Strategie komunikace svazu se zástupci města

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODPORA TRANSFORMACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ivana Příhonská Praha /
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
VOLYNĚ a FAIR TRADE SŠ a JŠ – 1. Fairtradová škola Volyně - 3. Fairtradové město.
Pronájem nebo prodej objektu bývalé základní školy č.p Kamenný vrch v Chomutově.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Plzeň Olympijská 5. – Olympijský park Plzeň LOH Rio 2016.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
Spolupráce NNO, škol a měst/obcí aneb globální témata a aktivní občanství jako běžná součást vzdělávání na všech úrovních.
PŮJČOVNA KOL A KOLOBĚŽEK Informační centrum města Kyjova Ing. Dita Hojačová Tel.:
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO L – opakování Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_20.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Benchmarking sociálních služeb Mgr. Marián Svoboda AUGUR Consulting s.r.o.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchodní sklady (technické charakteristiky a vybavení)
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované.
Desatero problémů Chrudimi otevřena 1. etapa obchvatu doprava rozdělena Pce - Žďár i Pce - Vysové Mýto po obchvatu vybudování okružní křižovatky.
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Ernest Seifert Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_CLOVEK_JAKO_OBCAN_05.
Ú s t e c k ý k r a j Dopravní obslužnost 2008 aneb po celém Ústeckém kraji bez auta Ústí nad Labem, snímek 1 Krajský úřad Ústeckého kraje.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Konec plýtvání - osvěta veřejnosti Mgr. Jiří Jakl předseda Zvonečník, z.s.
Podpora zaměstnanosti: Sociální firma ONZA a.s. Jirkov Libor Duchoň (radní města Jirkov, předseda představenstva) Miroslav Koranda (Člověk v tísni) Gabriela.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Systém vzájemného sdílení mezi občanem a obcí
Ing. Kateřina Lichtenberková
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Výzkum veřejného mínění v otázce výstavby obchodního centra
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Centrum společných služeb
Členská schůze MAS Nepomuk,
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Společenská odpovědnost ve školství
Mezinárodní hotelnictví
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Zákon o sociálním podnikání
ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ & URBANISMUS
Název projektu: Moderní škola
Městský úřad Žďár nad Sázavou
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Podpora rozvoje venkova v ČR
Představení projektu.
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
kam vlastně směřujeme ??? 
Svaz měst a obcí RNDr. Ivo Šanc Stakeholder Meeting, Praha,
Phdr. hana pazlarová ph.d.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Zmapování sousedského nakupování
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE Erbovní sál Krkonošského muzea
(Zasedací místnost MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s., Úpice)
Transkript prezentace:

Strategie komunikace svazu se zástupci města Michaela Horynová Eva Juřenová Eva Zatloukalová Kamila Sýkorová Roman Porč

Aktuální situace Katastrální úřad Veveří, městská část Brno-střed Plocha kolonie 37 726 m2 Téměř 98% plochy patří městu Tři základní organizace ČSZ Kraví hora 1, 2, Malina Park v těsné blízkosti osad Zahrádky jsou oplocené Uvnitř osad nízké plůtky Několik přístupových cest Snahy o zrušení osad městem Park Zástavba

Argumenty pro zachování zahrádek ZAHRÁDKÁŘI Sociální profit (komunita, společenské akce, vícegenerační spolupráce) Možnost mít vlastní zahrádku Částečná soběstačnost Aktivní odpočinek Vztah k půdě, k místu Rozvoj ekologického cítění Poznání celoročního vegetačního cyklu Zahrádky jako tradice Kraví hory

Argumenty pro zachování zahrádek VEŘEJNOST Ekologický profit Zvlhčování, ochlazování prostředí Eliminace škodlivých vlivů z dopravy Plíce města Pestrost krajiny, biodiverzita Místo k procházkám Rozšíření zeleně parku Specifická estetika, atmosféra Možnost akcí pro veřejnost Osady jsou prostupné, netvoří bariéru

Argumenty pro zachování zahrádek MĚSTO Finanční zdroj pro město (pronájem) Nenákladná údržba zeleně (závlahy, hospodaření) Zvýšení atraktivity městské části Zahrádky jako součást tradice Biodiverzita Estetika Cíl procházek Možnost spolupráce na akcích pro veřejnost Důvěra občanů k městské části Dostatek veřejné zeleně na Kraví hoře (rozšiřovat spíš tam, kde zeleň chybí)

Strategie komunikace s městem Vysvětlení argumentů pro zachování zahrádek Vyvrácení protiargumentů Navázání užší spolupráce s městskou částí Vyhledání spojovacího článku Intenzivní komunikace Zvaní na akce, společné plánování Informace o dění, aktuality (měsíční newsletter) Snaha o spolupráci, ne o boj Případná petice Nutnost předchozí komunikace s veřejností, osvěta

Vyvrácení protiargumentů PARK - benefity PARK - negativa Nový prostor veřejnosti Rozšíření městské zeleně Veřejná přístupnost, neelitní Místo oddychu Finančně nákladná investice Finančně nákladná údržba Netřeba v lokalitě KH Monotónní typ městské krajiny Nízká druhová diverzita, neužitkovost rostlin

Návrhy na zlepšení Potřeba podpory veřejnosti Pořádání pravidelných akcí pro veřejnost Dny otevřených dveří, výstavy vypěstovaných plodin, akce v klubovně, soutěže Rozšíření a vybudování ukázkové přírodní zahrady Programy pro děti Krajinný ráz, soběstačnost, práce na zahradě, pestrost Sportovní aktivity – tenisové kurty; dříve pořádané turnaje ve stolním tenise vzdělávací exkurze s krajinným ekologem Antonínem Bučkem a ornitologem Janem Sychrou (KH2, květen 2010)

Zdroje Online Obrázky http://www.zomalina.cz http://www.zokravihora.cz http://www.kh2.cz http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-brno/zpravy/228380-radni-chteji-rozsirit-park-na-kravi-hore-na-ukor-zahradkaru/ http://osmc.webnode.cz/news/prvni-pripravy-na-rekonstrukce-chodniku-na-kravi-hore-kolem-zahradek-konecne-/ https://is.muni.cz/auth/th/52271/fss_m/DP-CELA FIN.pdf?zpet=%2Fauth%2Fvyhledavani%2F%3Fsearch%3DANAL%C3%9DZA%20SPORU%20O%20ZRU%C5%A0EN%C3%8D%20ZAHR%C3%81DK%C3%81%C5%98SK%C3%9DCH%20KOLONI%C3%8D%20V%20CENTRU%20M%C4%9ASTA%20BRNA,%20P%C5%98%C3%8DPADOV%C3%81%20STUDIE%26start%3D1 Obrázky http://3.bp.blogspot.com/_dXj299Uw5DU/TC1r7bFKslI/AAAAAAAACyA/4mu2MITaR5M/s1600/Birds_Feeding_Fledglings__12.jpg http://www.hvezdarna.cz/kravihora/g52.jpg http://img.ct24.cz/cache/900x700/article/47/4693/469241.jpg?1369141857 http://g.denik.cz/50/c7/malina-dod-15-ara_galerie-980.jpg http://www.eco-social.ro/upload/images/homepage_img.jpg http://www.kh2.cz/historie/orni2010_2m.jpg