Etiketa - Představování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Advertisements

Jak zapojit do projektu učitele z eTwinning Plus Guidance document.
J. Pokorný 1 DOTAZOVACÍ JAZYKY slajdy přednášce DBI006 J. Pokorný MFF UK
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Time management.
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Osobnostní a sociální výchova
Digitalizace výuky Příjemce
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_O8_CJL_M Ročník: III. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Rady, návody, poučení pro studenty prvního a druhého ročníku.
Vše co nebylo dosud známo o mužích! Vytvořila: Marcela Holečková.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Zdravení – - podávání.
Interviewing = Pohovor s klientem NKPD Lucia Madleňáková.
DIGITÁLNÍ U Č EBNÍ MATERIÁL Č í slo projektu CZ.1.07/1.5.00/ N á zev projektu EU pen í ze středn í m š kol á m Masarykova OA Jič í n N á zev š koly.
Ovládací panely Uživatelské účty I.
Formulace zadání na počátku musí být informační potřeba uživatele = objektivní kategorie definování informační potřeby pro konkrétní místo v systému řízení.
Použití dotazu jako zdroje dat pro pohled Iva Kraicigerová, 4Y2.
Herní plán Obecné vlastnosti příčky
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
SHODNOST GEOMETRICKÝCH ÚTVARŮ
Time management.
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_JDEME_TANCIT_OBLEKANI_ PREZENTACE_17 Název školyStřední.
7/ Etiketa v diplomacii I. Etiketa v diplomacii – prokazování úcty, … Guth-Jarkovský: „Zdvořilost a dobrý mrav žádá, abychom se k neznámým chovali vždy.
Marketing pro NNO aneb jak se nenechat semlít Postřehy z letošního ročníku soutěže Být vidět Tomáš Jindříšek & Matěj Novák
Publicistický styl ? OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L
Komunikace Asertivita. Komunikace Asertivita ceskatelevize
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_7_10_ Společenská pravidla Číslo projektu:
Společenské chování Společenské chováníOB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
TEST Společenské chování
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_ETIKETA_VSEDNIHO _DNE_PREZENTACE_05 Název školyStřední.
Publicistický styl ? OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M
Elektrotechnik Tereza Krejnická IX. A ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov
7 Marketingový mix Výrobek Cena Distribuce Propagace.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Svatava Mlčochová Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSPV K Stupeň.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ VO.7.B.18_manipulace Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,7_02_ČLOVĚK.
Jméno autora: Ing. Juraszková Marcela Datum vytvoření:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Množina bodů dané vlastnosti
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Popis, charakteristika
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
Arnošt Lustig (1926 – 2011). Arnošt Lustig (1926 – 2011)
Komunikace Řešení konfliktů. Komunikace Řešení konfliktů.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Společenská výchova – Pravidla chování v dopravních prostředcích
Společenská výchova – Společenská významnost
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Společenská výchova – Neverbální komunikace
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ VO.7.B.04_vztahy_mezi_lidmi Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
Společenská výchova – Podání ruky
3. V kanceláři.
Váháte kam po maturitě? Podívejte se na 8 rad, jak si vybrat VŠ!
Váháte kam po maturitě?. Podívejte se na 8 rad, jak si vybrat VŠ!
Etiketa pro firmu a úřad
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

Etiketa - Představování Komunikace Etiketa - Představování

Úkol ANO/ NE (za uvedené výroky doplňte, zda výrok platí, či nikoliv): Ve společnosti se jako první představuje Starší žena mladšímu muži Podřízený nadřízenému Výrazně mladší žena staršímu muži Potkají-li se dva muži, představuje nejprve starší muž svou partnerku, později mladší muž svou partnerku. (NE, ANO, ANO, NE)

Podívejte se na pořad České televize Etiketa, dělejte si poznámky a po skončení vytvořte v lavici minimálně „patero správného představování“. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1124997157-etiketa-predstavovani/203522165250005/

Vytvořte čtveřice a nacvičujte si v nich následující situace: Muž se představuje ženě. Žena seznamuje dva kolegy (koho představí jako prvního?) Muž se představuje ženě, která sedí. Dva páry (znají se starší a mladší muž) se navzájem představují. Vstupujete do kanceláře, kde sedí 3 úředníci, potřebujete jednat s jedním z nich.

Ve skupině zformulujte, čemu se musíme při představování vyhnout, co nedělat. Nápady zapište k vašemu „pateru představování“ Pokud budete mít s formulací problém, podívejte se ještě jednou na http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1124997157-etiketa-predstavovani/203522165250005/

Doplňte věty: Při druhém společném tanci je vhodné….. (představit se celým jménem, třeba i s povoláním). Při představování musíme říct vše, co je nutné pro další společenský kontakt osob, které jsme představili, tedy……… (funkce, označení, hodnost, stručná charakteristika) Pokud příjdou řemeslníci na běžnou opravu, ………… (nemusí se představovat)

Zdroje: http://www. ceskatelevize