O ČEM TO DNES MIMO JINÉ BUDE?  CEEPUS AKTION STIPENDIA AIA VISEGRAD FUND DALŠÍ NABÍDKA STIPENDIÍ Odbor zahraničních vztahů, Rektorát Ing. Hana.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
INFORMAČNÍ SEMINÁŘ Možnosti studia v Asii, Střední a Jižní Americe 4
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Dům zahraniční spolupráce Seminář IPC UK v Praze „Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy“
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních smluv A AKADEMICKÁ I INFORMAČNÍ A AGENTURA.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
ZAHRANIČNÍ MOBILITA MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ A ZÍSKÁNÍ PRAXE
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Central European Exchange Programme for University Studies
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
AIA Akademická informační agentura a možnosti studia v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky Zpracovala: Eva Jermanová.
AIA Akademická informační agentura Zahraniční stipendia na základě mezinárodních smluv.
AIA Akademická informační agentura a možnosti studia v Číně pro zájemce z VŠE Zpracovala: Eva Jermanová.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
Informační seminář k projektům, programům a stipendiím pro podporu mezinárodní spolupráce.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Na MZLU.
Kam můžu vycestovat. Kam můžu vycestovat Země CEEPUS mobilit Slovenská republika Maďarsko Rakousko Slovinsko Polsko.
Central European Exchange Programme for University Studies
Univerzita Karlova v Praze Základní možnosti financování zahraničních pobytů a další možnosti výjezdu do zahraničí 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Zahraniční mobility studentů
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Zahraniční mobility studentů
Informační schůzka k programu
Zahraniční mobility studentů
Transkript prezentace:

O ČEM TO DNES MIMO JINÉ BUDE?  CEEPUS AKTION STIPENDIA AIA VISEGRAD FUND DALŠÍ NABÍDKA STIPENDIÍ Odbor zahraničních vztahů, Rektorát Ing. Hana Philippi

O ČEM TO DNES MIMO JINÉ BUDE?  DALŠÍ NABÍDKY STIPENDIÍ STIPENDIA AIA Odbor zahraničních vztahů, Rektorát Ing. Hana Philippi

PROGRAM CEEPUS O co jde? Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí Programu CEEPUS je možné se účastnit: v rámci univerzitní sítě jako Freemover

Podmínky účasti v programu Student zapsaný v řádném studiu (Pozn.: není určeno pro kombinované studenty) Občanství státu zapojeného do programu Věk bez omezení Ukončený 2. semestr řádného studia (v době zahájení mobility) Stipendia mohou být poskytnuta na: Studium Praktický výcvik Letní školy, krátké exkurze Příprava diplomové/disertační práce ! Stipendium nelze poskytnout na výzkum !

Zapojené země Albánie Černá Hora Bulharsko Chorvatsko ČR Makedonie Maďarsko Moldavsko Rakousko Slovensko Srbsko Bosna a Hercegovina Černá Hora Chorvatsko Makedonie Polsko Rumunsko Slovinsko Univerzita Priština Priznen a Peja (Kosovo)

Co CEEPUS nabízí? Kdo se může CEEPUS účastnit? student bakalářského studia student magisterského studia student doktorského studia Co CEEPUS nabízí? semestrální pobyt (3 – 10 měsíců) krátkodobý pobyt (1 měsíc) krátkodobé exkurze (3 – 9 dní)

Co CEEPUS nabízí? (1) Semestrální pobyt (S – Student) Délka pobytu: 3-10 měsíců Pozn.: pro účely přípravy diplomové/disertační práci je možné zkrátit pobyt na 1 měsíc) Cílová skupina: BA a MA studenti Krátkodobý pobyt (STS – Short Term Student) Délka pobytu: min. 21 dní, max. délka stipendia není určena Účel: příprava disertační práce Během jednoho akademického roku je možné rozdělit mobilitu do více pobytů

Co CEEPUS nabízí? (2) Krátkodobé exkurze (STE – Short Term Student Excursion) Délka pobytu: 3 – 9 dní Účel: letní školy a krátkodobé exkurze

