VY_32_INOVACE_09_ Skloňování podstatných jmen rodu středního

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU STŘEDNÍHO
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Podstatná jména rodu středního
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Podstatná jména rodu středního
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět: Český jazyk Ročník:
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU STŘEDNÍHO Český jazyk 4. ročník ZŠ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Skloňování rodu středního
Český jazyk Vzor kuře Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_TVAR_09 Sada DUMTvarosloví Předmět Český jazyk Název materiáluSkloňování podstatných jmen rodu středního.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Podstatná jména rodu středního
Autorem je PaedDr. Štěpánka Vondrášková Zdroj: Český jazyk, 4.ročník, Alter ISBN
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_552_VZORY_RODU_STŘEDNÍHO_ PROCVIČOVÁNÍ Téma:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_502_Podstatná jména rodu středního AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY _32_INOVACE_320_Podstatná jména AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK, DATUM:
Název materiálu:VY_32_INOVACE_CJ2r0105 Název sady:Morfologie pro 2. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:Český jazyk a.
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu středního
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu středního
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
BUĎTE POZORNÍ, AŤ SI TOHO ZAPAMATUJETE CO NEJVÍC..
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.2.1 Podstatná jména – vzory rodu středního a skloňování Název sady:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Jana Dočkalová NÁZEV:VY_32_INOVACE_ D 10 TÉMA: Vzory podstatných jmen rodu.
DUM / VYDMUCHOV /DUCHOVÁ / JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE / 003 TVAROSLOVÍ – PODSTATNÁ JMÉNA MGR. RENÁTA DUCHOVÁ KUŘE MĚSTO MOŘE STAVENÍ VZORY RODU STŘEDNÍHO.
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu středního
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Znáš…… ? Konec otázky se dozvíš v tajence 1.Chráněná krajinná oblast.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Troskotovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Téma: Seznámení a užívání koncovek podle.
Podle vzoru kuře budeme skloňovat všechna podstatná jména rodu středního, která mají v 1. pádě jednotného čísla koncovku -e/-ě a v 2. pádě koncovku -ete/-ěte.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_21_ČJ4
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Skloňování podstatných jmen
Skloňování podstatných jmen
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
VY_32_INOVACE_03_ Písemné sčítání a odčítání do 1000
Skloňování podstatných jmen rodu středního
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_05_VZORY_PODSTATNYCH_JMEN_RODU_STREDNIHO
Název školy : ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
VY_32_INOVACE_18_ Dělení se zbytkem
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_04_ČESKÝ JAZYK
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
VY_32_INOVACE_17_ Skladba – podmět a přísudek
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_11_04_podstatná jména (vzory rodu středního)
Český jazyk – Skloňování podstatných jmen
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Skloňování podstatných jmen
MOŘE.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15 _Vzory podstatných jmen rodu středního, město, moře Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
VY_52_INOVACE_01_ Ekosystémy
Název školy:. Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Komenského 589-
VY_32_INOVACE_19_ Český jazyk - opakování pro 1. a 2. ročník
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_18_ Podstatná jména III
Skloňování podstatných jmen
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Činátlová Číslo
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 4. ročníku
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Zdeňka.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_09_ Skloňování podstatných jmen rodu středního Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk VY_32_INOVACE_09_ Skloňování podstatných jmen rodu středního Mgr. Danuše Manová

DUM slouží k procvičování slovních druhů – ANOTACE DUM slouží k procvičování slovních druhů – podstatných jmen rodu středního

Skloňování podstatných jmen rodu středního Řešení: 2.pád jednotného čísla vzor vznášedlo vznášedla město nebe moře údolí stavení svědomí kolo kola zdraví pole zábradlí obilí jeviště house housete kuře Do zelených obdélníků napiš perem nebo pomocí klávesnice správný tvar. Pak odtáhni modrý obdélník a porovnej. Neukládej!

Skloňování podstatných jmen rodu středního Řešení: 3.p.singulár ( j.č.) 6.p.singulár ( j.č.) vznášedlo Vznášedlu O vznášedle nebe Nebi O nebi údolí Údolí O údolí svědomí Svědomí O svědomí kolo Kolu O kole zdraví Zdraví O zdraví pole Poli O poli zábradlí Zábradlí O zábradlí obilí Obilí O obilí jeviště Jevišti O jevišti house houseti O houseti Do zelených obdélníků napiš perem nebo pomocí klávesnice správný tvar. Pak odtáhni modrý obdélník a porovnej. Neukládej!

Skloňování podstatných jmen rodu středního Řešení: 6.p.plurál ( č.mn.) 7.p.plurál (č.mn.) vznášedlo O vznášedlech Se vznášedly nebe O nebích S nebi údolí O údolích S údolími svědomí O svědomích Se svědomími kolo O kolech S koly hedvábí O hedvábích S hedvábími pole O polích S poli zábradlí O zábradlích Se zábradlími obydlí O obydlích S obydlími jeviště O jevištích S jevišti house O housatech S housaty Do zelených obdélníků napiš perem nebo pomocí klávesnice správný tvar. Pak odtáhni modrý obdélník a porovnej. Neukládej!

Skloňování podstatných jmen rodu středního dříví, mýdlo, údolí, křídlo, rákosí, zelí, veslo, letadlo, pole, zvíře, hřiště, poupě, kotě, vejce, strniště, doupě město moře kuře stavení pole zvíře dříví Křídlo hřiště poupě údolí veslo vejce kotě rákosí letadlo strniště doupě zelí Do zelených obdélníků napiš perem nebo pomocí klávesnice slovo z červeného zásobníku. Pak odtáhni modrý obdélník a porovnej. Neukládej! Do zelených obdélníků napiš perem nebo pomocí klávesnice správný tvar. Pak odtáhni modrý obdélník a porovnej. Neukládej!

Autor: Mgr. Danuše Manová Škola: Základní škola a mateřská škola Liběšice, okres Louny, příspěvková organizace Zpracováno v programu Microsoft Office 2010 Vytvořeno: 2011, upraveno 2013