Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_ZE6-01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_ZE6-01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_ZE6-01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3603 Autor:
Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE6-01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Málková Vytvořeno dne: Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Ročník: 6. Tematický okruh: Afrika Téma: Povrch Afriky Anotace: Aktivitu využijeme na začátku hodiny věnované tematickému celku Afrika – povrch Afriky. Žáci se seznámí se základními geografickými pojmy a doplní je do slepé mapy. Aktivita slouží k motivaci, zopakování již známých pojmů a procvičení nových. Materiály jsou určeny pro bezplatné použití pro potřeby výuky a vzdělání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorským zákonům. Není-li uvedeno jinak, je zdrojem tohoto materiálu autor.

2 Povrch Afriky Afrika je třetím největším kontinentem po Asii. Povrch Afriky je velmi rozmanitý, tvoří ho pohoří, pánve, nížiny a propadliny. Nížiny nalezneme pouze při pobřeží. Mezi významná pohoří patří: Atlas - který se rozprostírá na severu Afriky, Dračí hory – které se nacházejí na jihu Afriky. Dále Etiopská vysočina a Východoafrická vysočina. Nejnižším místem Afriky je Assalská proláklina -155 m. Nalezneme zde i dvě významné pánve – Konžská a Čadská. V Afrikce najdeme také největší poušť světa – Saharu. Dále zde nalezneme další pouště – Nubijskou poušť, poušť Namib a poušť Kalahari.

3 Povrch Afriky Přiřaď na slepou mapu Afriky následující pojmy: Atlas
Dračí hory Etiopská vysočina Východoafrická vysočina Assalská proláklina Konžská pánev Čadská pánev Sahara Nubijská poušť Poušť Namib Poušť Kalahari

4 Povrch Afriky Správné řešení Atlas Sahara Nubijská poušť Čadská pánev
Assalská proláklina Etiopská vysočina Konžská pánev Východoafrická vysočina Poušť Namib Poušť Kalahari Dračí hory

5 Zdroj: V materiálu byly použity prostředky z galerie Microsoft Office 2010, vlastní licence Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_ZE6-01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google