A co stípko? Slovinsko Černá Hora Stipendium je určeno na pobytové a stravovací náklady v hostitelské zemi Stipendium je propláceno hostující univerzitou v tamní měně Pro každou zemi je stanovena odlišná výše stipendia v závislosti na ekonomické síle dané země. Výši stipendií za jednotlivé země najdete zde: https://www.ceepus.info/default.aspx#nbb Slovinsko 296 EUR + 150 EUR na ubytování Rakousko 940 EUR (BA, MA) 1 040 EUR (PhD) Černá Hora 100 EUR

Ještě něco navíc? Jsou propláceny cestovní výdaje domácí univerzitou (VUT) → nutné uschovat originály jízdních dokladů pro předložení k proplacení Co je propláceno? Vlaková / autobusová jízdenka 2. třídy + místenka pro účely příjezdu/odjezdu na pobyt Zpáteční letenka Jízdné v průběhu pobytu (MHD, meziměstská doprava apod. je hrazeno ze stipendia, které je určeno na pobytové náklady Další nabídky a podmínky jednotlivých zemí, jako je např. ubytování, pojištění atd. najdete na tomto linku: https://www.ceepus.info/default.aspx#nbb

UNIVERZITNÍ SÍTĚ FREEMOVER Možnosti výjezdů UNIVERZITNÍ SÍTĚ FREEMOVER

Univerzitní sítě pro AR 2017/2018 (1) Fakulta Ústav Kontaktní osoba Číslo Název CIII-BG-0022-13-1718 BG-UACEG-Sofia / Teaching and Learning Civil Engineering in European Context FAST Ústav stavební ekonomiky a řízení doc. Ing. Tomáš Hanák, Ph.D. CIII-CZ-0404-08-1718 Cybernetics and Modern Methods of Control FEKT Ústav automatizace a měřící techniky Ing. Radek Štohl, Ph.D. CIII-RS-0507-07-1718 Research, Development and Education in Precision Machining CIII-HR-1108-01-1718 Colloids and nanomaterials in education and research FCH Ústav chemie a technologie životního prostředí prof. Ing. Josef Čáslavský, CSc. CIII-SI-0905-04-1718 Training and research in environmental chemistry and toxicology

Univerzitní sítě pro AR 2017/2018 (2) Fakulta Ústav Kontaktní osoba Číslo Název CIII-AT-0063-13-1718 Applications and diagnostics of electric plasmas FCH Ústav fyzikální a spotřební chemie doc. RNDr. František Krčma, Ph.D. CIII-PL-0701-06-1718 Engineering as Communication Language in Europe FSI ÚVSSR - odbor výrobních systémů a virtuální reality Ing. Luboš Kotek, Ph.D. CIII-RS-1012-03-1718 Building Knowledge and Experience Exchange in CFD Energetický ústav - Odbor termomechaniky a techniky prostředí prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. CIII-BG-0703-06-1718 Modern Trends in Education and Research on Mechanical Systems - Bridging Reliability, Quality and Tribology Ústav tribologie doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. CIII-BG-0722-06-1718 Computer Aided Design of automated systems for assembling Ústav automatizace a informatiky doc. Ing. Ivan Švarc, CSc.

Univerzitní sítě – jak to funguje? Výběr dané univerzitní sítě Podmínka: VUT v Brně musí být do univerzitní sítě zapojeno Univerzitní síť musí odpovídat studijnímu zaměření studenta Spojení s kontaktní osobou uni sítě Kontaktní osoba vám nastíní možnosti a nabídku dané sítě Registrace a podání přihlášky Informace, jak postupovat při podání přihlášky jsou na našem webu Nominace a výběrové řízení Kontaktní osoba sítě vás nominuje v rámci VUT Výběrové řízení probíhá mimo VUT a zajišťují jej VUT, hostující uni, národní agentury daných zemí

CEEPUS Freemover Co když student nenajde vhodnou univerzitní síť? Řešením je CEEPUS Freemover Student si může vybrat jakoukoliv síť, do které není zapojeno VUT v Brně !!!!!POZOR!!!!! NEZAMĚŇOVAT CEEPUS FREEMOVER S KLASICKÝM FREEMOVEREM !!! JDE O ODLIŠNOU MOBILITU !!!

