Anglický jazyk – Cvičení na podporu konverzace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_108.
Advertisements

Číslo: VY_32_INOVACE_15_07 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present.
"- ing" forma slovesa.
Pravidla hry Hra je rozdělena do tří částí
Anotace: Soubor se skládá z teoretického příspěvku, který je námětem pro vyučujícího. Představuje scénář výukové hodiny, zahrnuje klíčové kompetence a.
Present continous- Přítomný čas průběhový Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Anotace: Soubor se skládá z teoretického příspěvku, který je námětem pro vyučujícího. Představuje scénář výukové hodiny, zahrnuje klíčové kompetence a.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_45.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_03
Lidské rasy, národy, jazyky
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_119.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_04_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Šablona číslo: VY_32_24_11 Název výukového.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Kocourková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:VY_32_INOVACE_AJK443 Jméno autora:Mgr.Soňa Nekvindová Třída/ročník4. ročník Datum.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_431_Přítomný čas průběhový AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
PYRAMIDA Celá čísla.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Present continuous Anglický jazyk VY_32_INOVACE_368, 19. sada, AJ2 ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném čase.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_115.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí. Písemné dělení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír.
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
CHEMICKÝ KUFR Chemické prvky
Present continuous - negative Anglický jazyk VY_32_INOVACE_369, 19. sada, AJ2 ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 4 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová INDOORS OUTDOORSSPORTS collecting models playing cards reading.
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Bc. Lucie Ševčíková VY_22_INOVACE_2.2.2 AJ8,9g_16 Téma: Gerundium a 9. ročník.
My friend About me Přečti a spoj se správným obrázkem: She likes gym. He likes games. She likes riding a horse. He likes skateboards. He likes baseball.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 5 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ Přítomný čas průběhový popisuje děj,
ANGLICKÝ JAZYK – CVIČENÍ NA PODPORU KONVERZACE Means of transport VY_32_INOVACE_02-48 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
CHEMICKÝ KUFR Deriváty uhlovodíků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu
Jméno autora:Mgr. Jiří Kala Škola:ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): červen 2013 Ročník:6. Tematická oblast: Anglická gramatika a slovní zásoba 1. Téma:Present.
PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ, SLOVESA
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
VY_32_INOVACE_437 Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_73
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov
Anglický jazyk – cvičení na podporu konverzace
Charakteristika výukového materiálu
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
Anglický jazyk – Cvičení na podporu konverzace
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
AUTOR: Mgr. Linda Tůmová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_AJ_15
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Charakteristika výukového materiálu
Jazyk a jazyková komunikace - Anglický jazyk
Anglický jazyk – Cvičení na podporu konverzace
WILD ANIMALS.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR:Lenka Hrnčířová
Německý jazyk – Cvičení na podporu konverzace
LEISURE TIME.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENE3OV
NÁZEV ŠKOLY Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 Autor
Animals - Exotic animals
Anglický jazyk – cvičení na podporu konverzace
CHEMICKÝ KUFR Redoxní děje
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Německý jazyk – Cvičení na podporu konverzace
VY_32_INOVACE_Kup_II_11 PŘÍTOMNÝ PRŮBĚHOVÝ ČAS
PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ (Present continuous)
CHEMICKÝ KUFR Deriváty uhlovodíků
Částicové složení látek
Transkript prezentace:

Anglický jazyk – Cvičení na podporu konverzace Jazyková hra - Pantomima VY_32_INOVACE_02-54 Ročník:  7. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Tematický okruh: Cvičení na podporu konverzace Téma: Jazyková hra - Pantomima Jméno autora: Mgr. Petr Kozlovský Vytvořeno dne: 18. 11. 2011 Metodický popis, (anotace): Tato hra je určena pro procvičení probrané slovní zásoby. Skupina se rozdělí na dva týmy, zvolí si vždy jednoho zástupce. Tento vybraný člen vidí na monitoru anglické slovíčko, které musí beze slov předvést a ostatní členové týmu hádají, co předváděl.

Pravidla hry: Skupina se rozdělí na 2 týmy. Z každého týmu se v úvodu vybere jeden člen, který bude začínat a jeden týmový mluvčí. Vybraný člen týmu uvidí na monitoru anglické slovo a má za úkol ho členům svého týmu co nejlépe popsat tak, aniž by při popisu vydal jakýkoliv zvuk a použil předměty ve svém okolí. Ostatní členové týmu slovo nevidí. Skupina má za úkol slovo podle nápovědy uhodnout .

Všichni členové skupiny se mohou vzájemně radit, ale konečné slovo má vždy pouze mluvčí. Skupina má na každé slovo vždy jen jeden pokus. Pokud skupina slovo uhádne, získává bod. V případě, že si tipne špatné slovo, bod nezíská. Po uhádnutí resp. neuhádnutí slova přichází na místo prvního „borce“ další člen týmu, který popisuje další slovo. Postupně se mění i mluvčí. Celkem je na 1 hru k dispozici pro tým 20 slov, časový limit jsou 4 minuty. Poté se týmy mění. Vyhrává tým s nejvyšším počtem bodů.

Team „A“

fat woman

crying

cooking

long snake

sleeping

brushing teeth

policeman

going by bus

pretty woman

mother

Riding a bike

Singing a song

calling

postman

learning

monkey

cow

getting up

watching TV

doctor

Team „B“

long hair

playing piano

soldier

Making coffee

old man

dancing

swimming

lion

snowman

model

fish

snowboarding

Ten little indians

grandmother

dancing

Writing a letter

Big nose

Washing the dishes

Making a pizza

butterfly