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Pracovní právo STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
PORADA S PRACOVNÍKY OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ZA OBLAST ŠKOLSTVÍ
Informace k přijímacímu řízení na střední školy
Elektronická bezpečnost v Kraji Vysočina
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková.
Propagace FZS TUL a jejich stávajících i nově akreditovaných oborů
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSTVÍ
Zpráva o činnosti Renata Schejbalová
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
Analýza potřeb v území Ing. Martin Kolář
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2019 / 2020
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Vybrané aktivity z naplňování krajského akčního plánu plzeňského kraje
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Počítač ve škole a MŠMT Mgr. Jaroslav Faltýn
Aktuální informace z Evropských strukturálních a investičních fondů
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 10. dubna 2018 I Liberec.
Transkript prezentace:

PORADA S PRACOVNÍKY OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ZA OBLAST ŠKOLSTVÍ

KONFERENCE SPOLEČNOST 4.0 A JEJÍ VLIV NA STŘEDNÍ ŠKOLSTVÍ Jakým způsobem se nadcházející společenské změny odrazí ve středním školství? Jaké obory na školách budou nejpotřebnější a jaké naopak ustoupí do pozadí? Jaké by měly být základní kompetence absolventů škol? Těmito otázkami se zabývali odborní lektoři konference „Společnost 4.0 a její vliv na střední školství“, která se uskutečnila 16. října 2017 v Techmania Science Center. Konference byla určena pro zástupce středních škol a další zástupce odborné veřejnosti z oblasti vzdělávání jako jsou hospodářské komory, vysoké školy, veřejná správa, zaměstnavatelé a další.

KONFERENCE SPOLEČNOST 4.0 A JEJÍ VLIV NA STŘEDNÍ ŠKOLSTVÍ Z příspěvků přednášejících vyplívá, že je nutné: celoživotní vzdělávání – dílčí kompetence – hluboká specializace rozšířit nabídku jiných forem vzdělávání dovybavit školy digitálními technologiemi a vysokorychlostním připojením k internetu otevřít vzdělávání novým metodám a způsobům učení prostřednictvím digitálních technologií zlepšit kompetence pedagogů a žáků v oblasti práce s informacemi a digitálními technologiemi rozvíjet informatické myšlení žáků změna kurikula (digitální gramotnost, informatické myšlení) u žáků rozvíjet podnikavost, kreativitu, iniciativu...

REVIZE RVP

ČŠI: NAPLŇOVÁNÍ KRITERIÍ ICT STANDARDU Kraj ZŠ malá ZŠ velká SŠ +VOŠ Praha 7,9 12,3 22,1 Středočeský 5,4 12,4 18,7 Jihočeský 6,4 6,2 19,4 Plzeňský 5,3 5,6 21,1 Karlovarský 4,5 1,6 10,5 Ústecký 4,0 11,5 16,5 Liberecký 32,0 Královéhradeský 3,8 13,6 21,7 Pardubický 9,1 20,0 Vysočina 7,6 26,2 Jihomoravský 3,9 13,2 29,2 Olomoucký 3,0 7,0 16,0 Zlínský 2,9 10,0 33,3 Moravskoslezský 5,7 6,6 18,2 ČR CELKEM 4,8 9,5 21,6 Tematická zpráva ČŠI. Využívání digitálních technologií v MŠ, ZŠ SŠ a VOŠ. Praha: Česká školní inspekce, 2017. Dostupné z http://www.csicr.cz/cz/Dokumenty/Tematicke-zpravy/Tematicka-zprava-Vyuzivani-digitalnich-technologii

NEJLEPŠÍ ZAMĚSTNÁNÍ V BUDOUCNOSTI USA (KIPLINGER, SRPEN 2017) Předpokládaný růst pracovních míst 2016 - 2026 Vzdělání Vývojář aplikací 21.6% Bc. Počítačový analytik 22.0% Zdravotní sestra 32.3% Mgr. Fyzický terapeut 30.4% Ph.D. Manažer ve zdravotnictví 17.4% Zdravotnický asistent 28.8% Dentální hygienista 19.0% DiS. Analytik trhu 20.9% Osobní finanční poradce 23.8% Logoped 21.0%