CEEPUS Freemover Všechny univerzitní sítě najdete na tomto odkazu.

VÝHODY NEVÝHODY Co CEEPUS Freemover nabízí? Výběr jakékoliv univerzitní sítě Šance si vybrat síť odpovídající vašemu studijnímu zaměření NEVÝHODY Omezený počet míst Vyšší administrativní zátěž v podávání přihlášky (dodání příloh: - Letter of Acceptance (hostující uni) - Recommendation Letter (VUT)

CEEPUS – Univerzitní sítě Pouze letní semestr: 30. listopadu 2017 CEEPUS – deadliny CEEPUS – Univerzitní sítě Letní semestr: do 31. října 2017 Zimní semestr: do 15. června 2018 CEEPUS – Freemover Pouze letní semestr: 30. listopadu 2017

CEEPUS UNIVERZITNÍ SÍTĚ Co je společného? CEEPUS UNIVERZITNÍ SÍTĚ CEEPUS FREEMOVER Stejné destinace pro výjezd Nabídka mobilit a délka pobytů stejná Výše stipendia stejná

CEEPUS UNIVERZITNÍ SÍTĚ Co je odlišné? CEEPUS UNIVERZITNÍ SÍTĚ CEEPUS FREEMOVER Způsob výběru dané univerzity Náležitosti přihlášky Termín pro podání přihlášky

Trochu statistiky

CEEPUS – trochu statistiky

CEEPUS – kontakty a další info Odbor zahraničních vztahů, Rektorát Ing. Hana Philippi 1. patro, dveře č. 1.35 Email: philippi@ro.vutbr.cz Tel.: 541 145 117 Další informace k programu CEEPUS: Webové stránky VUT – studentská mobilita Webové stránky VUT - Freemover Webové stránky DZS Konzultační hodiny: Po, Út, Čt: 8:30 – 12:00 St: 9:00 – 11:00, 13:00 – 15:00 Pá: po domluvě

Co jste si zapamatovali? MINIKVÍZ aneb Co jste si zapamatovali? 

Vyjmenujte nejméně 5 zemí do kterých můžete s programem CEEPUS vycestovat.

Jaké druhy pobytů program CEEPUS nabízí?

Jaká výše stipendia je v Rakousku?

AKTION Společný program ministerstev školství České republiky a Rakouska Zaměřen výhradně na terciální sektor

Podmínky programu Podmínky účasti: Zápis do řádného studia (není určeno pro kombinované studenty) Občanství zemí EU nebo EHP Věk bez omezení Komunikace probíhá v anglickém / německém jazyce → záleží na domluvě se školitelem v Rakousku a se školitelem v ČR

Semestrální stipendium (1) Cílová skupina: MA studenti PhD studenti Účel: Příprava diplomové / disertační práce !!!! Nejde o klasické studium !!!! Délka pobytu: 1 – 5 měsíců

Semestrální stipendium (2) Výše stipendia je ve výši 1 050 EUR / měsíc Stipendium je určeno ke krytí veškerých nákladů (ubytování, strava, cestovní výdaje, pojištění v Rakousku atd. Osvobození od poplatku za studium Podání přihlášky: Letní semestr: do 31. října 2017 Zimní semestr: do 15. března 2018

Semestrální stipendium (3) Přihláška do programu: Příslib přijetí rakouského pedagoga (nejvíce času zabere najít vhodného školitele na rakouské instituci) Doporučení od 2 různých pedagogů z VUT Transcript of Records (vydá studijní oddělení v AJ na počkání) Evidenční formulář uchazeče Další informace k přihlášce najdete zde

HABILITAČNÍ STIPENDIA PRO POSTDOKTORANDY Cílová skupina: postdoktorandi Účel: zpracování habilitační práce Věková hranice: do 10 let po obhajobě disertační práce Délka pobytu: 6 měsíců Stipendium: Výše stipendia je ve výši 1 200 EUR / měsíc Stipendium je určeno ke krytí veškerých nákladů (ubytování, strava, cestovní výdaje, pojištění v Rakousku atd. Podání přihlášky: do 15. března 2018 Více informací k přihlášce najdete zde.

