Rady a Tipy pro čtení životopisu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla pro psaní textů
Advertisements

Životopis VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.14
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
ŽIVOTOPIS Osobní údaje Kontaktní údaje Vzdělání Pracovní zkušenosti
Tvorba snímků v PowerPointu
Společnost Na přelomu 19. a 20. století. Jak by vypadal můj nedělní den kdybych žil ve městě na přelomu 19. a 20. století?
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
Osobní dopisy Jsou písemnosti, které zasílá významná osobnost nebo vedoucí pracovník svým spolupracovníkům, podřízeným nebo jiným známým osobnostem při.
Word – Zásady psaní textu
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Cíle Metody a techniky Testování obalu. Cílem výzkumu obalu je zjistit: Aspekty užívání Vnímání obalu (identifika č ní síla) Nápadnost (rozlišovací síla)
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Jak na pracovní pohovor?
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Personální řízení Cvičení 1
Sociální vztahy Percepce a komunikace Sociální a masová komunikace Interakce Interpersonální vztahy Sociální vztahy.
Zásady pro hezký vzhled textu Používáme Word 2003.
Zásady správné prezentace
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
KOMUNIKACE OLGA BÜRGEROVÁ.
Personální mamagement
Textový editor.  Sada formátování, pomocí které lze rychle změnit vzhled textu, tabulek, …  Základ pro tvorbu rozsáhlých dokumentů  Důležité pro tvorbu.
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Životopis Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Obchodní korespondence
Personální písemnosti II
Typografie a zpracování textů
Obchodní dopisy.
Jak psát grantovou žádost Vědecká komunikace - PSY475 Mgr. Michaela Širůčková.
Absolventi na trhu práce
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Zásady psaní životopisu VTLE Ing. Konečná Martina
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jana Drtinová Číslo VY_62_INOVACE_6017 NázevPsaní adres na obálku Téma hodinyPsaní adres PředmětZáklady.
Úprava publikací Papír a formáty publikací Volba písma Délka řádek Sazební obrazec Zrcadlo sazby.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Inf Tvorba webu – struktura webu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
ŽIVOTOPIS Životopis či také Curriculum vitae je strukturovaný a přehledný popis získaných pracovních a akademických zkušenosti. Obsahuje základní osobní.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Klára Bláhová NÁZEV:VY_32_INOVACE_ B11_Životopis TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Curriculum Vitae Životopis
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:
PRACUJEME S TEXTY TEXTOVÉ EDITORY
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vztahy mezi lidmi Percepce a komunikace Sociální a masová komunikace
SEMINÁŘ Prameny k dějinám Židů v českých zemí
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
DOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Funkční styl administrativní
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
Publicistický styl Reportáž. Publicistický styl Reportáž.
Transkript prezentace:

Rady a Tipy pro čtení životopisu

Fáze čtení životopisu Zjištění z prvního dojmu Analýza profesní historie Sebeprezentace – prvky osobnosti Podrobnější čtení – zajímavé detaily

1. První dojem Jakou představu/dojem vyvolává? kompaktnost x roztříštěnost osobní x neosobní působivý x nudný nápaditý x šablonovitý

1.1 – Nápadné znaky Vizuální stránka: B. Obsahové nápadnosti: Velikost a typ písma Použití barev Formátování, uspořádání B. Obsahové nápadnosti: Které informace jsou zdůrazněné O čem hodně píše C. Obsahuje CV gramatické chyby?

2. Profesní historie Jak dlouho pracuje na jednom místě? Jsou zde nějaké mezery v popisu profesní dráhy? Skončil někdy práci na zkušební době? Je zde červená linka nebo zkouší různé pozice/oblasti? Je zde patrný profesní vývoj/postup? Jsou některé zkušeností více zdůrazněné?

3. sebeprezentace - osobnost Jak výrazné je jméno? Obsahuje CV fotografie – velikost, podoba? Jak moc je CV osobní x šablonovité? Jsou zde informace o: zájmech, osobních cílech Obsahuje CV podpis?

4. POdrobnější čtení Chybí některé běžně se vyskytující informace? názvy firem datum narození informace osobního charakteru Je životopis psaný na míru nebo „univerzální“? je potřeba hodnotit v rámci celé komunikace – email + motivační dopis Co považuje autor za důležité?