TÉMA: Výrobky a přírodniny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Advertisements

Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_20_Péče a ochrana ŽP Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Přírodniny Víte, jak můžeme rozdělit přírodniny? Živé přírodniny Neživé přírodniny VzduchVodaPůda Nerosty a horniny Světlo a teplo ze Slunce Rostliny.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B28Fy6_Objem 2 Téma:
VODA, VZDUCH - OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_32_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TEMA.
VY_52_INOVACE_02_Co se z čeho vyrábí? Člověk a jeho svět - prvouka Mgr. Michaela Gondeková.
VY_52_INOVACE_ČLAPŘ_12_JF
Geometrická tělesa Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
TÉMA: Rostliny-opakování
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 01 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 10 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
Společenstva polí Živočichové
TÉMA: Legenda o svatém Václavu
AUTOR: Jiřina Dáňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Druhy vět - tázací
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E – Př4 – potravní vazby
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_19_PRVOUKA
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V. , Mnichovická 62
Sada:Přírodopis,2. stupeň Autor: Mgr. Zbyněk Němec
VY_32_INOVACE_18- hraboš polní Přírodověda - 4. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Hospodářské plodiny,luštěniny
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TEMA:
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 19 Český jazyk 1.ročník
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Různé podmínky života na Zemi
TÉMA: Přírodní společenstva
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_13 Téma -Úraz a nemoc
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Základní společenstva – skály a hory
TÉMA: Zásady zdravého života
JARO U NÁS VY _32 _ INOVACE _01
Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012
TÉMA: Karlovarský kraj
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Živá příroda – vývoj Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_52_INOVACE_07_ Hospodářská zvířata
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 11 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Prvouka.
PRV 3 – Neživá příroda Název školy Plavská škola Autor
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
DUM_009_ / VYDMUCHOV / ĎURIŠOVÁ/ ČLOVĚK A PŘÍRODA/2012
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_36_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 08 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TÉMA:
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Živá příroda Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_25_TROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS TÉMA:TROPICKÝ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 09 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Prvouka.
Odkrývačka rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_217_ČJ2
VY_32_ INOVACE_ 09_ ČESKÝ JAZYK 3
Transkript prezentace:

TÉMA: Výrobky a přírodniny NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY ?? INOVACE 02 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA 4. TÉMA: Výrobky a přírodniny ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.0896

Anotace a citace Žáci si z 3. ročníku zopakují a procvičí rozlišování věcí kolem sebe na lidské výtvory a na věci vytvořené přírodou Prvouka pro 3.ročník ZŠ, 2.díl, RNDr. Pavel Augusta, nakladatelství Alter, Praha 1994 Přírodověda 4.ročník, Dr. et RNDr. Jaroslav Jurčák a kol., nakladatelství Prodos, Olomouc 1996

Pocházejí přímo z přírody přírodniny Pocházejí přímo z přírody NEŽIVÉ ŽIVÉ voda živočichové rostliny vzduch houby horniny, minerály, půda

zdrojem surovin jsou zase živé a neživé přírodniny výrobky vše, co vyrobil člověk vyrábíme ze surovin zdrojem surovin jsou zase živé a neživé přírodniny

Urči, co je přírodnina a co výrobek jablko televizor uhlí pastelka sešit déšť pet láhev keramická hlína svetr sklenička pes myš člověk vana Živé přírodniny označ červeně.

Urči, co je přírodnina a co výrobek jablko televizor uhlí pastelka sešit déšť pet láhev keramická hlína svetr sklenička pes myš člověk vana Živé přírodniny označ červeně.

Praktická cvičení Ve třídě i na vycházce pozorujte předměty, které vyrobil člověk. Ze kterých surovin byly vyrobeny? Snažte se určit, zda tyto suroviny pocházejí za živé nebo neživé přírody.

Domácí úkol 1. Jmenuj 4 suroviny, které mají původ v živé přírodě. 2. Jmenuj 2 suroviny, které pocházejí z neživé přírody. K čemu je využíváme?