Jazykové letní školy V nabídce jsou také LETNÍ JAZYKOVÉ ŠKOLY Zaměření: Výuka německého jazyka Podmínky: střední až vyšší znalost německého jazyka Místo konání: České Budějovice Poděbrady Délka pobytu: cca 20 dní, obvykle v červenci Poplatek: 3 000 Kč za celou dobu pobytu Poplatek zahrnuje ubytování, stravu, výuku, exkurze, návštěvu kulturních památek Deadline: obvykle je stanoven na 30. dubna daného roku

Kontakty a další info Odbor zahraničních vztahů, Rektorát Ing. Hana Philippi 1. patro, dveře č. 1.35 Email: philippi@ro.vutbr.cz Tel.: 541 145 117 Další informace k programu AKTION: Webové stránky VUT – studijní pobyty Webové stránky VUT – letní školy Webové stránky DZS Konzultační hodiny: Po, Út, Čt: 8:30 – 12:00 St: 9:00 – 11:00, 13:00 – 15:00 Pá: po domluvě

Co jste si zapamatovali? MINIKVÍZ aneb Co jste si zapamatovali? 

Jaká je výše stipendia pro semestrální pobyt?

Je možné v rámci programu AKTION absolvovat studijní pobyt?

Je možné v rámci programu AKTION pracovat na bakalářské práci?

STIPENDIA AKADEMICKÉ INFORMAČNÍ AGENTURY (AIA) Stipendijní pobyty na základě uzavřených bilaterálních mezinárodních smluv Aktuální nabídka je tak závislá na uzavření resp. platnosti smlouvy mezi Českou republikou a danou zemí

Co AIA nabízí? Stipendijní pobyty v zahraničí pro studenty a pedagogy veřejných vysokých škol v ČR v délce až 1 akademického roku (výjimečně celé studium) V nabídce jsou stipendijní pobyty pro akademický rok 2018/2019 Je nutné aktivně si vyhledat zahraniční VŠ v souvislosti se svým studijním oborem

Možnosti mobility Stipendia AIA Rozpis kvót Výběrová řízení

Rozpis kvót MŠMT přiděluje místa pro daný akademický rok jednotlivým vysokým školám VUT pro akademický rok 2018/2019 obdržela kvóty POUZE do Ruska: Studijní pobyty pro BA a MA studenty (1 místo) Letní kurzy ruského jazyka v roce 2018 (2 místa)

Rozpis kvót - přihláška Více informací k podání přihlášky najdete zde Přihlášku studenti podávali na Rektorát do 17.10.2017 poštou nebo osobně na: VUT v Brně Odbor zahraničních vztahů Ing. Hana Philippi Antonínská 1 601 90 Brno 1. patro, dveře č. 1.35 Přihláška obsahuje: Návrh na vyslání / Žádost o stipendium (podepsané studijním / zahraničním oddělením fakulty) Motivační dopis (max. A4) Výpis známek Více informací k podání přihlášky najdete zde

Rozpis kvót – jak to funguje? 1 Student zašle přihlášku na Rektorát do daného deadlinu (Návrh na vyslání, motivační dopis, výpis známek) 2 Na Rektorátě proběhne výběrové řízení a vítězné žádosti budou zaslány na přímo na MŠMT. 3 MŠMT posoudí dané žádosti a v případě udělení stipendia o této skutečnosti písemně informuje dané žadatele → prosíme studenty, aby nás informovali, že získali stipendium v rámci AIA 4 Po ukončení pobytu mají studenti nárok na proplacení jízdních výdajů (zpáteční letenky, autobusové či vlakové jízdenky) → nutné uchovat originály jízdních dokladů

AIA - Výběrová řízení Je možné studovat v následujících zemích: Albánie Bulharsko Čína Egypt Estonsko Izrael Japonsko Lotyšsko Maďarsko Makedonie Mongolsko Německo - Bavorsko Polsko Rumunsko Rusko Řecko Slovensko Švýcarsko Ukrajina Každá země má jiné podmínky pro podání přihlášek a jejich náležitostí. Výše stipendia se liší podle jednotlivých zemí → obecně platí, že stipendium pokryje životní náklady i školné. Bližší informace najdete v proklicích k jednotlivým zemím nebo také zde.

