PROFESNÍ KOMORA SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ, Z.S.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ECVET v Programu celoživotního učení
Advertisements

V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Jak se pozná sociální podnik
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Proč být členem profesní tlumočnické organizace?
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní učení Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Principy a základní teze k profesní komoře vzniklé ze zákona včetně reflexe konzultačního procesu Mgr. David Pospíšil ředitel Odbor sociálních služeb Ministerstvo.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Pracovní skupina Vzdělávání
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Bc. Jana Řezníčková, sociální pracovnice
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Společnost sociálních pracovníků ČR
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Sociální práce TEĎ a TADY II
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

PROFESNÍ KOMORA SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ, Z.S. Mgr. Šárka vlková

VZNIK Vznik PKSP – 1997 prvními absolventy oboru sociální práce FFUK Potřeba profesionalizace sociální práce a ukotvení mezi pomáhajícími profesionály Historie projektů – výzkumná a publikační činnost, poradenství a supervize, akreditované kurzy po sociální pracovníky, účast v pracovních skupinách Zapojení do vyjednávání o podobě zákona o sociálních službách 2003 – 2006, zákona o sociálních pracovnících 2009 - 2015

VIZE Profesní komora sociálních pracovníků je zastřešující zájmová organizace pro sociální pracovníky. Jejím cílem je prosazovat uznání sociální práce jako vysoce profesionálního oboru, zastupovat sociální pracovníky na vrcholné úrovni především vůči státu jako hlavnímu zadavateli sociální práce a vytvářet podmínky pro zvyšování profesní způsobilosti sociálních pracovníků. Organizace se silným zázemím pro servis sociálním pracovníkům, péče o mediální obraz sociální práce, podpora profesního růstu a přijatelných podob celoživotního vzdělávání Funkční lobby v oblasech týkající sesociální práce

ČLENSTVÍ Přínos pro členy : Probíhá elektronicky, včetně schválení Důraz na sociální pracovníky v praxi V rámci dotazníku vyplňuje člen i oblast zájmu a směřování Členství bez poplatku Přínos pro členy : Hlasování Dotazy, odborná vnitřní diskuze Tvorba názorů navenek Účast na setkání Infoservis

AKTIVITY Zastoupení v odborných pracovních skupinách MPSV a dalších institucí Členství v odborných platformách Zvyšování odborné způsobilosti sociálních pracovníků zvýšením jejich vlastního potenciálu Setkávání sociálních pracovníků Mentoring sociálních pracovníků infoservis

setkávání sociálních pracovníků Setkávání: 2014 – 2017, 284 účastníků, 4 facilitátoři 18 setkání á 3 měsíce Praha, Chomutov, Chrudim, Pardubice, Horní Poustevna, Děčín, Liberec, Ostrava, Olomouc Výstupy tvoří podklady ve vyjednávání v odborných platformách (profesní zákon sociálních pracovníků, vzdělávání sociálních pracovníků, inovace) Další běh v plánu v roce 2018

Volený výbor – 2 místa první čtvrtletí 2018 Příležitosti v pksp Členství Infoservis – vzdělávání, legislativa Akce na pozvání Setkávání SP Sdílení zkušeností a názorů formující PKSP Mentoring CHAT Ve zkušební fázi Kurzy a provázení Volený výbor – 2 místa první čtvrtletí 2018 Elektronická volba členy Podíl na rozhodování o PKSP Rešerše Orientace v legislativních změnách První zpracování 2018

JAK VY? Aktivitě se meze nekladou Stačí kontaktovat a domluvit se na oblasti, které se chcete věnovat PKSP je samosprávná a nezávislá organizace, založená na dobrovolné práci a zapojení členů Ideálem je mít „buňku“ v každém kraji ČR, samosprávně řízenou

Děkuji za pozornost. www.pksp.cz info@pksp.cz