Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Advertisements

Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Identifikátor materiálu: EU
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.24 Téma: Zeměpis světadílů -
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Jižní Asie Přibližná mapa Jižní Asie.
VÝCHODNÍ ASIE.
Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Zeměpis Ročník:9. Autor:Mgr. Monika Nováková.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
VY_52_INOVACE_03/2/15_ZEMĚPIS
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Afrika - povrch: pohoří, nížiny, pánve, pouště
Východní Asie Autor: Mgr. Marian Solčanský
Východní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková.
STŘEDNÍ ASIE.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Čína Jan Dušek.
Přírodní podmínky Asie
Jižní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Čína Gobi Peking.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Asie- Východní Asie Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_13_03B_Japonsko Téma: Zeměpis Ameriky a.
Klepněte pro vložení textu ASIE. Eurasie Jedna velká pevnina = Eurasie Proč se dělí na Evropu a Asii? Hranice mezi Evropou a Asií: Ural – Kaspické moře.
ANOTACE Materiál je určen k získání znalostí o jižní Asii a následně k procvičení a upevnění získaných poznatků. V úvodní výkladové části se žáci seznámí.
VY__III/2__INOVACE__230 ZEMĚPIS Asie.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Města Karlovarského kraje VY_32_INOVACE_C09 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_9.ročník 14_Východní Asie Autor: Mgr. Jana Štruncová Anotace: Prezentace.
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_12 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace Alena Carbolová Světadíly Východní Asie Poloha,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Asie – Povrch Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ANOTACE Materiál je určen k získání informací o tom, kde a jak žijí lidé na Zemi. V úvodní výkladové části se žáci seznámí s rozložením obyvatelstva na.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Severní Evropa VY_32_Inovace_02KR-7 Mgr. Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
VY_32_INOVACE_Fi_II_05 Název Čína Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_04_Z7_Skála TÉMA: Afrika - test
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Turecko.
ASIE – MONGOLSKO, KLDR, KOREJSKÁ REPUBLIKA
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_2B_19_SEVERNI_EVROPA ZEMĚPIS 8.ROČNÍK Severní Evropa
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_ZE6-01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_06_IV_Z6_mírný_pás.
Mongolsko.
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_JIŽNÍ ASIE
ZEMĚPIS SVĚTA VY_32_INOVACE_15_01_zeměpis světa 1.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_27_VÝCHODNÍ ASIE
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_Fi_I_16 Název Asie – přírodní podmínky
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_19_Z7_Skála TÉMA: Test Asie
Základní škola, Hradec Králové
Vzdělávací materiál: Afrika Operační systém: Windows XP Professional
Autor: Mgr. Maruše Žofková Název: VY_32_INOVACE_1A_06_samohláska U
VY_32_INOVACE_20_OPAKOVANI_JEDNOBUNECNE_ORGANISMY
ASIE – VÝCHODNÍ ASIE - ČÍNA
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
ANOTACE Materiál je určen k získání poznatků a následnému zopakování a procvičení učiva o přírodních oblastech světa – o polárním pásu. Žáci se na začátku.
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_21_PODNEBNÉ PÁSY
Transkript prezentace:

Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor Mgr. Tereza Jechová Název VY_32_INOVACE_2B_16_VYCHODNI_ASIE Předmět ZEMĚPIS 9.ROČNÍK Téma Východní Asie Datum tvorby Leden 2013 Číslo projektu OP VK 1.4 70839921

ANOTACE Materiál je určen k získání znalostí o východní Asii a následně k procvičení a upevnění získaných poznatků. V úvodní výkladové části se žáci seznámí s přírodními podmínkami a charakteristikou východní Asie, seznámí se se státy v této oblasti. Při práci používají také atlas světa. Některé další údaje si vyhledají na internetu. V následujícím testu si ověří získané znalosti. Kliknutím zvolí odpověď na otázku. Při nesprávném výběru se ukáže nespokojený „smajlík“, pomocí šipky je nutné vrátit se zpět k otázce. Správná odpověď žáky posune na další otázku. Na konci testu žáci najdou vyhodnocení. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Druh učebního materiálu: prezentace Stupeň a typ vzdělávání: Základní vzdělávání žáků s LMP, 2. stupeň Cílová věková skupina: 12 – 15 let

VÝCHODNÍ ASIE

Vyznač: Tichý oceán Korejský poloostrov Japonské ostrovy Poušť Gobi Velká čínská nížina

Přírodní podmínky Na západě: vysoká pohoří Ťan-Šan, Altaj, Himaláj Vnitrozemí: pouště Taklamakan, Gobi Východní pobřeží – Velká čínská nížina Korejský poloostrov – hornatý povrch Japonské ostrovy – častá zemětřesení Podnebí: dle polohy – vnitrozemské, vlhké oceánské Typy krajiny: pouště, stepi, listnaté a smíšené lesy (vyhledej na mapě v atlase)

Charakteristika oblasti Významné zemědělství – pěstování RÝŽE, sóji, bavlníku a čajovníku, chov hovězího dobytka, ovcí, prasat Významný rybolov Vyspělý průmysl –Japonsko, Čína, Korejská republika

Vyhledej a ukaž si s pomocí atlasu státy na mapě. KLDR KOREJSKÁ REPUBLIKA MONGOLSKO JAPONSKO ČÍNA

Čína Hlavní město - Peking Nejlidnatější stát světa – 1,4 miliardy Mnoho památek Mnoho lidí žije a pracuje na venkově Města – rozvoj průmyslu (textil, hračky, elektronika…) modernizace, rychlý rozvoj

VELKÁ ČÍNSKÁ ZEĎ – přes 7 000km) PAMÁTKY …

AKUPUNKTURA

Japonsko Hlavní město TOKIO Rozkládá se na ostrovech Rozvinutý stát – výroba automobilů, motocyklů, elektroniky (Hitachi, Sony, Pentax…) Skromný a pracovitý národ Velká úcta k přírodě

JAPONSKÁ ZAHRADA BONSAI klikni

Uděláš-li chybu, pomocí šipky se vrať zpět. TEST Kliknutím vyber odpověď. Bude-li tvá volba správná, můžeš postoupit v testu dále. Uděláš-li chybu, pomocí šipky se vrať zpět.

Ve východní Asii se nachází velká poušť: SAHARA GOBI KALAHARI

Na ostrovech se rozkládá stát: Korejská republika Japonsko Mongolsko

Nejlidnatější stát na světě je: JAPONSKO MONGOLSKO ČÍNA

Velká čínská zeď Eiffelova věž Tádž Mahal ; Mezi významné památky v Číně patří: Velká čínská zeď Eiffelova věž Tádž Mahal

způsob čínského léčitelství japonský způsob aranžování květin AKUPUNKTURA je: způsob čínského léčitelství japonský způsob aranžování květin tradiční oděv Číňanek

Své přírody si váží a chrání ji: Čína Korea Japonsko

Japonsko často ohrožují: zemětřesení dlouhotrvající sucha silné mrazy v zimě

Pokud jsi bez zaváhání došel až sem, zasloužíš jedničku!

Použité zdroje Snímek 4 SPLOT. wikipedia.cz [online]. [cit. 27.1.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:East_Asia_%28Geog%29.PNG Snímek 7 HISTORICAIR. wikipedia.cz [online]. [cit. 27.1.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Asie.svg Další obrázky Galerie Microsoft Office - Klipart