Výběrová řízení– jak to funguje? 1 Student zašle přihlášku do daného termínu přímo na Akademickou informační agenturu (Návrh na vyslání + další dokumenty požadované danou zemí) 2 Proběhne externí výběrové řízení mimo VUT 3 Student je písemně informován, zda mu bylo přiděleno stipendium v rámci AIA → prosíme studenty, aby nás informovali, že získali stipendium v rámci AIA 4 Po ukončení pobytu mají studenti nárok na proplacení jízdních výdajů (zpáteční letenky, autobusové či vlakové jízdenky) → nutné uchovat originály jízdních dokladů

Stipendia AIA – aktuální deadliny 16. 11. 2017 Švýcarsko 23.11.2017 Izrael 1.12.2017 Německo – Bavorsko 8.12.2017 Čína 12.12.2017 Egypt, Makedonie 15.12.2017 Albánie, Bulharsko, Lotyšsko, Maďarsko, Rumunsko, Ukrajina 12.1.2018 Řecko 18.1.2018 Polsko 23.2.2018 Slovensko 15. 11., 30. 11.2017, 1.2., 1.5.2018 - Německo DAAD

(to platí obecně pro vše ) Stipendia AIA V rámci Stipendií AIA je možné podat více přihlášek Je také možné vycestovat opakovaně. Poptávka sice převyšuje nabídku, kvalitní kandidáti však vždy uspějí. Šance na získání stipendia jsou velmi vysoké. Důležitá je však motivace a včasná příprava (to platí obecně pro vše )

Kontakty a další info Odbor zahraničních vztahů, Rektorát Ing. Hana Philippi 1. patro, dveře č. 1.35 Email: philippi@ro.vutbr.cz Tel.: 541 145 117 Další informace k Stipendiím AIA: Webové stránky VUT – výběrová řízení Webové stránky VUT – rozpis kvót Webové stránky DZS Konzultační hodiny: Po, Út, Čt: 8:30 – 12:00 St: 9:00 – 11:00, 13:00 – 15:00 Pá: po domluvě

Co jste si zapamatovali? MINIKVÍZ aneb Co jste si zapamatovali? 

Na jaký akademický rok byste tento podzim podávali přihlášku?

Jaký je rozdíl mezi kvótami a výběrovým řízením?

Visegrad Fund podporuje magisterské a PhD studenty v jejich studiu a výzkumu Zaměřuje se nejen a země V4, ale také na země západního Balkánu a východní Evropy

Kam můžete vyjet? Destinace: Země V4: Maďarsko, Polsko, Slovensko Země západního Balkánu a východní Evropy: Albánie Arménie Ázerbájdžán Bělorusko Bosna a Hercegovina Gruzie Kosovo Makedonie Moldavsko Černá Hora Rusko Srbsko Ukrajina

Co Visegrad fund nabízí? Délka pobytu: 1 – 2 semestry (v ojedinělých případech i 4 semestry) Stipendium: 2 300 EUR / měsíc (univerzita za 1 studenta za 1 semestr získá příspěvek ve výši 1 500 EUR na výdaje související s pobytem studenta na hostující univerzitě) Pokud je daná univerzita vzdálena více jak 1 500 km od domácí univerzity, je možné požádat o travel grant Další informace k Visegrad fund najdete zde.

Kontakty a další info Odbor zahraničních vztahů, Rektorát Ing. Hana Philippi 1. patro, dveře č. 1.35 Email: philippi@ro.vutbr.cz Tel.: 541 145 117 Další informace k Stipendiím AIA: Visegrad Fund Konzultační hodiny: Po, Út, Čt: 8:30 – 12:00 St: 9:00 – 11:00, 13:00 – 15:00 Pá: po domluvě

Další možnosti mobilit Kookmin University Exchange Programme Fulbrightova komise – Studium v USA Vulcanus in Japan (praktické stáže) Letní školy

