OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ptáci v okolí lidských sídel
Advertisements

Živočichové lesů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.24
Organizace ochrany přírody v ČR
Příroda v naší zemi Na našem území žijí tisíce živočichů a rostlin.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Ochrana biosféry – světové přírodní parky a rezervace
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
Domácí zvířata – druhy, chov
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_86.
Chráníme přírodu Chráněná území.
Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.04 Vzdělávací oblast: Přírodověda – přírodní rovnováha, vztah mezi predátorem a kořistí Autor: Mgr. Aleš Hruzík.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Veronika Kloučková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
Národní park České Švýcarsko (2000) Krkonošský národní park (1963) Národní park Podyjí (1991) Národní park Šumava (1991)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lada Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Ochrana přírody Autor: Mgr. Jana Bieliková Datum: , ročník: 8. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Anotace: Výukový materiál se zaměřuje.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
CHKO J ESENÍKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_309_ČR ochrana přírody Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.04_prirodni pomery_cr_typy_chranenych_uzemi_v_cr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_06 TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Název projektuZlepšení podmínek vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ ŠablonaIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
LISTNATÉ STROMY A JEJICH PLODY
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
PUTUJEME PO JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
Jak správně telefonovat
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Kdo rozhoduje v ČR Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP!
Ochrana přírody v okolí Nesovic
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY ŽIVOTA
CHRÁNĚNÉ ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ
JAN ÁMOS KOMENSKÝ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Užitečná zvířata ve volné přírodě
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PRADĚD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Praděd.
STROM, KEŘ, BYLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Ochrana krajiny a přírody ČR
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Základní škola a mateřská škola Bukovec
ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Česká republika Ochrana přírody ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Léto v lese - rostliny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zdravá výživa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Mikoláš Aleš Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_17_Mikoláš.
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
Transkript prezentace:

OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Ochrana přírody Chráněná území ČR Mgr. Anna Klimešová

Anotace Anotace: Prezentace, ve které se žák učí chápat smysl chráněných území. Poznává, jaká máme v okolí chráněná území, jak se v přírodě správně chovat. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Ročník: 2. Druh učebního materiálu: prezentace Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání- první stupeň

OCHRANA PŘÍRODY Mnohým druhům rostlin a živočichů hrozí vyhynutí, a proto je musíme chránit Aby zvířata nevyhynula, mohou žít v chráněném území

CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V chráněném území se chováme tiše, netrháme rostliny, nerušíme zvířata a neodhazujeme odpadky Chráněné mohou být i skály, staré stromy, atd. V našem okolí můžeme navštívit Národní přírodní památku MALHOTKY mezi Nevojicemi a Nesovicemi

NÁRODNÍ PARKY Národní park je území, ve kterém lidé nechali přírodu v původním stavu a neničí ji. V České republice jsou 4 národní parky: NÁRODNÍ PARK ŠUMAVA KRKONOŠSKÝ NÁRODNÍ PARK NÁRODNÍ PARK PODYJÍ NÁRODNÍ PARK ČESKÉ ŠVÝCARSKO

CHRÁNĚNÉ ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ HLAVÁČEK JARNÍ VSTAVAČ VOJENSKÝ KUDLANKA NÁBOŽNÁ ROSNIČKA ZELENÁ

OTÁZKY Jak se chováme v chráněném území? Proč některým zvířatům hrozí vyhynutí? Znáte nějaká vyhynulá zvířata? Můžete k ochraně přírodě přispět i vy?

Bibliografické citace [cit. 2011–04-06]. Dostupné pod licencí  Creative Commons na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Adonis_vernalis05.jpg>. [cit. 2011–04-06]. Dostupné pod licencí  Creative Commons na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Helmknabenkraut_Orchis_militaris.JPG>. [cit. 2011–04-06]. Dostupné pod licencí  Creative Commons na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mantid_August_2007-2.jpg>. [cit. 2011–04-06]. Dostupné pod licencí  Creative Commons na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Hyla_arborea_(MarekSzczepanek).jpg>.