Lze náhodu předvídat?.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADY PRAVDĚPODOBNOSTI
Advertisements

1 Odborná skupina pro predikci a optimalizaci projektů (1/3) Programové prohlášení verze 1 Každý zamýšlený projekt by se stal součástí reality, do které.
Několikrát méně, nácvik.
Předpokládaný vývoj počtu osob v produktivním a důchodovém věku Tomáš Fiala katedra demografie Fakulta informatiky a statistiky VŠE Praha.
Náhodná proměnná Rozdělení.
Binomická distribuce Při zjišťování p je nutné znát:  a) celkový počet možných jednoduchých jevů  b) počet jednoduchých jevů který spadá do jevu/třídy.
Předpokládaný vývoj počtu osob v produktivním a důchodovém věku
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
CHOVÁNÍ = činnost, která spojuje člověka s prostředím.
Alzheimerova choroba Lukášek Závodný 2.HB.
Uhodneš kdo je na obrázku? SoutěžitNechci vyhrát Opravdu chcete ukončit vyplňování dotazníku? ANONE.
Projekt OP VK č. CZ.1.07/1.5.00/ Šablony Mendelova střední škola, Nový Jičín Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR. Byl uskutečněn.
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:14. září 2012 Číslo.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. předpověď počasí na 30. dubna 2009 OBLAČNOST 6.00.
Technologie.
Test dobré shody Fisherův přesný test McNemar test
Vyhodnocení SIVS včetně předpovědi z hlediska bouřkových jevů za rok 2012 Použité podklady: Výstupy z aplikace „Hodnocení předpovědí“ – předpověď pro ČR.
PRAVDĚPODOBNOST NEZÁVISLÉ JEVY Jevy A,B nazýváme nezávislými, jestliže
K OMBINATORIKA, PRAVDĚPODOBNOST, STATISTIKA Úvod do pravděpodobnosti VY_32_INOVACE_M4r0113 Mgr. Jakub Němec.
OBJEM TĚLESA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Pravděpodobnost.
PROJEKTOVÝ DEN GIMP.  o první hodině jsme se seznámili s našim dnešní tématem.  Téma projektového dne bylo,,Virtuální svět nebo realita´´.  Měli jsme.
Pedagogická diagnostika
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_MATEMATIKA1_ 19 Tematická.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Reprezentativita: chyba výběru Jindřich Krejčí Management sociálních dat a datové archivy Kurz ISS FSV UK.
Kombinatorika, pravděpodobnost, statistika
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 23.května 2014.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. předpověď počasí na 26. května 2014.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 16. května 2014.
závislost na internetu
Analýza variance (ANOVA). ANOVA slouží k porovnávání středních hodnot 2 a více náhodných proměnných. Tam, kde se používal dvouvýběrový t-test, je možno.
HYPOTÉZY „Hypotéza není ničím jiným než podmíněným výrokem o vztazích mezi dvěma nebo více proměnnými. Na rozdíl od problému, který je formulován v.
Ponoř se do modra …
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Současný stav užívání tabáku a alkoholu v ČR Seminář PSP ČR 27. května 2014 MUDr. Hana Sovinová, Státní zdravotní ústav PhDr. Ladislav Csémy, Psychiatrické.
Matematika pro stavební obory 6. Autor: RNDr. Zdeněk Bláha.
CEFIF PORTÁL nová internetová aplikace pro správu fiktivních firem Centrum fiktivních firem 2016/2017.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_14_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_KARLŮV MOST Název: KARLŮV MOST.
Téma 13: Finanční plánování
Gender a (sociální) bydlení Linda Sokačová Platforma pro sociální bydlení Alternativa 50+, o.p.s.
Život je jen náhoda… Lubomír Pala Dominik Nop Jan Preget Václav Slivka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
TESTY א 2 (CHÍ-kvadrát) TEST DOBRÉ SHODY TEST DOBRÉ SHODY TEST NEZÁVISLOSTI TEST NEZÁVISLOSTI Testy pro kategoriální veličiny Testy pro kategoriální veličiny.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
BANKY A PENĚŽNÍ ÚSTAVY.
9. Tvorba individuálního plánu
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_14_ Pranostiky I
Déjà - vu Tematická oblast
Reprezentativita: chyba výběru Jindřich Krejčí
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Andělský den
9. Tvorba individuálního plánu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_19_Kocůrková
Předpovídání budoucnosti
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
ZÁKLADY SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE
Kučerová, Rytířová, Študentová 4.a
Téma hodiny: El Niño - La Niña
Úpravy algebraických výrazů
FARMA DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Pacienti s poruchou autistického spektra v datech NRHZS
NOMINÁLNÍ VELIČINY Odhad hodnoty pravděpodobnosti určitého jevu v základním souboru Test hodnoty pravděpodobnosti určitého jevu v základním souboru Srovnání.
Transkript prezentace:

Lze náhodu předvídat?

Pomůcky Papír Tužka Mince libovolné hodnoty

Úkol č. 1 10x, 50x a 100x hodit mincí Postupně si hoďte mincí. Nejprve 10x, pak 50x a nakonec 100x. Čím více hodů, tím více se výsledky budou blížit poměru 50:50.

Úkol č. 2 předpoklad vs. realita Udělejte si dvojice. Jeden z dvojice bude vždy tipovat výsledek, druhý hází mincí a výsledek zapisuje. Výsledkem by mělo být zjištění, že předpoklady se častěji mění oproti realitě, kdy se více objevují situace, kdy se několikrát po sobě opakuje stejný výsledek.

Monty Hallův problém S dětmi si můžete i vysvětlit Monty Hallův jev. Adresa: https://www.youtube.com/watch?v=qswg0Owa2 yY Tak co - změnit rozhodnutí nebo nezměnit?

Statistika v běžném životě Předpověď počasí Která předpověď má větší pravděpodobnost, že se vyplní? Na zítřek nebo na příští měsíc? Proč tomu tak je? Casino Můžu nad kasínem v dlouhodobém hledisku vyhrát? Pojišťovny Vyplatí se pojistit?

Dnešní téma: Statistika a pravděpodobnost