Kookmin University Exchange Programme Destinace: Jižní Korea, Kookmin University Cílová skupina: BA, MA a PhD studenti Účel: studijní pobyt Finance: hostující uni žádné stipendium nefinancuje Je možné individuálně požádat svou fakultu o finanční příspěvek, který není nárokový Deadline: do 20. 12. 2017 (Je nutné informovat Odbor zahraničních vztahů Rektorátu, konkrétně Ing. Hanu Philippi, že máte zájem se přihlásit) Kontaktní osoba: Teamin Kim (kensky@kookmin.ac.kr) Více informací najdete zde: https://www.vutbr.cz/studium/studium-a-staze-v-zahranici/dalsi-stipendia#Kookmin

Fulbright – Postgraduální studium Destinace: univerzity v USA Cílová skupina: Mgr. a PhD studenti Účel: studijní pobyt, výzkumný pobyt, celé studium (full degree) Délka pobytu: 3 – 10 měsíců Finance: Proplaceny životní náklady ve formě kapesného Zpáteční letenka Hrazeno školné do maximální výše 15 000 USD (platí pouze pro degree studenty) Deadline: do 1. 9. 2018 Více informací najdete zde: https://www.fulbright.cz/stipendia/stipendium-pro-postgradualni-studium/

Fulbright – Masarykovo stipendium Destinace: univerzity v USA Cílová skupina: PhD studenti Účel: výzkumný pobyt Délka pobytu: 3 – 10 měsíců Finance: Stipendium ve výši 2 000 USD/měsíc Příspěvek na výzkum a školné Je hrazena zpáteční letenka do USA Deadline: do 1. 11. 2018 Více informací najdete zde: https://www.fulbright.cz/stipendia/stipendium-pro-postgradualni-studium/

VULCANUS IN JAPAN Destinace: Japonsko, japonské firmy Cílová skupina: studenti, kteří studují v rozpětí 4. ročník studia až předposlední rok PhD studia → Ma a PhD studenti Účel: praktický stáž v renomovaných technologických firmách Podmínka: student musí být zapsán ke studiu na domácí univerzitě (není možné se účastnit jako absolvent) Délka pobytu: 1 rok (září – srpen) 1 týden seminář o Japonsku 4 měsíční intenzivní seminář japonského jazyka 8 měsíční stáž v japonské firmě Finance: Stipendium ve výši 1 900 000 Yen – kryje pobytové a cestovní náklady Jazykový kurz a ubytování hradí program Deadline: do 20. 1. 2018 Více informací najdete zde : http://www.eu-japan.eu/events/vulcanus-japan

LETNÍ ŠKOLY Aktuálně jsou v nabídce letní školy Stipendií AIA, které jsou primárně zaměřeny na jazyk 23.11.2017 – Izrael (ULPAN) 1.12.2017 – Německo Stipendia DAAD 15.12.2017 Albánie, Bulharsko, Lotyšsko, Maďarsko, Mongolsko, Rumunsko, Ukrajina Více informací najdete zde: https://www.vutbr.cz/studium/studium-a-staze-v-zahranici/letni-skoly

ACH TEN JAZYK….. Nejste si jisti, zda daný cizí jazyk dostatečně ovládáte? Hledali jste jazykový kurz a žádný vám nevyhovuje? Pak vězte, že máme pro vás skvělou nabídku! Ústav společenských věd FAST nabízí kurzy pro studenty vyjíždějící do zahraničí za velmi příznivé ceny

Co je tedy v nabídce? Aktuálně jsou v nabídce semestrální kurzy: Francouzštiny Italštiny Ruštiny Španělštiny Čínštiny Angličtiny – úroveň výše pokročilá Cena kurzu za 1 semestr: 1 440 Kč Více informací včetně přihlášení se do kurzu najdete zde

Jak to zařídit, aby vám nic neušlo?  Odebírejte náš Newsletter K odběru měsíčníku Newsletter se můžete přihlásit zde.

Jak to zařídit, aby vám nic neušlo?  Sledujte náš Facebook Go International with BUT

Fakultní koordinátoři Kontakty Odbor zahraničních vztahů Ing. Hana Philippi Rektorát – 1. patro, dveře č. 1.35 email: philippi@ro.vutbr.cz Tel.: 541 145 117 Webové stránky „Studium a stáže v zahraničí“ Fakultní koordinátoři

GO INTERNATIONAL WITH BUT

DĚKUJEME ZA POZORNOST 