Marketing technického vzdělávání WEBOVÝ PORTÁL v říjnu byly spuštěny webové stránky pro technické a řemeslné obory – www.technikaaremeslo.cz na webovém portálu v tuto chvíli prezentováno 25 středních škol s technickými a řemeslnými obory součástí webového portálu je: mapa s rozmístěním škol technických a řemeslných oborů popis jednotlivých oborů popis zapojených škol včetně grafů s počty uchazečů do jednotlivých oborů a počty přijatých kontaktní informace na školy aktuality ze škol a z kraje (dny otevřených dveří, akce konané na podporu technického a řemeslného vzdělávání, apod.) informace k přijímacímu řízení dále budou stránky obsahovat příběhy úspěšných podnikatelů z jednotlivých oborů

Marketing technického vzdělávání DALŠÍ AKTIVITY od 27. listopadu 2017 spuštěna kampaň na propagaci webu v rádiu (FM Plus) v pátek 8. prosince byla spuštěna inzerce v tisku (MF Dnes) spuštěn FB profil https://www.facebook.com/technikaaremeslo/

TECHNIKA MÁ ZLATÉ DNO Soutěž vyhlášená Radou Plzeňského kraje v rámci projektu na podporu technického vzdělávání. Cíl soutěže: zvýšení zájmu žáků o technické obory vzdělávání motivace žáků studovat tyto obory na středních školách podpora řemeslné zručnosti dětí spolupráce středních a základních škol Partnerem soutěže letos byla firma LM Metal Lift s.r.o.

TECHNIKA MÁ ZLATÉ DNO Do soutěže se přihlásilo 17 týmů. Tým byl složen ze dvou žáků střední školy a dvou žáků základní školy s podmínkou účasti jedné dívky. Týmy byly rozděleny do dvou soutěžních kategorií: školy s nabídkou vzdělávání s maturitními obory školy s nabídkou vzdělání s učebními obory V letošním ročníku soutěže měli žáci za úkol sestavit pomocí stavebnice Merkur 8 a Boffin 750 zařízení dle předloženého zadání.

TECHNIKA MÁ ZLATÉ DNO Střední školy přihlášené do soutěže: Gymnázium Luďka Pika, Plzeň, Opavská 21 Gymnázium, Plzeň, Mikulášské nám. 23 Gymnázium J.Š.Baara, Domažlice, Pivovarská 323 Sportovní gymnázium Plzeň Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická, Plzeň, Koterovská 85 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Plzeň, Karlovarská 99 Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109 Střední průmyslová škola dopravní, Plzeň, Karlovarská 99 Střední škola informatiky a finančních služeb, Plzeň, Klatovská 200 G Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Sušice, U Kapličky 761 Střední průmyslová škola, Tachov, Světce 1 Střední škola, Kralovice, nám. Osvobození 32 Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III Střední odborná škola, Stříbro, Benešova 508 Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 Střední škola, Bor, Plzeňská 231

TECHNIKA MÁ ZLATÉ DNO Základní školy přihlášené do soutěže: 10. základní škola Plzeň, nám. Míru 6, příspěvková organizace 14. základní škola Plzeň, Zábělská 25, příspěvková organizace 15. základní škola Plzeň, Terezie Brzkové 33-35, příspěvková organizace 20. základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace 26. základní škola Plzeň, Skupova 22, příspěvková organizace Benešova základní škola a mateřská škola Plzeň, Doudlevecká 35, příspěvková organizace Masarykova základní škola a mateřská škola v Žihli Masarykova základní škola Plzeň, Jiráskovo náměstí 10, příspěvková organizace Základní škola Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Základní škola T. G. Masaryka Sušice, Dr. E. Beneše 129, okres Klatovy, příspěvková organizace Základní škola Domažlice, Komenského 17 Základní škola Jižní předměstí Rokycany, příspěvková organizace Základní škola Mýto, okres Rokycany, příspěvková organizace Základní škola Staňkov, okres Domažlice, příspěvková organizace Základní škola Stříbro, Gagarinova 1039, příspěvková organizace Základní škola Štěnovice, okres Plzeň-jih Základní škola Tachov, Hornická 1325, příspěvková organizace

JUDr. Jaroslava Havlíčková, MBA Děkuji za pozornost JUDr. Jaroslava Havlíčková, MBA vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Plzeňského kraje tel: 377 195 529 e-mail: jaroslava.havlickova@plzensky-kraj.cz