Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Advertisements

Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Josef Lada ( – ) autor: Kateřina Marková.
FRÁŇA ŠRÁMEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_11.
Bratři Čapkové.
Karel Čapek.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_08.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Bratři Čapkové. Společně se podíleli na některých knihách a povídkách: Povídky Zářivé hlubiny Krakonošova zahrada Devatero pohádek Dramata Loupežník Ze.
Karel a Josef Čapek Štěpánka Bořková Naty Kalousková Terka Koldinská Pája Kormošová Monča Bartůšková 9.A.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.03 Název pro školu: EU ČJ 03 II Název materiálu: Jaroslav Hašek Autor: Mgr. Barbora Baránková Vzdělávací.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK.
Jan Neruda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Spisovatelé dětské literatury
Karel Čapek a Josef Čapek
Mikoláš Aleš
VY_III/2_INOVACE_99_Josef Čapek
Ilustrace oblíbené knihy
Adolf Born.
Vojtěch Hynais.
Jiří Trnka ( – ) autor: Kateřina Marková.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová
ILUSTRACE Vytvořila: Klára Tlamková Konzultant: Mgr. Věra Chlupová.
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
JAROSLAV HAŠEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
ČEŠTÍ ILUSTRÁTOŘI.
Adolf Born (nar ) autor: Kateřina Marková.
FRANTIŠEK GELLNER Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
VY_III/2_INOVACE_97_Adolf Born
Karel a Josef Čapkovi.
Spisovatelé dětské literatury
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_35.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_28.
ZŠ Řevnice Školní Řevnice
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_33.
Josef Lada.  Narozen: v Hrusicích u Mnichovic  Zemřel: v Praze, pochován na Olšanských hřbitovech  vyrůstal v tvrdém prostředí.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.
Jaroslav Hašek Jaroslav Hašek - Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-U
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorŠárka Matějová Datum NázevVY_52_INOVACE_4_Josef Lada Ročník2. Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Josef Lada Český jazyk. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Fukalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ČJ.
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor VY_32_Inovace_21C_popis uměleckého díla.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Josef Čapek a Karel Čapek Ilustrace Anotace: Seznámení s ilustracemi a dílem bratří.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
VÝZNAMNÉ OSOBNOSTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_30.
AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ DATUM VYTVOŘENÍ:
Co možná nevíte aneb 5 zajímavých faktů ze světa literatury
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_ČESKÝ JAZYK
VY_32_INOVACE_14_Kultura za první republiky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vendulka.
AUTOR: Světlana Havránková
Český jazyk 9. ročník Česká próza 20. století.
Kultura v předválečném Československu
VY_32_INOVACE_59_romantismus Autor projektu: Mgr. Renata Holanová
ŠABLONA III/2 MIKOLÁŠ ALEŠ
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_18_JOSEF_LADA Název materiálu: Josef Lada
JOSEF LADA Životopis a díla
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Česká próza mezi válkami
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor VY_32_Inovace_21B_popis uměleckého díla

1. O autorovi Josef Lada Malíř, ilustrátor, jevištní výtvarník, karikaturista, spisovatel Datum narození:   17.12.1887    Datum úmrtí:  14.12.1957 

2.Život Josefa Lady Josef Lada se narodil v rodině ševce v Hrusicích. Ve 14 letech odešel do Prahy, aby se učil malířem pokojů a divadelních dekorací. V kresbě byl samoukem, postupně si vyvinul osobitý styl s typickou silnou linkou a zaoblenými tvary postav.

2.Život Josefa Lady Působil jako karikaturista, ilustrátor a také jako spisovatel. Je autorem pohádek a knih pro děti, které sám také ilustroval.K nejznámějším patří Kocour Mikeš

2.Život Josefa Lady Ilustroval především Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Byl autorem výprav, scén a kostýmů k divadelním hrám i operám uváděným Národním divadlem, hlavním výtvarníkem úspěšného českého filmu Hrátky s čertem z roku 1956.

2.Život Josefa Lady V oblasti výtvarného umění Lada vytvořil asi 400 volných obrazů a okolo 15 tisíc ilustrací. Stal se jedním ze zakladatelů tzv. „moderní pohádky“. Ladovy ilustrace inspirovaly českého básníka Jaroslava Seiferta k napsání básnické sbírky Chlapec a hvězdy . Sbírka je malebným slovním doprovodem ke známým malířovým obrázkům.

3. Ladovy rodné Hrusice Ladova vila v Hrusicích Hlavní ulice v Hrusicích u potoka. Vpravo stával Ladův rodný domek.

4.Rodný domek Josefa Lady

5.Rodný domek Josefa Lady, jak ho zachytil ve své ilustraci

6.Rodina malíře Josefa Lady

[Cit.2011-01-04]dostupný pod licencí Creative Commons na http://www.databazeknih.cz/knihy/osudy-dobreho-vojaka-svejka-za-svetove-valky-635 http://hrusice.muzeumompv.cz/josef-lada/ http://hrusice.pragmatic.cz/lada_text.html