Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mezinárodní politické organizace a seskupení
Advertisements

OSN OSN= organizace spojených národů
Severoatlantická aliance Evropská unie
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Předmět: Název materiálu: Výuková.
Mezinárodní integrace
Světové organizace.
EVROPSKÁ INTEGRACE EU – OP VK – III/2 ICT DUM 4
ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Základní škola Evropské unie
Evropská unie.
ZEMĚPIS 9. ROČNÍK MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Mezinárodní organizace a OSN
Anotace Žák se formou prezentace seznámí s Organizací spojených národů  
MEZINÁRODNÍ SPOLEČENSTVÍ
Evropská unie Petr Machala.
VY_32_INOVACE_15_Státy evropské unie (1) (2) (SADA ČÍSLO 6)
SEVEROATLANTICKÁ ALIANCE
 VY_32_INOVACE_16_04  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
EVROPSKá UNIE.
Organizace spojených národů
Česká republika a svět Česká republika a svět Z_115_Česká_republika_a_svět Autor: Mgr. Miluše Šafářová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková.
Organizace spojených národů
OSN (United Nations Organization)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_101.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
UNITED NATIONALS ORGANIZATION*ORGANIZAC E SPOJENÝCH NÁRODŮ*OSN Vypracovala:Lenka Bokůvková Třída:9.A Datum:15.dubna 2008.
OSN Organizace spojených národů Hynková, Ptáček, Baše, Ondra, Zámečník.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Anežka Dvořáková, Barbora Suchomelová, Vítek Piskač, Matěj Keblovský
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VY_32_INOVACE_Fi_III_23 Název Politická a hospodářská seskupení států světa, mezinárodní organizace, OSN Název projektu: OP VK Registrační.
Základní informace OSN je mezinárodní organizace, jejímiž členy jsou téměř všechny státy světa. V současné době má 193 členů.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
SVĚTOVÁ SPOLEČENSTVÍ. 1. Organizace spojených národů (OSN) Založena roku 1945 v San Franciscu Cílem OSN je zachování míru a bezpečnosti ve světě a spolupráce.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/13_POŠTA Téma: Pošta Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,7_10_.
OSN.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Téma: Člověk a jeho svět –Vlastivěda
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Evropská integrace= SCELOVÁNÍ, SJEDNOCENÍ
Mezinárodní organizace
Základní škola, Hradec Králové
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Mezinárodní vztahy prezentace č.1.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
EVROPSKÁ UNIE.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Evropská unie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Severoatlantická aliance
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
VY_32_INOVACE_60_Svět kolem nás
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/4_ Téma: Mezinárodní organizace OSN, NATO, UNICEF Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.0822

Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu občanská výchova pro základní školu praktickou. Příprava není nutná. Doba vzniku srpen 2012 Doba ověření 2.10.2012 Učitel žáky seznámí s mezinárodními ekonomickými a vojenskými organizacemi. Zadaný úkol zvládli žáci samostatně. Je určen pro žáky 9.ročníku. Určeno pro práci na interaktivní tabuli.

OSN Zkratka znamená Organizace spojených národů. Byla založena 26.června 1945 v San Francisku (USA) . Sídlo je v New Yorku. Cílem OSN je zachování mezinárodního míru a bezpečnosti a zajištění mezinárodní spolupráce. Garantuje národu právo na vlastní stát. Orgány OSN jsou valné shromáždění. V OSN je 193 členských států, téměř všechny státy z celého světa . Rozhodnutí se jmenují rezoluce a nemají právní závazek.

cíle osn do roku 2015 snížit chudobu a sociální vyloučení dosáhnout univerzálního primárního vzdělávání prosazovat rovnost mužů a žen a poskytovat ženám více možností prosadit se ve společnosti snížit dětskou úmrtnost zlepšit zdraví matek boj s HIV/AIDS, malárií a dalšími nemocemi zajistit environmentální udržitelnost vybudovat globální partnerství pro rozvoj udržovat mezinárodní mír a bezpečnost

Evropská unie Někdy je označováno zkratkou EU. V EU je 27 demokratických členských států Evropy, které spolupracují v hospodářské i politické oblasti. Posláním je zabezpečení míru, demokracie, svobody, společného trhu, rozvoje a růstu hospodářství, zaměstnanost, zvyšování životní úrovně, zlepšení životního prostředí. Květen 2004 přijata Česká republika do EU Symboly EU Heslo: Jednota v rozmanitosti Hymna: Óda na radost Evropská vlajka Den Evropy 9. 5. Měna: Euro

Evropská unie Instituce Evropské unie Evropská rada Schází se čtyřikrát do roka. Setkání se říká summit. Členy jsou představitelé všech států. Rozhodnutí má právní závazek pro všechny členské státy. Rada EU (ministerská rada) Sejdou se ministři daného sektoru ze všech států. Dávají podněty Evropské komisy. Evropská komise Má 27 členů, za každý stát jeden člen. Evropský parlament Sídlo je v Bruselu a v Štrasburku Má 785 poslanců

NATOanglicky North Atlantic Treaty Organization Severoatlantický pakt Vzniklo v roce 1949 NATO je největším vojenským uskupením na světě. Cílem je vojenská ochrana všech členských států. ČR je členem NATO. NATO může zasáhnout kdekoli na světě, pokud je o to požádají.

Otázky Co znamená zkratka OSN? Vyjmenuj některé z cílů OSN? Co znamená zkratka EU? Za jakým účelem EU existuje? Jaké znáš symboly EU? Co znamená zkratka NATO? Jaký je cíl NATO?

zdroje Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2001- [cit. 2012-09-23]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_the_Unite d_Nations.svg Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2001- [cit. 2012-09-23]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_NATO.svg