Gravitační a tíhová síla

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GRAVITAČNÍ POLE Základní pojmy Newtonův gravitační zákon
Advertisements

Přeměny energií Při volném pádu se gravitační potenciální energie mění na kinetickou energii tělesa. Při všech mechanických dějích se mění kinetická energie.
POHYBY TĚLES VE VĚTŠÍCH VZDÁLENOSTECH OD ZEMĚ
Vzájemné působení těles - síla
GRAVITACE Podmínky používání prezentace © RNDr. Jiří Kocourek 2013
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Vypracoval: Petr Hladík IV. C, říjen 2007
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_06_FYZIKA Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
Dynamika hmotného bodu
C) Dynamika Dynamika je část mechaniky, která se zabývá vztahem síly a pohybu 2. Newtonův pohybový zákon zrychlení tělesa je přímo úměrné síle, která jej.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _620 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Proč je hmotnější těleso „těžší“?
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Vysvětlení pohybu - síla (dynamika)
Síla a její měření.
Vzájemné působení těles
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _621 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Šikmý vrh trajektorie:.
Vypracovala: Bc. SLEZÁKOVÁ Gabriela Predmet: HE18 Diplomový seminár
Tíhové pole gravitační zákon potenciál tíhového pole: těleso o hmotnosti M vytváří gravitační pole intenzita tíhového pole:
Fyzika - opakování.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _601 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
GRAVITAČNÍ POLE.
Gravitační síla Ing. Radek Pavela.
VY_32_INOVACE_11-06 Mechanika II. Gravitační pole.
GRAVITAČNÍ SÍLA. MĚŘENÍ SÍLY. - OPAKOVÁNÍ
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: Číslo DUM: VY_32_INOVACE_20_FY_B Ročník: I. Fyzika Vzdělávací oblast: Přírodovědné vzdělávání.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
Gravitační pole Newtonův gravitační zákon
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _620 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _613 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Gravitace (gravitační síla, tíhová síla)
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Mechanika soustavy hmotných bodů zde lze stáhnout tuto prezentaci i učební text, pro vaše pohodlí to budu umisťovat také.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _610 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Síla.
Gravitace.
Mechanické vlastnosti kapalin
Dostředivá a odstředivá síla
VY_32_INOVACE_11-07 Mechanika II. Tíhová síla.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _614 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Síla a pohyb Stručný postup při řešení úloh: 1.Uvědomíme si, jaké působí síly (obrázek, silový diagram) 2. Formulujeme pohybové rovnice 3. Vyřešíme No,
Gravitační pole Pohyby těles v gravitačním poli
Gravitační síla, gravitační pole
VY_32_INOVACE_11-11 Mechanika II. Gravitační pole – test.
Keplerova úloha zákon sílypočáteční podmínky. Keplerova úloha zákon síly počáteční podmínky Slunce: M =  kg M  = 39.1 gravitační konstanta:
Mechanika IV Mgr. Antonín Procházka.
DYNAMIKA Newtonovy zákony: První Newtonův zákon: (zákon setrvačnosti)
Rovnice rovnováhy plošné síly: objemová síla:.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Gravitační síla a hmotnost tělesa Pokračovat. Gravitační síla Každé těleso přitahuje všechny předměty na svém povrchu i ve svém okolí. Každá dvě tělesa.
G RAVITAČNÍ POLE Mgr. Kamil Kučera. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro.
G RAVITAČNÍ POLE Mgr. Kamil Kučera. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Gravitace Název sady: Fyzika 6. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Gravitace a proč satelity nespadnou.. Co je to gravitace Gravitace je síla která drží všechno, co se nachází na povrchu Země. Udržuje pohromadě Zemi a.
Harmonický oscilátor – pružina pružina x pohybová rovnice počáteční podmínky řešení z počátečních podmínek dostáváme 0.
Gravitační pole – princip superpozice potenciál: v poloze [0,0] v poloze [1,0.25]
Síla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
13. Gravitační pole – základní pojmy a zákony
Gravitační a tíhová síla
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Pokus. konec.
Tření smykové tření pohyb pokud je Fv menší než kritická hodnota:
Harmonický oscilátor – pružina
Měsíc a jeho pohyby.
Gravitační zákon velikost gravitační síly.
… Plování těles v tekutině 1) - tíhová síla - vztlaková síla
Galileova transformace
Gravitační pole Potenciální energie v gravitačním poli:
Příklad 1: Jakou minimální úhlovou rychlostí se musí otáčet centrifuga o poloměru r = 10 m, aby z ní cestující v nejvyšším bodě trajektorie nevypadli?
Transkript prezentace:

Gravitační a tíhová síla © http://fyzika.jreichl.com, 2007 Gravitační a tíhová síla Newtonův gravitační zákon: gravitační pole - vzniká v okolí všech těles

Gravitační a tíhová síla © http://fyzika.jreichl.com, 2007 Gravitační a tíhová síla o - gravitační síla - odstředivá síla - tíhová síla S

Gravitační a tíhová síla © http://fyzika.jreichl.com, 2007 Gravitační a tíhová síla o - gravitační síla - odstředivá síla - tíhová síla S Na rovníku je nejmenší ze všech míst na Zemi!

Gravitační a tíhová síla © http://fyzika.jreichl.com, 2007 Gravitační a tíhová síla o - gravitační síla - odstředivá síla - tíhová síla S

Gravitační a tíhová síla © http://fyzika.jreichl.com, 2007 Gravitační a tíhová síla KONEC